sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Repu muuttaa tyyliä


Vanhoina hyvinä aikoina uusi tyyli olisi tietänyt uutta blogia, mutta ajat ovat muuttuneet ja nyt vain vanha blogi joutuu mullistusten pyörteisiin. Repulla on yksi esikuva, jota Repu on pitkään ihaillut, blogiesikuva, Possumunkki. Possumunkki kirjoittaa kolmannessa persoonassa ja sitä on niin mukava lukea, kuin romaania. Repu ajatteli alusta lähtien samanlaista kirjoitustyyliä, mutta se ei tuntunut luontevalta. Nyt ajat ovat toiset.

Anonyymeja kommentteja kolmannessa persoonassa kirjoittamisesta on useita, mutta Repua kiehtoo eniten ajatus, että tällainen kirjoitustyyli tarkoittaa, ettei ota vastuuta omasta elämästään, tekemisistään, päätöksistään. Repukaan ei enää halua ottaa vastuuta mistään, etenkään ei omasta eläkeläiselämästään, joten jatkossa Repu kertoo päivistään kuin jostain täysin vieraasta asiasta, vieraan ihmisen selviytymisestä. Vastuu on siis lukijalla vaikka Repu ei missään nimessä ole savolainen, ei sitten yhtään.

Repu mikrotti Elovenapuuroa (kirjallinen valinta), lisäsi lorauksen öljyä, kasan raejuustoa ja toisen kasan oman palstan punaisista viinimarjoista keitettyä vähäsokerista hilloa (siemenet ikävästi tunkevat hampaiden väliin) ja istui koneen eteen suunnittelemaan (Repu ei piittaa neuvoista, että ruokahetki pitää rauhoittaa nautinnolle - Repu multitaskaa) tulevaa. Repu voi nyt rauhassa kirjoittaa viikkosuunnitelmiaan tänne, koska niiden toteutuminen ei riipu Repusta vaan jostain ylimaallisista olosuhteista.

Repun matot ovat tulleet tiensä päähän, joten Repu hankkii uudet. Uudet matot vaativat uuden ympäristön, joten Repu siivoaa, pyykkää ja järjestelee.

  • 23.4. - keittiön kaapit
  • 24.4. - makkarin nyssäkät
  • 25.4. - kylppäri
  • 26.4. - mattotupa ja mattokauppa
  • 27.4. - ompeluhommia, paikkaamista, parsimista
  • 28.4. - siivousta, jynssäystä, vanha pois, uutta tilalle
  • 29.4. - ihailevaa huokailua
  • 30.4. - vapun aatto
Näin Repu uudistaa elämänsä ja astuu uuteen aikakauteen, jota varten Repulla on jo suunnitelmia valmiina, paljon ajatuksia ja ideoita.


Illalla, kuun uudet ajatukset eivät olleet vielä edes alitajuntaan ehtineet, oli kaunis taivas, vaikka päivällä satoi rakeitakin. Yön aikana taphtui kaikenlaista.


Aamulla kaikki oli toisin, muukin kuin Repun elämä.


Tällä hetkellä lunta sataa kiihtyvällä vauhdilla. Repun pitää lähteä peräti junamatkalle tapaamaan ystävää. Tarkoitus olisi mennä kulttuurikävelylle. Toivottavasti siellä ei sada. Repu ei ole niin kultturelli, että haluaisi läpitunkemattomassa lumisateessa kultturoida. Illalla Repu leikkii vaihteeksi mummoa, joten missähän välissä Repu kurittaa keittiön kaappeja. Lisäksi Repusta tuntuu tosi oudolta puhua itsestään kuin jostain ulkopuolisesta. Repu tuntee itsensä sisäpuoliseksi.


Repun oli pakko laittaa vielä pari talvikuvaa, kun talvi näköjään taas tuli. kulkeekohan ne junat?

6 kommenttia:

  1. Aamulehdessä opassti joku siivuosalan ammattilainen, että siivous kannattaa aloittaa ylhäältö, kaappien päältä. No, Emäntä ei ylety kaapin päälle ellei seiso tiskipöydällä siinä on kapea reuna ja allas... Isäntä hoiti viimeksi homman ja laitettiin hyllypaperit, ne voi vaihtaa. ELI meilläkin suunnitellaan, toteutus on eri asia. Aurinko paistaa, menemme ulos. Kulttuurista sanoisin, että luen nyt Minna Canthia koska Marttailussa on tiistain luento aiheesta. Kyllä kulttuuri siivouksen voittaa! Perjantaina nimittäin siivosimme yhdessä ja hyvin siivosimmekin. Yksi matto lähti roskiin kun oli rikki. POssu Munkin kirjoituksia on hauska lukea, samoin Repun. Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
  2. Huh, Repustakin on tullut vastuuton hunsvotti! ;)
    Onpas teillä tullut lunta.

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs Repu nyt kaipaa uusia tuulia. Ei meinaa samaksi tytöksi tuntea.

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä siivouspuuhasteluihin. Itse yritän suorittaa sitä koko ajan.
    Haluaisin olla rikas ja laittaa asunnon ihan tyhjäksi.. En sohvia yms..
    Ja sitten hankkia vain ne, mitä tarvitsee. Nyt tuntuu, että junnaan paikoillaan.. ja inhoan, kun ei ole säilytysratkaisua tai -tilaa.
    Ja viime yönä sitten 5.luokkalainen, 3v ja minä oksennettiin.. Eka luokkalainen viime viikon keskiviikkona. Kunpa ei nuorimmaiseen tulisi. Esikoista ja isäntää vaille tauti.

    VastaaPoista
  5. Voi sitä ensimmäisessä persoonassakin olla vastuuton ja syytellä vain muita "En se minä ollut, se oli Pirkka"- tyyliin. Kolmas persoona ei kuulostanut aivan luontevalta sinun blogissasi, mutta ehkä minä totun siihen, jos jatkat sitä.

    VastaaPoista
  6. Repulla on Tikkaat, jos pitää kiipeillä. Keittiössä ei ole kaappien päällyksiä, kun kaapit alkavat katosta. Kaapit on ongelma, kun oven taakse on helppo piilottaa kaikki.
    Repu on aina ollut hunsvotti ja aina aloittanut uudestaan, joten mitään edistystä ei ole tapahtunut.
    Voi RedDragon parkaa. Otan osaa. Sairastelu on ihan pyllystä. Joskus kyllä minäkin toivon, että voisi vain tyhjentää kaiken, mutta siinä menisi samalla koko historia. Yritän sitten hissukseen raivata turhaa tavaraa pois.
    On tuo minullekin epäluontevaa, mutta katsotaan, miten pitkään jaksan. Tuollainen en se minä ollut... juttu ei yhtään sovi minun tyyliini. Kolmas persoona sentään on helppo.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.