sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Mehujäätä ja hirvijahtia


Liperi eli lipstikka ei valitettavasti ole linnunmuotoinen mehujää vaan lihaliemenmakuinen yrtti, joka kasvaa parimetriseksi ja valtaa kaiken vapaan maan. Maku on hyvin voimakas, joten pari kourallista riittää maustamaan isommankin sopan.


Tarjoilin soppaa hetken mielijohteesta parille naapurille, joihin törmäsin pihalle. Sipulia, valkosipulia, perunaa, kasvislientä ja tuorejuustoa. Hyvää siitä tuli ja vieraat lupasivat tehdä itsekin. Minä lupasin toimittaa lipstikkaa. Lupasin toimittaa raparperiakin, mutta tänä aamuna unohdin molemmat. Huomenna sitten.


Toki minä tänäkin aamuna taistelin itseni ennen aamukahvia kasvimaalle kitkemään. Joka aamu ajattelen, etten jaksa ja joka aamu pari tuntia lapioin. Pieni ikävä juttu osui tänään kohdalle. Kimalainen oli aloittanut pesänrakennuksen penkkiin, jota käänsin. Pesä meni päreiksi ja kimalainen tietenkin hätääntyi. Toivottavasti se ehtii rakentaa uuden pesän parempaan paikkaan, sillä marjapensaani kaipaavat pölyttäjää.

Aamuisin kasvimaalla on rauhallista. Kaikki muut juovat ensin aamukahvinsa ja syövät aamupalansa ja tulevat vasta myöhemmin raatamaan. Tänään kasvimaan liepeillä kuitenkin pyöri poliisiauto. Hirveä kyselivät. Sellainen oli nähty meidän kadulla. Mutta en minä mitään nähnyt, eikä kukaan vastaantulijakaan ollut hirveen tänään törmännyt.

Aurinko taas paistaa ja ilmeisesti ilmakin lämpenee hetkellisesti, joten eiköhän suunnata Koirapojan ja kavereiden kera rantaterassille.
Ilmoitin lankapaastoni tuloksen jo nyt, kun ei nuo nyherrykset tästä paljon ehdi edistyä. 1293 grammaa on kulunut neuloen.

4 kommenttia:

  1. Velipoika on tarjonnut tuota lipstikkaa pihalle laitettavaksi, mutta vielä en ole ottanut. Pitäisi joskus kokeilla makua, sillä tietääkseni en sitä ikinä ole maistanut. Liperi oli itselleni vierasnimitys. Pitääkin briljeerata velipojalle 😋, jos se ei vaikka tietäisi.

    Ps. päärynä Lipsi on pop 😄

    VastaaPoista
  2. Hei, meillä on muuten lipstikkaa pihassa...ollut jo monta vuotta, mutta ei olla kyl käytetty mihinkään.

    VastaaPoista
  3. Ei ole tullut kokeiltua lipstikkaa, mutta keittosi kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Suosittelen kokeilemaan lipstikkasoppaa. Voi sitä lipstikkaa lisätä muihinkin keittoihin, pataruokiin, lihapulliin...

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.