lauantai 22. huhtikuuta 2017

Onnistunut ostosreissu


Reissun onnistumista voi mitata monilla mittareilla. Hyvä reissu tarkoittaa paljon askeleita. Jalkapohjat kipeytyivät ja kolotusta löytyi muualtakin, myös päästä. Isot ostoskeskukset ovat väsyttäviä. Nappulapohjasandaalit, pizza ja olut auttoivat osittain.


Onnistumiseksi voitaneen laskea sekin, että kaikki loppukuun eurot katosivat vaikken paljon ostoslistasta poikennutkaan -- ja muutama juttu unohtuikin vaikka listaa luin useaan otteeseen. Kangaskaupassa piti käydä. Siellä oli paljon paloja. Oli ostettava jotain. Onhan minulla kankaita kotonakin jokunen laatikollinen, mutta ne eivät ole juuri sitä, mitä tällä hetkellä tarvitaan. Oli sitten ostettava yksi ylimääräinen hyvänvärinen kangas, jos sitä joskus tarvitsisin.


Kirjakaupassa piti ostaa viidellätoista eurolla, jotta sai bonuskirjan. Bonuskirja on nyt jo lukemisen kohteena. On hyvä, kuten nuo kirjan ja ruusun -bonuskirjat yleensäkin. Suosittelen. Huomenna vielä ehtii. Ostin sitten kolme kirjaa, kun olivat vitosen kappale. En ole tuosta Guillouesta ikinä kuullut, enkä Suuri vuosisata -sarjasta. Valitsin, koska olivat halpoja, koska arvostan Like-kustannusta ja koska historia ei ole ikinä minua kiinnostanut, etenkään lähihistoria. Takakansitekstien perusteella tässä pääsee kevyessä muodossa tutustumaan viime vuosisadan historiaan.

Minunhan ei olisi tarvinnut ostaa kirjoja noin paljon, koska ostin muutakin, kortteja tietenkin ja tuon muistikirjan, joka äänteli kutsuvasti hyllyssä. Minulla kun ei ennestään ole tuollaista hempeää yliromanttista muistikirjaa, johon voisi kirjoitella kauniita kuvitelmia päivien kulusta. Kuvittelen nyt kesän aikana herkeän hempeäksi. puollustukseksi sanottakoon, että tingin muistikirjan hinnasta. Oli ainoa juuri tuolla kuviolla kansitettu. Joku oli sen kääreet repinyt pois, mutta pakko oli saada juuri tuo.

Kortteja ostin muualtakin, joten postiakin voi ruveta liikkumaan. Kävin parissa askarteluliikkeessä ja yhdessä käsityötarvikeliikkeessäkin. En ostanut, en edes katsonut, lankoja. Ihan muuta hain. kirjakaupan henkilökunta oli ihan omaa luokkaansa ystävällisyydessä. Ei ne muutkaan töykeitä olleet, mutta kovin asiallisia.

Menen hetkeksi pitkälleni tuon Eloven tytön viereen. Laita herätyksen tunnin päähän, koska epäilen nukahtavani vaikka kirja on hyvä.

5 kommenttia:

  1. Minäkin tein eilen pieniä ostoksia, kun olin messuilla Helsingissä Messukeskuksessa. Mm. Huivileikki- kirjan ostin 5 eurolla. Myyjä sanoi myyvänsä tappiolla. Minusta kirja oli lähes ilmainen, kun sain vielä kaupanpäälle kangaskassin. Kotimatkalla poikkesin lankakaupassa. Ei toki, en edes vilkuillut lankoja. Laput silmillä painelin suorinta tietä puikkohyllyn luo. Ostin pyöröpuikot ja sukkapuikot. Nyt on pyöröillä Lacelere- huivi.

    VastaaPoista
  2. Sama kirja mullakin eli Eloven-tyttö.

    VastaaPoista
  3. Minulla ei ole edes kiusausta lankoihin. Niin paljon on nyt neulomattomia, etteivät tahdo mahtua mihinkään.
    Hyvä kirja, eikös vaan?

    VastaaPoista
  4. Siis Huivileikki vai Eloven- tyttö? Kumpi on hyvä kirja?

    VastaaPoista
  5. Elovena-tyttöä tarkoitin, kun sitä luen itsekin. Varmaan Huivileikkikin on hyvä, mutta siitä en tiedä mitään.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.