keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Paluu normielämään

 

Lankaöverit ovat vieläkin järjestämättä. Tarvitaan lisää laatikoita. Josko ehtisin ennen sateita kauppaan. Säätiedotus lupaa sadetta vasta kahdelta, mutta usein sade juokseekin nopeammin. Sade ei haittaa, mutta tänään saattaa ukkonen yltää tännekin. Meille ei ukkospilvet helpolla nouse, joten vielä ei Fizbanilla ole kokemusta moisesta. Haluan olla paikalla, kun eka kerta tulee.


Kaikenlaisia säitä on ehtinyt olemaan. Tämä kesä on toistaiseksi ollut minulle mieleinen eli ei kohtuuttomasti kovia helteitä. Sadettakin on tullut sen verran, että kaikki kasvaa ihan ok.


Kasvimaalla kasvaa muutakin kuin rikkaruohoja. Marjoja tulee paljon, kurpitsat kukkivat runsaasti, mutta satoa saa odottaa. Pärriäiset viihtyvät omassa tarjoilussaan erinomaisesti. Hunajakukka ja kurkkuyrtti lunastavat maineensa pölyttäjäkukkina.
---
Fizban oli mukana kerran. Ei viihtynyt leikkikehässään vaan tunkeutui ulos. Pysyi aika hyvin minun lähellä. Ajattelin, että siirrän häkin aidaksi käytävän varteen, mutta eipä nyt tarvitsekaan. Fizban laidunsi niin tehokkaasti, että oksenteli seuraavan päivän. Kiellän nyt siltä heinän syönnin kokonaan, vaikka on mahdollista, että löysi palstalta jotain lievästi myrkyllistä. Mutta pärjätköön nyt ilman heinää.


Muuten Fizban elelee entiseen tapaan. Kovin on araksi muuttunut kuukausien mittaan. Sehän oli pentuna ihan yltiöpäisen sosiaalinen. Nyt arastelee vieraita ihmisiä, eikä ihan jokaisen koirankaan luo syöksy suoraan. Ei sillä ole mitään huonoja kokemuksia ollut. Varmaan vain rodun perusluonne alkaa tulla esiin, pidättyväisyys.


Pihapuutarhurin liljat kukoistavat oven pielessä. Ruskoliljoja minäkin himoitsen. Joskus ehkä hankinkin.
---
Postcrossausta olen taas tänään harrastanut. Pitäisköhän aloittaa bookcrossauskin?

14 kommenttia:

  1. Tänään perjantaina sataa, mikä on harmi festarikansalle, mutta minulle ilo: jos tuo onneton nurmikonpläntti vaikka heräisi henkiin. Ai sinäkin olet poscrossauksessa mukana - minulla harkinnassa, mutta Kristiina K:n postaukset ovat houkutelleet lähtemään mukaan. Onko olemassa bookcrossaus?

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka ihanat kuvat sinulla, mukavaa viikonloppua ja hyvää kesän jatkoa - itselläni alkoi juuri 4 viikon kesäloma !!

    VastaaPoista
  3. Minäkin olen harkinnut tuota poscrosausta. Varmasti kivaa odotella postia.
    Meilläkin Masi söi heinää, ja luin jostain, että koirat syövät heinää siksi, että saavat vatsan toimimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bookcrossaus on kirjojen vapautusliike. Kirja jätetään koodin kanssa johonkin yleiselle paikalle ja toivotaan, että löytäjä rekisteröi sen ja laittaa eteenpäin.

      Poista
  4. Sadetta ja paistetta. Molempia riittää saman päivän aikana täälläkin. Eilen oli vaihteeksi ukkosta ja nuorempi koira ei sitä arvosta. Syliin pyrkii ja tärisee, kun ei ymmärrä, mistä on kysymys. Meilläkin koirat syövät välillä heinää, mutta yleensä silloin, kun niillä on jo huono olo/närästää. Heinällä saavat itsensä oksentamaan ja vähän ajan päästä normaali ruoka taas maittaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fizban mättää heinää, kiviä ja kaikkea suuhunsa ihan vain huvin vuoksi. Ehkä se joskus kasvaa ja viisastuu.

      Poista
  5. Kyllä olikin ukkosta ja kaatosadetta tässä parina päivänä tai kolmenakin, kun oli täällä Tammerfest. Mutta kyllä sieltä soitto raikui ja välillä sentään aurinkokin paistoi.
    Oletpa kuvannut hienoja pilviä ja aurinkoja, ja kukat on niin hienosti kukkimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Festarithan sujuu kaatosateessakin, mutta kivempaa on ilman sadetta.

      Poista
  6. Hyvin näkyy siellä kasvit kasvavan. Meillä päin on tullut vettä välillä tosi runsaasti, mutta nyt paistaa ja on lämmintä. Fizban taitaa kasvaa ja kehittyä omaksi itsekseen myös luonteensa puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kukoistaa kasvimaallani kaikki, etenkin rikkaruohot. Fizbanista alkaa kuoriurua erilainen nuori.

      Poista
  7. Heipä hei!
    Olen törmännyt tutuissa blogeissa kommentteihisi ja tulin jonkun kautta tänne. Luin kertaistumalta kesäkuun alkuun, mutta luen varmasti jonain päivänä lisää. Tässä "tassunjälki" käynnistäni. ;)
    Kesänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä. Tulen joskus vastavierailulle.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.