perjantai 24. maaliskuuta 2017

Kylmät aamut


Aikaisin, kun lähden liikkeelle on hyytävän kylmää etenkin, kun tuuli puhaltaa. Parin tunnin lenkin jälkeen lätäköt alkavat hissukseen sulaa. Tänä aamuna tuntui, etten millään jaksa siirtää jalkaa toisen eteen, mutta sitkeästi paarustin. Jokin ylivoimainen väsymys on nyt vallalla. Pitää siis kiskoa itsensä suosta vaikka tukka on lyhyt siihen tarkoitukseen. Jotten vallan muumioituisi varasin pyykkituvan. Pitää pestä myös päiväpeite, jotta saan sen paikatuksi. Koirapoika raapii aina nuo päiväpeitot rikki petatessaan itselleen paikkaa.



Huivineule vie minut täysin vieraille poluille. Ensin piti saada aikaan kerä. Vyydit ei kyllä ole minun juttu. Sitten kaivoin pyöröpuikon ja tavasin ohjetta. Neljäs aloitus kait meni ohjeen mukaan, mutta jo kymmenennellä kerroksella sain aikaan virheitä. En purkanut, sillä tuo seitinohut lanka ei näköjään kestä purkamista kunnolla. Yritin vain keräillä silmukat jotenkin kasaan ja jatkoin. Lopussa silmukoita oli yllättäin oikea määrä. Toivottavasti seuraava ohjepätkä ei ole kovin pitkä. Tämän jälkeen kirjoneule on lasten leikkiä. Mutta todistettavasti olen astunut ulos omalta mukavuusalueeltani.

7 kommenttia:

  1. Täytyykin hetimmiten laittaa sinulle seuraava pätkä ohjetta tulemaan :)
    Eihän niitä virheitä huomaa, tai jos huomaa niin viisas ei virko mitään.
    terkuin SNY:si #7

    VastaaPoista
  2. Hyvä Repu!
    Luja tahto vielä vaikka läpi harmaan kiven! Mä olen surkea niin kirjoneuleissa kuin kuvioneuleissakin ja siksi teen yleensä vain ihan perussukkaa ja -lapasta!

    Oot kyllä sitkee sissi - mutta sehän on kyllä tullut todettua aiemminkin: se minkä aloitat, sen hammasta purren.

    VastaaPoista
  3. Miks ihmeessä Repu tarpoo siihen aikaan, kun vielä lätäköt on jäässä, ja kaikki kunnon ihmiset ja possut nukkumassa? Eikö olisi kivempi nukkua ensin kunnolla pitkään, ja tarpoa sitten vasta keskipäivän auringossa?

    VastaaPoista
  4. Kyllä Repu nukkuu kunolla. Viime yönäkin kymmenisen tuntia. Mutta jos menee aikaisin nukkumaan, herää aikaisin. Tosin joinakin öinä menen myöhään nukkumaan ja herään aikaisin.
    Valitettavasti kaikki ei kuitenkaan tule aina tehdyksi loppuun. Nytkin jäi kyykyt kesken. Mutta huivihan pitää nyhertää loppuun asti.

    VastaaPoista
  5. Pitsineule vaatii vähän vielä enemmän keskittymistä kuin kirjoneule, mutta eiköhän lopussa kiitos seiso :D

    VastaaPoista
  6. On kyllä vaikeaa noin ohuella langalla mitään yrittää.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.