torstai 30. maaliskuuta 2017

Paasto/lakko


Nyt kaivataan selitystä sille, mikä ero on paastolla ja lakolla teidän mielestänne.Parhaan selityksen antajalle on luvassa palkinto. Minähän olen vielä toistaiseksi sekä paastolla että lakossa ja molemmat perustuvat kieltäymykseen. Kieltäymys sinänsä on ihan typerää, itsensä kiduttamista.

Minulla on taas noita iho-ongelmia. Kaula ja naama kutisee, kirvelee, hehkuu kuumana ja punaisena. Vaikea keksiä, mitä asialle voi tehdä, kun en tiedä, mistä moinen johtuu. Aurinkoihottuma olisi hyvä vastaus, mutta kun olen pitänyt koko ajan ulkona kaulaliinaa. Valoihottumaa en halua edes ajatella. Ostin eilen purkin kallista naamarasvaa, mutta nyt se ei sovi. Josko perusvoide ja sen päälle 50aurinkovoide toimisi. Uloshan on pakko mennä, näytti milta näytti. Kutina on ärsyttävää, mutta nahkani kutisee niin usein, että en raavi enkä rapsuta, kärsin vain. 

Tänään on luvassa taas jotain uutta. Tuossa lähellä alkaa seitsemän kerran jooga. En tiedä joogasta mitään, mutta luvattiin, että tämä sopii kaikille ja kaikenkuntoisille, joten pitäähän sitä yrittää, kun ei maksanut kuin kympin ja on vartin kävelyn päässä. Nyt on vielä kaunis ilma kävellä, joten sinne kunhan naama on paklattu ja Koirapoika on lenkitetty.

7 kommenttia:

  1. Ihanan keväinen kuva!
    Katsoin sanoja Wikipediasta. Lakko liittyy työtaisteluun. Paasto taas on ravinnonsaannin rajoittamista.

    VastaaPoista
  2. Paasto on hiljaista kärsimystä. Herkkupaastolainen hymyilee kärsivällisesti ja selittää kaikille kysyjille, kuinka hyväksi tämä kärsimys on itselle. Paastoilijan hymyilevän marttyyrikuvan voi löytää terveys- tai uskonnollisesta lehdestä. Paastoaminen herättää hiljaista ihailua.

    Lakko on tosiaan taistolaismenoa, kuten Susannakin sanoi. Lakkolainen ei hymyile, vaan irvistelee ja huutaa esimerkiksi, että : - Alas suklaa! Kaikki kahvinjuojat HÄVETKÄÄ!! Lakkolainen kirjoittaa nämä julistukset isolle kyltille ja lähtee kyltteineen marssimaan kylille. Joka onkin tietysti hyvää liikuntaa. Lakkolainen yllyttää myös muita yhtymään lakkoon. (Kuten Jagulaarikin tekee ;) )

    VastaaPoista
  3. paasto antaa henkistä hyvinvointia kun kieltäytyy jostain. lakko taas antaa fyysistä hyvinvointia, esim. karkkilakko .(langanostolakko: jää rahaa tilille ja voi hankkia muuta tai kerätä omaisuutta tilille) itse olen karkkilakossa ensi jouluun asti, helppo nakki . on onnistunut ennenkin ! ei tee edes mieli makeisia kun ei ota sitä ensimmäistä. en ole koskaan paastonnut enkä paastoa ! t: vl

    VastaaPoista
  4. "Kaikki maailman herkku-/karkkilakkolaiset liittykää yhteen" :D

    Henkisen hyvinvoinnin lisäksi paasto voi antaa myös fyysistä hyvinvointia.

    En ole tarkistanut sen enempää sanan lakko kuin paastokaan oikeita selityksiä, mutta mun mielipide on, että lakkoilla ja paastota voi sekä konkreettisista että ei-konkreettisista (anteeksi, en taas löydä oikeaa sanaa) asioista.

    VastaaPoista
  5. Olen miettinyt asiaa ja tullut siihen johtopäätökseen, että paastoaja keskittyy itseensä ja lakkoilija yhteiseen hyvään. Paastoaja yrittää tehdä itsestään muita paremman kestämällä kärsimyksiä js kieltäytymisiä, joita muu kansa voi ihailla. Lakkoilija uskoo, että hänen keksimänsä lakko olisi hyväksi muillekin ja kerää seuraajia, jotta hyvyys leviäisi.

    Kaikki selitykset olivat erinomaisia, joten jokainen saanee kortin, myös Saga, jonka kommentista tämä kaikki lähti liikkeelle. Anonyymin osoitetta minulla ei ole, mutta Anonyymi saa syvän kiitoksen ja kumarruksen.

    Ja tuo kuva on ikkunallani kasvavasta sitruunamelissasta, joka nyt kyllä näyttää kurjalta, kun leikkasin sen.

    VastaaPoista
  6. Tuli vielä sellainenkin mieleen, että paasto on aina ajallisesti rajattu, mutta lakon kestoa ei ole useimmiten tarkasti määritelty,

    VastaaPoista
  7. Postia on siis odotettavissa. Mikäs sen mukavampaa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.