keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Pöllö istu puussa


Siellä se istui ja poseerasi eilen tottuneesti. Toivottavasti myyriä riittää ja pöllö pystyy joskus nukkumaankin. Ei kait se pöllöllekään ole helppoa olla koko ajan piiritettynä. Sankoin joukoin ihmiset vaelsivat katsomaan. Vaikka kaikki yleensä osaavat käyttäytyä, kyllä  pöllö hereillä oli. Hassua muuten on se, että vaikka olen Lapissakin paljon retkeillyt, eniten olen lapinpöllöjä täällä kotinurkilla nähnyt. Omilla asuinalueillaan niitä on vaikeampi havaita. Täällä riittää, kun katsoo, missä kiikarit, kaukoputket ja pitkät kameranputket kokoontuvat.

Enemmänkin täällä nyt pöllöjä pyöriskelisi, mutta en ole toistaiseksi törmännyt. Huono myyrävuosi ajaa pöllöt liikkeelle.

Tänään tulee vieraita, meidän english club kokoontuu pitkästä aikaa minun luo, kun halusin esitellä poistokirjojani, jos joku vaikka haluaisi. Tämä kirjojen poistaminen on nyt joku kulkutauti. Minullekin on tarjottu paljon vanhoja kirjoa. En ota. Yritän järkeistää noita hyllyjä. Lisäksi minulla on tämä pokkarilinja ja muiden kirjahyllyissä komeita kovakantisia teoksia. Uudet lukemattomat on toki aina mukavia. Sain joulunakin pinon mielenkiintoista luettavaa, joille pitäisi löytyä tilaa.

Pitkään tuo english club kokoontui minun luona, mutta sitten yksi osallistuja ilmoitti, ettei hänellä ole varaa matkustaa tänne, joten nyt me kaikki muut matkustamme hänen luokseen.

Tänään on myös pyykkipäivä ja pikasiivouskin pitää tehdä, jotta vieraat mahtuvat. Mutta näihinhän ei mene pitkään, jos aurinko taas nousee, on aika mennä ulos. Olen luullut, ettei pimeys minua hirveästi häiritse, ehkä ei häiritse, mutta kyllä oli ihanaa, kun oli valoa. Nyt on luntakin hiukan enemmän eli valon määrä lisääntyy väkisin.


Joulukalenteri palkinnot on nyt laitettu postiin. Toivottavasti osaavat perille.

Ja minä lähden parin päivän päästä lomalle.

11 kommenttia:

  1. Katsoin blogiluetteloa ja päätin mennä karkkilaatikolle. Repu ei petä.

    Citypöllöjä? jos niille on kehittynyt jokiu ad/hd -kyky et ku onn ruhaisempaa ni vetää nopeet unet. Saattaa olla et ko menee maalle ni sätkyy puussa muutaman yön.

    Minulla ei ole kirjahyllyä, minulla on kiertohylly;)

    Nautinnollista lomaa,Bacchus tietäsi suojelkoot.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Vau, hieno kuva pöllöstä. Kiitos Repu!

    VastaaPoista
  4. Pornaisissa on tänään hernerokkasumu. Sähän nyt reissaat. Turvallista matkaa!

    VastaaPoista
  5. Herranjumala nainen, mitä palkintoja sä lähettelet! Oletan, että sain chihuahua- sukat sulta. Lähettäjää ei kerrota, mutta kai ne on sulta? Esittelen sukat blogissani, kunhan joudan. KIITOS REPU!!!

    VastaaPoista
  6. Hieno pöllö.
    Possu näki lapsena joskus painajaista, että ikkunan takana oli pöllö, mikä tuijotti suoraan Possua.

    VastaaPoista
  7. Pöllöt on mukavia noin kauempaa, mutta niiden pesiä ei kannata mennä ronkkimaan ilman kunnon suojavarustusta. Tunnen muutamia pöllöjen rengastajia. Hurjia juttuja.

    VastaaPoista
  8. Pöllön katseessa on jotain pelottavaa. Mutta ton pöllön silmiä ei nää kunnolla. Nukkuuko se?

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.