torstai 23. helmikuuta 2017

Pyryä, räntää ja rauhallisen harmaata


Pääsette näköjään lähes päivittäin kurkkaamaan parvekkeeltani. Nyt tuolla ulkona sataa hyvin märkää räntää. Eilen, kun palasin leffasta oli läpitunkematon pyry. Koirapoikakin tuli mielellään sisälle iltalenkiltä, kun myräkkä piiskasi suoraan päin kuonoa. Oltiin lumisia ja hyvin märkiä, kun päästiin sisälle. Tänä aamuna ehdittiin lenkkeillä pienen tihkun aikana ennenkuin alkoi sataa enemmän. Jos päivä kirkastuu kahlataan kauemmaskin, jos ei tyydytään lyhyempiin kävelyihin.

Eilen kävin katsomassa Nerudan. Oli pieni järkytys huomata, että yksi nuoruuteni sankareista oli pieni, paksu elostelija. Leffaystäväni oli googlannut etukäteen kaiken Nerudasta ja suositteli sitä minullekin, kun valitin tästä unelmien kariutumisesta. Olen ennenkin käynyt hänen kanssaan leffassa, Hän katsoo trailerit etukäteen, hankkii taustatietoa ja perehtyy asiaan vielä jälkikäteenkin. Minä sukellan elokuviin ilman mitään ennakkotietoa ja äärimmäisen harvoin myöskään palaan aiheeseen jälkikäteen. Tämä samansuuntainen ero on meillä muissakin asioissa. Aika hauskaa, miten erilaisia ihmiset voivatkaan olla. Annoin elokuvalle kolme tähteä, sillä leffan rakenne oli aika mielenkiintoinen (vaikka haukottelinkin välillä), kuvat kauniita ja ennenkaikkea oli ihana kuunnella espanjaa. Tuo tähtien jakelu on aika summittaista. Kolme on sellainen keskiverto, ok. Neljä on hyvä ja viisi menee leffalle, jonka katson mielellään uudestaankin. Kaksi on sitten huono. Yhden tähden elokuvaa en voi kuvitella katsovani, mutta eihän sitä tiedä, jos sellaiseenkin joskus törmään. Tämä Neruda on kyllä melkein neljän täpän leffa. Ehkä käyn vielä joskus fiksaamassa. 
Tänään on taas leffapäivä. Sitten on pidettävä taukoa,

Nyt kerään noita lankalaatikoita esille ja teen vähän inventaariota, että, josko vielä kaivataan jotain laatua tai väriä. Kesälangat voivat kyllä osoittautua kiusaukseksi jossain vaiheessa. Mielettömän ihania värejä on kyllä tarjolla noissa peruslangoissakin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos yllätyspaketista! Sukat on hienot. Tykkään kyllä villasukista, mutta en yösukkina.

    VastaaPoista
  2. No hyvä, jos sukat muuten käy. Voisit kyllä kokeilla yösukkinakin siten, että laitat nukkumaan mennessä jalkaan ja kun rupeaa lämpenemään, potkit pois.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.