sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Lumihiutaleita hiljalleen


Sunnuntaikuva 11.3. 18 klo 9:13

Koneeni pätkii nyt koko ajan. Mikähän sitäkin ottaa päähän? Olisko se, että joutuu jakamaan tilan kaikkien muiden tavaroiden kanssa.

Kovasti tuntui herättävän tunteita minun vaillinainenkin luetteloni. On minulla myös kyniä, korttipakkoja, neuloja, ompelulankoja, levysoitin, tämä pätkivä läppäri ja jopa entinen läppäri, känny, kiikari, koiran peti ja lelulaatikko leluineen, kaksi kastelukannua, suihkupullo, imuri, imurin pusseja, lattianpesin, juuriharja yms. yms. yms.

Mietin tuota 100 tavaraa juttua. Aika vähiin menisi vaikka tyytyisi vain pakollisiin. Kaikki iloa tuovat asiat pitäisi poistaa, sillä välttämättömistäkin tulee helposti sata. Koirapoika on välttämätön ja siitä seuraa vesikuppi, panta, hihna, kynsisakset, ruokapussi, hammasharja eli jo seitsemän esinettä. Kun lisätään omaan syömiseen välttämättömät eli kattila, lusikka, veitsi ollaan jo kymmenessä. Jos aikoo yhdellä kattilalla kokata, syödä, kahvitella, on pakko olla tiskiharja ja pesuainetta. Joku rättikin tarvitaan, jottei tarvitse tiskiharjalla pestä lattioita ja vessanpönttöä. Tiskianeella voi pestä kaiken muun, mutta vaatteille kaivataan pesupulveria. Vaatteitakin on oltava eli kahdet alushousut, kahdet sukat, kaksi paitaa, kahdet housut, takki, pipo, hanskat, talvikengät ja kesäkengät, yksi villapusero. Nyt on jo kasassa 28. Kun lisätään joku suihkusaippua, rasva ja dödö, pujahdetaan yli kolmenkymmenen. Patja, peitto, tyyny, lakana, pussilakana, tyynyliina, pyyhe, hammasharja ja -tahna. Kasassa 40 välttämätöntä asiaa. Vessapaperi kelpaa nenäliinaksikin. Saksia tarvitaan ainakin kynsien leikkuuseen. Koiran kysisaksilla se ei onnisti. Sovitaanko, ettei perusruokia tarvitse laskea näihin sataan tavaraan. Ja tässä tilanteessahan ei mitään ylimääräistä hankita. Mutta olisiko joku kassi pakollinen, jotta voi kantaa ruokaa kaupasta tai sieniä metsästä. 43 on siis pakollinen tavaramäärä.

Jos haluaa ruveta hifistelemään, voi lisätä jääkaapin, kahvinkeittimen, paistinpannun, lautasen, haarukan, kauhan, lasin, pöydän, tuolin, sängyn ja päästään yli viidenkymmenen.

Joidenkin mielestä kännykkä ja läppäri ovat välttämättömiä. Jonkun mielestä tarvitaan vierasvaraa eli vielä yksi lasi, lautanen, lusikka, haarukka, veitsi. Näin meille jää vielä 40 tavaraa, jotka voi valita oman mieltymyksensä mukaan.

Ja joo, tiedän, että näissä sata jutuissa asioita käsitellään paketteina eli ruokailuvälineet, vuodevaatteet, pesuaineet jne. lasketaan kukin vainyhdeksi esineeksi. Miksei sitten kirjta, norsut, langat.

Mutta lupaan poistaa kesään mennessä sata tavaraa.


Nyt pidän hiukan taukoa ja kulutan lankavarastojani.


Iltapäiväkuva lauantai 10.3.18 klo 15:24
(en ollut illalla kotona)

12 kommenttia:

  1. Tavarat herättävät yllättävästi tunteita, syytän Japanialaisia ja varsinkin sitä konnaa eli Maria.

    VastaaPoista
  2. ika lailla sitä on kaikenlaista ympärillä; siis tavaraa meinaan.

    VastaaPoista
  3. Ai niin, koneelle, varsinkin jos on isompi pömpeli eli ei siis läppäri, kannattaa näyttää imuria eli se pöly saa sen ajoittain pätkimään. Imuroitsen omaani säännöllisesti, tuntuu tykkäävän. Toinen mahdollinen syy on ylikuumenenminen, mulla kaatuili kunnes tajusin siirtää kauemmas lämpöpatterista. Kaikenlaiset puhdistus- ja viruspohjelmat kannattaa myös ajaa.

    VastaaPoista
  4. Eikö me sovittu, että Repu elää wabi-sabi -elämää ja saa unohtaa koko konmarin ;)

    VastaaPoista
  5. Sovitaan, että Koirapoika saa pitää omat sata tavaraansa. Googlaamalla löytyy tietoa sata tavaraa päivässä- haasteesta, jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  6. Konmari ei minuun koskaan kolahtanut, mutta liikatavaran poistamista olen säännöllisesti harrastanut tosissaan jo yli kymmenen vuotta. Ihan viime aikoina olen ruvennut karsimaan kirjojanikin särkevin sydämin. Mutta sekin sujuu, kun siihen tottuu ja huomaa, että henki yhä pihisee vaikka teini-iän kirjahankinnat ovat kuluneet pölyksi. Keräilen outoja juttuja, mutta monet yleiset asiat saavat rauhassa puuttua. Oudot jutut pyrin pitämään hallinnassa eli omissa lokeroissaan, jotta perikunnan olisi helpompi kantaa roinat roskikseen.

    Susanna: Nämä 100 tavaraa sun muut haasteet ja kokeilut ovat minulle ennestään ihan tuttuja :) Uskon siihen, että tyhjä tila ympärillä helpottaa hengitystä. Mutta tietyt asiat tuovat myös elämääni mielihyvää, esim. kirjat. Ja kun ei ole ikinä ollut sukua, sukujuuria, perintöjä, haluan säilyttää edes oman historiani omaksi ilokseni eli ne kortit, kirjeet, päiväkirjat. Norsuista suurin osa on tullut minulle muilta ihmsiltä. Niitä en halua heittää pois, koska nekin muodostavat historiaani.

    Sus: Läppärin perustoiminnot ja tekniikka hallussa. Ei pölyä ei liikalämpöä. käännyn viisaampien eli nuorison puoleen, jos rupeaa häiritsemään.

    VastaaPoista
  7. Ja vielä: Teen tuonne sivupalkkiin uuden listan, johon merkkaan ne sata poistettua esinettä.

    VastaaPoista
  8. Repu; sä aiheutat mulle paineita.... :D :D

    VastaaPoista
  9. Ei toki mitään stressiä. Kukin tyylillään. Sitäpaitsi tiedäthän sinä että minulla aloittaminen sujuu ja aloitukset sitten unohtuu.

    VastaaPoista
  10. Mulla taas aloittaminen venyy ja venyy ja venyy.... Mutta sitten kun pääsen vauhtiin, niin jo vain tapahtuu :)

    Nytkin olen suunnitellut tunnusten/tilin avaamista tori.fi:hin tai vastaavaan, että saisin tavaraa myyntiin, sitä nimittäin olisi.
    Et tarvis polkupyörälaukkuja? Kerran käveltyjä korkokenkiä? (En edes muista missä mä olen niitä käyttänyt??) Kahvikuppeja?
    Piparitalon muotit?
    Mitäs vielä - kaikenlaista löytyy.... :D :D

    VastaaPoista
  11. Pöllö - tori.fi ei tarvii tunnuksia, senkun tekee ilmoituksen, huuto.net sen sijaan vaatii muistaakseni pankkitunnistautumisen, siksipä siellä on vähemmän huijareita.

    VastaaPoista
  12. Kiitos tarjouksista Pöllö. Tietenkin tarvitsisin kaikkea, mutta minulla on vallalla älä hanki mitään -periaate.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.