torstai 19. tammikuuta 2017

Säästäväisyys on hyve


Olen aloittanut budjetin pitämisen tässä vuoden alusta, kun siirryin kokopäiväiseksi eläkeläiseksi ja tulot romahtivat mutta menot ei. Laitan sen budjetin tännekin näkymään joskus, jotta voitte itsekukin valmistautua, jos vaikka teillekin kävis näin. Huomenna pitäisi eka eläke pamahtaa tilille, mutta laskujahan on jo ehtinyt kertyä. Laskut on vähän niinkuin pakollisia, joten kaikesta muusta pitää säästää eli ei mitään satunnaishankintoja. Mutta niitä satunnaishankintojakin on jo tiedossa. Uusia mattoja on pakko ostaa - tai ei tietenkään pakko, voihan sitä ihminen elää ilman mattojakin. En nyt kuitenkaan halua elää ilman mattoja, joten menen ehkä lauantaina mattokaupoille. Lupasin myös tehdä vanhemmalle mummotettavalle synttärilahjaksi mekon, johon mennään tänään tarvikkeita ostamaan. Ja tästä päästään asiaan eli säästämiseen. Mummotettavan isä soitti ja kysyi, onko minulla Harry Pottereita, kun he aikovta ruveta lukemaan niitä iltasaduksi. Sanoin, ettei ole, mutta olen ajatellut ostaa ne itselleni. Olen ne aikoinaan lukenut, mtta tyttäreni vei ne mennessään. Niinpä tilasin kaikki itselleni, pokkareina eli aika halpoina versioina. Ajatus oli, että lainaan sitten  niitä. Mutta selailin vielä vähän tarjontaa ja päätinkin ostaa kirjakaupasta ekan osan kuvitetun laitoksen lahjaksi tuolle mummotettavalle. Kunhan vielä sen ifolorkirjan saan tehdyksi, niin on taas ylenmäärin lahjottu tyttö ja minä olen elänyt säästäväisesti.

Viime yönä nukuin noin yksitoistatuntia, joten nyt ei väsytä. Siispä tänään alkaa kuntokausi reippaalla kotijumpalla. (jos siis ehdin...) Ja uuden blogin kunniaksi aloitetaan myös kävijöiden tarkkailu eli kun/jos satut käväisemään lähellä lukua 888, 999, 1111, 2222 jne. laita luku kommentteihin ja saat ehkä jotain postia - siis ehkä, jos satun viitsimään. Mutta ainahan sitä voi toivoa, että satun.

4 kommenttia:

  1. 843 kävijää näyttää nyt laskuri.
    Eihän tämäänkään eläkeläisen tulot päätä huimaa. Meillä on vielä kaksi alaikäistä lastakin elätettävänä ja yksi 19- vuotias on kirjoilla kotona, vaikka onkin suurimman osan aikaa poikaystävänsä luona. Onneksi avioliitossa on elatusvelvollisuus, niin en kuole ainakaan nälkään.

    VastaaPoista
  2. Budjetin koossa pitäminen on tuttua, ihan äidinmaidossa saatua. Mukavia lahjoja olet suunnitellut ja osan teet ihan itse eli oikeasti huippujuttuja!

    VastaaPoista
  3. Possulla eniten menoja muiden laskujen lisäksi aiheuttaa auto. Mutta ilmankaan ei pärjää, kun on pitkä työmatka eikä minkäänlaisia bussiyhteyksiä sinnepäin.

    VastaaPoista
  4. Minulla ei onneksi ole autoa, julkinen pelaa ja kävellen pääsen lähes kaikkialle. Minulla suurin menoerä on vuokra ja lainojen lyhennykset. Ja kun mitään perintöjä ei ole mistään jäänyt eikä jää, niin sillä mennään mitä on.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.