lauantai 6. heinäkuuta 2024

Enemmän kuvia, vähemmän opetusta

 
Kun on tyytynyt kolmen kuvan postaukseen, tuleekin seuraavaksi tarve sulloa reilusti kuvamateriaalia. Olin yllättynyt, että heilimöidä oli vieras sana. Kivahan se on opettaa uusia asioita, mutta tänään veivaan vain sitä samaa kuin aina eli säätä ja koiraa. 
---
Nämä kukat keräilin palstalta, kun käytiin Fizbanin kanssa hiukan poistamassa rikkaruohoja ja heilimöivää heinää - minä kitkin, Fizban yritti syömällä saada jotain aikaan. Oli tarkoitus mennä tänäänkin, mutta taitaa siirtyä. Nyt olisi kiva, kun ei ole helle, mutta muut säätekijät eivät ole suosiollisia.


Nyt kodikkaasti sade ropisee ikkunaan. Hyväähän se sade tekee. Hyvä on myös pitää sisäpäivää ja vaikka vaihteeksi keräillä pölykoiria ja setviä romukasoja, molempiahan täällä riittää. Pitää myös käydä kaupassa ja apteekissa. Fizbanin maha temppuilee. Se on aina vähän huolestuttavaa lunnikoiran kohdalla. Sen verran huolestuttavaa, että eilen käytiin ellillä. Saatiin varalta antibioottiresepti. Pakotin ellin myös ottamaan verikokeita, jotka onneksi oli ihan ok. Sen verran rajoilla kuitenkin, että kolmen kuukauden päästä otetaan kontrolli. Ellin mielestä taisin olla vähän hysteerikko.


Mutta kun on tuollainen laihapoika silakkaruippana, niin ei kovasti kaivata mitään mahaongelmia.


Onneksi Fizban osaa ottaa myös rennosti. Silloin, kun nukkuu ketarat kohti taivasta, minäkin voin rauhoittua.


Näyttää aika vahvasti siltä, että sade jatkuu pitkään. Ukkosen jyrinääkin kuuluu jostain kaukaa. En voi lähteä kauppaan vielä. Täytyy olla kotona, jos ukkonen nousee päälle. Fizban ei ole moista vielä kohdannut, joten saattaa pelästyä pahasti. (tuntuuko teistä siltä, että tärkeintä elämässäni on joku koira? - sepä saattaa tällä hetkellä pitää paikkansa, kun ei ole isompia ongelmia)


Ja kun en viitsi ruveta pölyjahtiinkaan, voisin yrittää koota tätä toivotonta palapeliä. Kaivoin kaapista tyttären vanhan palapelin olettaen, että kaikki palat on tallella. Täsmälleen samanlaisia paloja on kyllä kasapäin. niitä sitten yksitellen yritän sovitella yhteen. Tässä menee kauan.


Jos olisi normipäivä, olisimme jossain kaukana lenkillä. Tehdään pitkiä, monen kilometrin kävelyjä. Välillä mennään bussilla tai metrolla kauemmas ja kävellään takaisin. Pitää totuttaa Fizban erilaisiin kulkuneuvoihinkin.


Vaikka en ehkä ole kesäihminen, tykkään kyllä näistä rehevistä maisemista. Vihreäkään ei ole lempivärini, mutta luonnossa se onnistuu näyttämään aivan ihanalta.


Ja lempiväreistä puheenollen, eilisiltaisia taivaita lopuksi. Pinkki viehättää tällä hetkellä.

14 kommenttia:

  1. Eilen illalla oli todellakin ihania vaaleanpunaisia pilviä. Ja niiden jälkeen tuli sade.
    Vaan onneksi sataa. Kuivuutta on kestänyt liian kauan.

    Heilimöidä on kyllä itselleni ihan tuttu sana. Vanhaa kansaa kun olen.

    Toivottavasti Fizbanin maha lakkaa temppuilemasta.
    Ja kyllä, koirat ovat tärkeimpiä elämässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että joku tietää. Olin yllättynyt, kun minulle tuo on ihan normisanastoa.
      Fizban voi hyvin. Kun heittää ellille muutaman satasen, tapahtuu yleensä ihmeparantuminen. Mutta eipä sitä uskalla olla syytämättä euroja ympärilleen, kun ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu.

      Poista
  2. Minä tykkään oppia uusia sanoja: nyt tiedän heilimöimisenkin. Mutta mikä on lunnikoira?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fizban on lunnikoira. Kyseessä on suht harvinainen hyvin vanha eli hyvin alkukantainen norjalainen koirarotu. Niitä ei hirveästi ole. Minulla tämä on kolmas eli Koirapoikakin oli samaa laatua. Luulin kertoneeni aiemmin, mutta olen ilmeisesti pimittänyt asiaa, jotta jonkinlainen yksityisyys persoonassani säilyisi. Koska lunneja ei ole paljon, minut on suht helppo jäljittää. Nyt varmaan tuleekin valtava ryntäys. Guuglaamalla saa paljon tietoa kaikista ihmepiirteistä, mitä Fizbanistakin löytyy. Tosin Fizbanilla on toisessa takajalassa vain viisi varvasta eli kun normikoiralla on yleensä 18- tai korkeintaan 20 varvasta, Fizbanilla on vain 23, kun pitäisi olla 24. noloa!

      Poista
  3. Fizban osaa ottaa rennosti, kuten meidänkin pitäisi oppia. Tartutit minulle muuten tuon palapeli-innostuksen. Jo teinen on menossa ja ei meinaa muistaa edes syödä kun koukuttavat niin kovasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla menee aikaa yhteenkin. Harvoin istun palapelin ääreen, mutta kun istun, siinä menee kyllä tunti jos toinenkin.

      Poista
  4. Joo, kyllä on heilimöidä ihan tuttu sana, eikö opeteta kouluissa enää suomenkieltä?
    Pitää varmaan Lunnikoira kuuklailla, tiedän kyllä mikä lunni on, kun olen lukenut eräästä romaanista. Mut koiraa siinä romaanissa ei ollut.
    Kauniita värejä, keltasauramot ja vihreät maisemat ja pinkit taivaat, Wau.

    VastaaPoista
  5. Tänä kesänä on ilmat hellineet kasveja, minullakin kukkii erityisen hyvin, ihan hoitamatta, myös rikkaruohot. Koiran terveys on kyllä hyvin tärkeä asia, ymmärrän hyvin huolesi. Ystävästä täytyy pitää huolta ja sehän on molemminpuolista. Yhdessähän te liikutte ja nautitte kesästä. Kauniita kuvia! Kirja muuten matkasi Äidilleni, tykkäsin.

    VastaaPoista
  6. Kylläpä Fizban on kasvanut - onko jo täydessä mitassa?
    Ihana kuva ruo tassut ylöspäin - todellakin osaa rentoutua!!
    Lunni-linnut olen tiennyt, sillä keskimmäisemme rakastui niihin Norjan matkalla ja meiltä löytyy niitä yhä pehmoina, vihkoina, tarroina, papereina ja leimasinkin... mutta en ole tiennyt, että niiden metsästämiseen on oma koirarotu - aina oppii uutta!!
    Mistä muuten Fizban nimi tulee, tarkoittaako se jotain?
    Ihanasti ja niin vaihtelevasti ulkoiutat Fizbania - arvostan. Pääsee uusiin ympäristöihin ja samalla emännälläkin kertyy runsaasti askeleita, tekee hyvää teille molemmille!! Iloista jatkoa teille heinäkuuhun... taivas leikkii kyllä väreillään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Fizban on jo täysikasvuinen. Pienemmäksi jää kuin edelliset. Massaa toivottavasti saa vielä.Fizban on DrgonLance- kirjoista yksi Krynnin maan jumalista.

      Poista
  7. Mitä laihempi lapsi tai eläin, sitä surkeammalta mahavaivat näyttää näin vierestä katsottuna. Helposti tulee ajateltua, ettei laihan parane laihtua ja kuihtua yhtään enempää, mutta yhtä sitkeitä taitaa laiheliinit olla kuin vähän tukevammatkin. Sen verran harmaalta maisemakuvasi näyttää, että sade taitaa jatkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitkeä on Fizban, mutta minulla olisi helpompaa, jos ruoka maistuisi ja kroppa kasvaisi. Mutta näillä nyt mennään.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.