sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Jälkihöyryissä

 Päivän tavoite:
 Lötköile! Kaiken ehtii huomennakin.


Olipahan hieno keikka. Jurot nuorisojulkkikset esiintyivät täydellä teholla itseään säästelemättä.


Kappaleiden järjestys viimeisestä ensimmäiseen toimi loistavasti.
 
 
Tunnelma kohosi illan pimetessä.


Lopuksi ne kaikkein tutuimmat ja viimeksi rappiolla.
---
Toki lopuksi encore.


Taivas hehkui punaisena, kun 30 000 ihmistä vaelsi areenalta ulos.


Oli kaunis ilta ja hyvä mieli.
 

Iltapäivällä sadekuuro pelotteli, mutta onneksi Tampere poutaantui ennen konserttia.


Kotonakin oli kauniin aurinkoista, kun palasin, mutta juuri äsken oli todella rankka sadekuuro. Iski niin yllättäin, että parvekematto ehti litimäräksi ennen kuin tajusin. Kait se joskus kuivuu.


Siirryn tästä suorittamaan päivän lötköilyä, mutta sitä ennen uutisoin:
En pääse nyt itse kommentoimaan, enkä siis edes vastailemaan teille. Kiva kuitenkin, kun olette käyneet. Kiitos jokaisesta kommentista.
---
Heti uutisoinnin jälkeen kommentointi taas pelaa.
Outoa???

lauantai 30. heinäkuuta 2022

Tarjolla tänään Hassisen kone

 Päivän tavoite:
Unohda ikä ja arvokkuus. Heittäydy mukaan joukkohysteriaan.
 

Tänään matkaan naapurikaupunkiin hyvässä seurassa nauttimaan kunnon musiikista ja iloisesta tunnelmasta. On taas käyttöä ennen koronaa ostetuille keikkalipuille. Samalla ämpärilistakin edistyy.

Kohta 81
Käy taas megakonsertissa
On hienoa, että niin monet aiempien päivien tähdet ovat edelleen hyvässä kunnossa ja ovat lisäksi keksineet tavan piristää omia eläkeaikojaan esimerkiksi tekemällä yhä uusia kappaleita ja soittamalla isoissa halli- ja stadionkonserteissa. Tekisikö mieli nähdä Mick Jagger vielä kerran hyppimässä ylös alas lavalla tai kuulla Paul McCartneyn soittavan kitarallaan Yesterdayta?
Älä sitten enää jahkaile vaan toimi!

Eiköhän Hassisen koneen keikka hyvinkin korvaa noita saavuttamattomia maailmantähtiä. 
 


Ei löytynyt vinyylikokoelmastani kuin kaksi Hassisen konetta. Mutta sanat lienevät mielessä, jotta voin kiljua muiden mukana.

perjantai 29. heinäkuuta 2022

Ikuinen aloittaja elementissään

 Päivän tavoite:
 Älä seuraa ohjeita. Ole villi ja vapaa, luova ja holtiton.

 Minunhan piti uudistaa blogi ankaralla kädellä, mutta helpompi oli vaihtaa persoonaa enemmän itseni kaltaiseksi. Käytin kyllä paljon aikaa karsiakseni tuota järjettömiin paisunutta "tunnisteet" listaa. Ei sitten oikein jäänyt muuhun aikaa. 
---
Tänään on kuitenkin taas yksi uusi alku, edessä kokonainen vuosi yllätyksiä. Vaikka ulkonäkö ei paljon muutu, ehkä jotain uutta versoo vielä esiin -


- kuten sammalta päähän. Vierivät kivethän ei sammaloidu, mutta vierimättömät mummot kyllä.  
 (mielenkiintoista - kun käyn kampaajalla ja värjäytän pääni punaiseksi, jokainen kommentoi - kun käyn kampaajalla ja värjäytän pääni vihreäksi, kukaan ei sano mitään!)
 
 
Koirapoika pysyy kyllä omana itsenään. Sitä ei muutoksen tuulet heiluttele. Kuulo ei toimi, eikä näkökään ole täydellinen ja taitaa päässäkin olla jotain rappeumaa, mutta intoa riittää ja iloa tuottaa.
 
 
Uusin huvitus on seisoa parvekkeella tuntikausia tuijottelemassa ulos. 
---
Tosin kaikkein uusin on ollut minun pitäminen hereillä. Mahan takia käymme lenkillä noin kolmen tunnin välein yötäpäivää. Toivottavasti lääkitys rupeaa tehoamaan. Alan olla aika väsy.
 

 Kun olen nyt kuoriutunut kotelostani uudestaan, selittelen aluksi. Tuossa vanhoja selatessa huomasin selitelleeni ennenkin usein, joten jatkan tradition mukaan. 
(huomasin myös, että aika usein olen ottanut kauniita kuvia - kauniita katsella vaikkei tekniikka aina ole paras mahdollinen)
 ---
Ämpärilistasta vaikka ensin. Ostin viime jouluna itselleni lahjaksi tämän kirjan.


En aloittanut heti suorittamaan, koska olen oppinut jättämään asiat hautumaan ensi innostuksen jälkeen. Miniäni sitten innostui ajatuksesta kovin ja alkoi vaatia, että minun on tartuttava toimeen. Lupasin aloittaa, kun seuraava vuosikymmen elämääni tulee täyteen. Sehän on tänään, joten lupauksen mukaan rupean toteuttamaan vinkkejä elämän monimutkaistamiseksi. Aloitan tietenkin helpoista eli tänään bloggausta. Eikä joka päivä joku kohta täyty. Hissukseen, inspiraation mukaan suorittelen.
---
Ämpärilistalla ei lue "Aloita blogi". Kohta 88 on "Ala kirjoittaa omaa blogia"! Sehän helpottaakin tätä pitkällistä harkintaa. Olen nimittäin kovasti miettinyt, pitäisikö aloittaa uusi vai ei. Nyt ei siis tarvitsekaan. Aloitan vain taas kirjoittaa tätä, voipi olla jopa, että päivittäin. Se näkee ken lukee. Mutta jottei olisi liian tuttua ja turvallista, tein pieniä uudistuksia. Jätin jotain taakseni. Otin matkaan jotain uutta. Eteenpäin kuitenkin ajattelin taivaltaa vaikka näin alussa katson vähän taakseni.
---
Kirjassa lukee:
"Riippumatta siitä, teetkö selkoa eläkeajan puuhistasi vai käytkö vähitellen läpi nuoruusmuistojasi ja kirjaat ne muistiin - kirjoittaminen on hauskempaa, kun yleisö lukee tekstit. Toimi siis näin: ota selvää, miten perustetaan blogi internettiin (se on nimittäin helpompaa kuin kuvittelisitkaan), ja sitten vain kirjoittamaan."
---
Hetken mietin noita nuoruudenmuistoja, joita olen kirjoitellut jollain elämänkertakurssilla. Mutta ehkä en siihen ryhdy, ainakaan julkisesti. Joskus jos rajatulle lukijakunnalle.Tätäkin mietin näin ensi alkuun rajatulle lukijakunnalle. Mutta päädyin sitten kuitenkin julkiseen. Korkeintaan laitan kommenttien hyväksynnän, jos rupeaa tulemaan lunta tupaan. Enhän minä mitään erityistä täällä kirjoittele, mutta parhaimmillani kykenen silti ärsyttämään joitakin joskus. 
---
Varmuuden vuoksi avaudun myös sen verran, ettei kaikkea kirjoittamaani kannata ottaa ihan kirjaimellisesti. Jospa luette tätä vaikka autofiktiona. Sehän on nyt kovin muodikasta. Ironiaa, ainakin kätkettyä, on tapanani harrastaa turhankin paljon. Joskus saatan heittää esille myös jonkun kankean vitsin tai yrittää kyntää huumorin vaikeaa sarkaa. Hirveästi en harkitse, mitä kirjoitan, joten voipi sammakoitakin hyppiä tekstin joukossa. Kirjoitan siis, mitä sattuu kuten tähänkin asti.
---
Koska oma mielikuvitus ei aina riitä, olen oppinut matkimaan osaavampia. Sen voi sanoa kauniimminkin eli otan vaikutteita itseäni fiksuimmilta. Nyt törmäsin uutiseen, että joku 68-vuotias hyvinvointi-ikoni oli julkaissut 68 elämänohjetta. (kuuklettamalla selvisi, että elämänohjeita on antanut moni muukin) Niinpä minäkin päätin kirjata joka päivälle tavoitteen itselleni - ei siis teille muille vaan ihan vain minulle täksi yhdeksi päiväksi - ja jos hyvin käy, pitemmäksikin aikaa. Ohjeistusta jatkan niin pitkään, kun ohjeita löytyy tai intoa riittää. Sellainen uudistus siis.


Lintunuorisoa hölmöilee nyt kaikkialla. Minä en ole enää nuorisoa, mutta olen jo kauan juhlinut jokaista elettyä vuotta. Oikeastaan, mitä pitempään elää, sitä enemmän on aihetta juhlaan. Minusta siis. Saatte olla erimieltä, jos siltä tuntuu.
 

 Tämänkertaisen syntymäpäivän aamu valkeni pilvisenä ja kylmänä - ja kotona. Olen viimeiset kymmenen vuotta huolehtinut siitä, että olen synttäreillä jossain muualla kuin kotona. Nyt sitten näin. Oli siitäkin erilainen aamu, ettei ollut paketin pakettia avattavana. Yleensä olen itse itselleni ostanut ja paketoinut edes muutaman lahjan. Nyt ei jostain syystä tullut näin tehtyä. Selvisin kuitenkin hengissä tällaisestakin aamusta.
 

 Koska kuitenkin juhlia pitää aina, kun on mahdollista, järjestin itselleni kuohuviini brunssin parvekkeelle. Yleensä synttäreilläni on ollut kuohuviinin kanssa mansikoita, nyt nekin jäi ostamatta. Oli omien puskien viinimarjoja.
---
Koirapojan mielestä kalkkunavoileivät olis maistunut hänellekin. Muistutin mahataudista ja siitä seuraavasta mattopyykistä.

 
Niinpä siinä tihkusateessa villapuseroon ja vilttiin kääriytyneenä sitkeästi juhlin vanhenemistani. Uudet villasukat annoin itselleni lahjaksi.
(On muuten varastoni ainoat eli viimeiset sukat, vaikka aina kuvittelen sukkia neulovani, niitä katoaa enemmän kuin syntyy, itselläni ei oikein ole koskaan ehjiä sukkia, pitänee neuloa jatkossa enemmän itselle ja vähemmän muille.)
---
Olen myös säästänyt seitsemän sisaren viimeisen osan aloittamisen tälle päivälle ihan vain sen takia, kun viime kesä meni niitä edellisiä lukiessa. Sopivaa kesähupia.
---
Koska lahjoja ei tule, jos ei tse osta, hankin kukatkin ihan ominpäin.
 

 Yllätin itseni - ja näköjään Koirapojankin - ostamalla vaalean ruusukimpun vaikka tarjolla oli punaoranseejakin. Olenkohan hempeytymässä vanhemmiten?



Näyttävät minusta kyllä vastustamattoman kauniilta.
---
Nyt puuhastelen kotijuttuja hiukan ennenkuin jumitun telkkarin eteen neuleen kanssa. Voipi olla, että päivän mittaan jotain happeningia on luvassa, ehkä grillimakkaraa ja lapsia. Mielenkiintoisista saatan vielä raportoida, mutta todennäköisesti tämä on tässä.

torstai 14. heinäkuuta 2022

Vihdoinkin

satoi!

Säätiedotukset ovat luvanneet rankkasateita ja ukkosia vaikka kuinka kauan.

Välillä taivaskin on luvannut,


että kohta jyrähtää.
Muualla asuvat tuttavat ovat tiedottaneet sateista ja ukkosista.
Meillä kuivuus on vain jatkunut. Ehkä pari tippaa joskus vartin aikana on tipahtanut, mutta rutikuiva maa ei ole siitä edes kastunut vaan pisarat ovat haihtuneet suoraan ilmaan. Eilen jo kyllästyneenä totesin, että vihaan kesää, jatkuvaa hikoilua, päänsärkyä, pölisevää maata, huonosti nukuttuja öitä. Mutta nyt ei ole valittamista. Yöllä satoikin kaatamalla ja maailma näyttää piristyneeltä.


Koirapoika vei kaverinsakin katsomaan, miltä nyt ulkona näyttää. Ei ole Koirapojallakaan ollut helppoa helteessä.


Aktiivisuus ennen koronaa alkaa kantaa hedelmää. Huomenna menen ystävän luo ja festareille. Taidan kyllä naamioitua, vaikka olen ilman maskia jo elänyt. Mutta tuolla saattaa olla joku muukin.
---
Kun palaan kotiin, laitan tämän blogin vuosihuoltoon. Palaan uudistuneena ennen kuun loppua. Uudistuneena siinä tapauksessa, että onnistun suunnitelmissa. Jos en onnistu, toivon, etten myöskään onnistu tuhoamaan koko blogia. Saa nähdä, mihin tässä päädytään.

maanantai 11. heinäkuuta 2022

Onko pakko, jos ei tule hiki?


 Vaikka kyllähän tässä on hikoiltu, etenkin ulkoisesti mutta sisälläkin tapahtuu. Elämä on käymistilassa. Muutoksen tuulet puhaltavat vaikkei tukka hulmuakaan. Siinä puhurissa on bloggaaminenkin alkanut turhauttaa. Mietin jatkaako vai ei. Katsotaan, mihin vaaka kallistuu. Olen harkinnut myös salaista blogia pienelle piirille, mutta tuskinpa kuitenkaan.

 Nyt tulin vain kertomaan, että hengissä ollaan. Lofoottitarinaa en ole ehtinyt päivittää, mutta eiköhän se jo tullut selväksi, että hienoa oli. Pitää jossain vaiheessa kuvia järjestellä ja etenkin karsia, tehdä kuvaesitys ystäville ja kuvakirjakin. Kunhan aikaa löytyy. Ensin kiireempiä.

Ja onhan tässä kaikenlaista sattunut ja tapahtunut muutenkin, mutta varmuuden vuoksi pidän mölyt mahassani. 

Mukavaa keskikesää juuri sinulle, joka satuit tänne eksymään.