tiistai 7. joulukuuta 2021

Luukku 7

Haapana

En pitänyt aamulla mitään kiirettä, sillä olin todennut matkan kestävän vielä kauan. Nautin kaikista hotellin iloista aamu-uinteineen ja aamiaisineen ja lähdin vasta, kun oli pakko. Suunnistin kohti järveä, jonko olin nähnyt hotellin parvekkeelta. Järven vasenta reunaa seuraamalla pääsisin helpoiten eteenpäin. Järvi oli vielä osittain jäässä, mutta jääpeite näytti olevan haurasta lasia, etenkin avannon ympärillä. Avantouintipaikalla oli paljon kaupunkilaisia pulahtelemassa kylmään veteen. Uintipaikka näytti hyvin järjestetyltä. Siellä oli saunakin. Itse kyllä käyn mieluummin avannossa ilman saunaa, mutta täällä olijoista kaikki näyttivät nauttivan myös saunasta. Osa jopa ryntäsi suoraan avantoon kuumista löylyistä vaikka se on elimistölle iso stressi. Sydänkohtauskin voi tulla helposti, kun lämpötilojen ero on suuri.

Huiskutin uijille ja jatkoin rantaa pitkin eteenpäin. Ilma alkoi lämmetä. Oli pakko riisua toppatakki pois. Hiki tuli siitä huolimatta. Hiljensin vauhtia, koska tiesin, että edessä oli taas telttayö. Katselin sopivaa leiriytymispaikkaa vaikka vielä ei ollut kiirettä pysähtymiseen. Sen verran hankalaa maastoa oli kuitenkin, että alkoi jo pimetä, kun vihdoin löysin sopivan teltan paikan. Teltassa tutkailin hotellissa ottamistani valokuvista tulevaa maastoa. Jostain syystä ei nukuttanut heti, joten kaivoin repusta kirjan ja luin taskulampun valossa useamman tunnin. Oli rentoutunut olo. Olin unohtanut kiireen ja hädän johonkin matkan varrella ja ajattelin, että varmaan joskus kuitenkin löydän mammutit.

Kirjapisteet:

Saukkis 4 
Pöllö 1
Laiskiainen 1
Possu 1

 Lintupisteet:

Saukkis 3
Marika 2
Laiskiainen 1
Sus' 1

Papukaijat:

Marika 🐦
Sus' 🐦 
Pöllö 🐦 
Laiskiainen 🐦

9 kommenttia:

  1. Kirja: Donna Leon Haurasta lasia

    VastaaPoista
  2. Rakkaalla lapsella on monta nimeä Kirnulintu, Haapasorsa, Viusorsa… Haapana

    Taitaa se olla tuo Saukkiksen Leon, mutta yritetään arvata.
    Salmi Maissi, Avantoon

    VastaaPoista
  3. Rainerma : Eteenpäin!

    -Possu-

    VastaaPoista
  4. Eikö ollut oikein minun lintu? Googlen kuvahaulla etsin, minkä tässä nyt paljastan, liian helppoa hakea vastaus... .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä tapa etsiä, mutta isopunasotka amerikkalainen laji, jota ei ole koskaan Suomessa tavattu, enkä minä ole sen levinneisyysalueilla matkaillut ja kuvat on minun omia eli kyllä on ihan vain haapana.

      Poista
  5. Juu, huomasin saman kun tarkistin. Olin tohkeissani että nyt on hieno tapa oikoa vaan en enää niin tee, menee maku kisasta.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.