sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Rakkaus on ruma sana...

...kaipaus soi kauniimpana
huutelee korvamatoni
---
Korvamato tarttui tuolta Suen blogista. Sus' pitää runotorstaita ja ilmoitti ensi viikon aiheeksi rakkauden. Runoilu ei ole minun heiniäni, mutta syöhän lehmätkin kerppuja, joten miksei Repukin runoilisi.


Muutakin outoa olen puuhastellut. Laitoin kasvatukseen laventelia, rohtosamettikukkaa ja lehtikaalia. Nyt jännitän nouseekohan mullasta jotain. Myöhemmin sitten kurpitsat, sekä jätti- että kesä-. Mutta niitähän kasvattelen vuosittain.


Täytin myös kansalaisvelvollisuuteni eli kannoin korteni laumasuojakekoon. Oireita ei ole toistaiseksi ollut minkäänlaisia. Kävin siellä, missä joku lapsi oli raivostunut vanhan vanhempansa vuoksi niin paljon, että poliisit piti kutsua paikalle. Tyttäreni pahoitteli, ettei hän ehtinyt riehumaan paikalle, kun minua pistettiin.


Laitoin muhimaan uuden urakan. Muistatte - tai ette - että minulla on Outi Pakkasen koko tuotanto, jota luen ilmestymisjärjestyksessä. No nyt on myös kaikki Donna Leonit. Aloitan nekin alusta jossain vaiheessa. Nyt luen Apteekkari Melchioria.


Sunnuntaikuvasta on lumet kadonneet, mutta ladunpohjat sinnittelevät edelleen.


Säitähän on taas piisannut, taloa ravistelevaa tuulta ja vaakasuorana piiskaavaa vesi- ja räntäsadetta. On se kiva, kun saa olla lämpimässä sisällä kuuntelemassa tuulen raivoa ja katsoa ikkunan läpi, miten taivas valuu maahan.

 
Ja jos joku on jaksanut tänne asti, ilmoitan, että se ken lähimmäksi osuu taas tasalukua 88,888 palkitaan jollain tavalla. Olisko jämälankavillasukat hyvä? Vai joku lyhyt lontoonkielinen dekkari? Tai ehkäpä lankaa minun loputtomista varastoistani? Toiveita saa esittää.


Postcrossing aina ilahduttaa :)

17 kommenttia:

  1. Meillä on tänään mainio ulkoiluilma, aurinko paistaa. Aloitin pyykin kuivatuksen ulkona, varma kevään merkki, kun en viljele mitään. Siementen kylvämisen jälkeen riittää jännittämistä, mitä mullasta nousee. Toivotan hyvää kasvua!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että olet saanut rokotuksen. Minulla olisi ollut aika 7.4., mutta sain niin kovan nuhan, että jouduin peruuttamaan ajan. Pelkäsin, että joutuisin jonnekin jonon hännille, mutta sainkin uuden ajan jo 13.4. eli ylihuomenna! Jee!!
    Jospa sitten voi hengittää vähän vapaammin.
    Kiitos sunnuntaikuvista, niistä on kiva katsoa kevään etenemistä sinun ikkunastasi.

    VastaaPoista
  3. Itseäni peloittaa tuo Astran rokotus, kun kerran muitakin on mahd.saada,
    siskoni sai jo 2 rokotusta, ne ei olleet tuota Astran rokotteita.
    Rakkaus on kaunis sana, kaikki ihmiset kaipaavat Rakkautta Rakastetuksi tulemista ja Rakastaa toista ihmistä, Rakkautta on kolmea erilaista, Äidin Rakkaus, eros Rakkaus= miehen ja naisen välinen, ja Agape Rakkaus= Jumalan Rakkaus ihmiskuntaa kohtaan.
    Rakkauden puutteesta moni sairastuu ja voi huonosti,
    ainut Rakkaus on Jumalan antama Rakkaus joka kestää.

    VastaaPoista
  4. Meillä on selvästi keväiset näkymät, vaikka lunta onkin vielä jonkin verran maassa ja kasoissa. Mutta kadut ja katujen varret ovat pitkälti lumettomat, monesti tämmöisellä on näyttänyt juuri ja juuri vappuna, viime vuonna vasta Vapun jälkeen. Tämä oli pitkästä aikaa normaali talvi: lunta ja pakkasta eikä erityisen liukasta. Meillä on vielä mahdollisuus rokotusten suhteen: joku lapsista voi mennä riehumaan sitten joskus, kun isällään on rokotusvuoro - voin kuvitella lasten ilmeen, jos ehdotan tätä 😉 T Saukkis

    VastaaPoista
  5. 88706
    Hyvä juttu, että sait piikin. Josko pikkuhiljaa maailmankaikkeus palaisi ennalleen. Minä saan toisen rokotuksen 10. 6. Minulla on samaan aikaan muuta tärkeää juttua. Mutta koronarokotusten aikoja ei ole mahdollista siirtää. Yritin jo...

    VastaaPoista
  6. En ole piikkiä vielä saanut. Otan sen Az:n, jota kai tarjotaan ellei nyt tule muutosta. Onhan se jännä, että kliinisissä testeissä oli tullut ilmi tämäkin hyytymishäiriö muttei siitä puhuttu mitään. Mutta jos ajatellaan, miten paljon monissa lääkkeissä on vakaviakin haittavaikutuksia, jotka osuu jonkun kohdalle ja toinen ei saa mitään. Onneksi vielä olen melkein lääkkeetön, silmä- ja korvatippoja joskus. Kevät etenee hitaasti. Mulla juuttui postiin yksi korttitilaus, maksettukin jo. Lähetetty ennen pääsiäistä. Lupasivat laittaa uudet ellei tänään tule. En päässyt jatkamaan uutta harrastusta.
    Luku tais olla 88 830

    VastaaPoista
  7. Minusta oli aika itsestään selvää, että otan AstraZenecan. Kaikissa lääkkeissä on sivuvaikutuksia ja joku niitä voi saada. Muutama ystävä on koronan sairastanut ja kertoo, että lievänäkin on aika kamala tauti. Ja näin mummona mielelläni säästän ne muut rokotteet nuoremmille. Olen tyytyväinen, kun rokotteen sain.

    VastaaPoista
  8. Minä odottelen tk:sta soittoa rokotusajasta... saas nähdä minkä nimisen piikin laittavat....kaikki kelpaa..:)

    VastaaPoista
  9. Onkohan Saukkiksella palkintotoiveita?

    VastaaPoista
  10. Yllätykset ovat aina hauskinta, eli ei toiveita T Saukkis
    P.s. Kadehdin sinua, kun sinulla on vielä Donna Leonit lukematta

    VastaaPoista
  11. Yritän siis kehittää jotain.
    Donna Leonit aloitin silloin, kun ne ilmestyivät eli viime vuosituhannella. Luin paljon yli puolivälin, mutta sitten jäi. Aloitan nyt alusta järjestyksessä. Olen minä Pakkasiakin lukenut melkein kaikki jo aiemmin. Ei haittaa, kun enhän minä vanhoja juttuja muista.

    VastaaPoista
  12. Oi miten hienot Donna Leonit siellä on. Hyvä on lukea sarjat alusta järjestykessä, niin ei tarvi miettii niin paljon, että kukahan se tämä olikaan. Ei tietysti kaikilla ole sellaista jatkuvuutta.
    Jostain luin että jo minunkin ikäisiä rokotetaan, en yhtään tiedä mistä sitä aikaa varataan. Pitää kai ottaa selvää.
    Pistäkööt mitä tahansa, siitäpähän tietää. En ole ottanut koskaan vuosittaisia rokotuksia.

    VastaaPoista
  13. Lukemista ainakin riittää vähäksi aikaa, satoi tai ei (näillä näkymin tällä viikolla juurikaan ei) :)

    VastaaPoista
  14. Lukemista on kotitarpeiksi. Pitäisi malttaa olla hankkimatta lisää.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.