lauantai 19. maaliskuuta 2022

Carpe diem

 

Yhteen aikaan jokaisen kunnon ihmisen motto oli "tartu hetkeen". Piti elää täysillä. Minähän tietysti ihan periaatteessa vastustin. Pientä - tai isompaakin - vastahankaa aina. Eikähän kunnon keskusteluakaan synny, jos kaikki ovat samaa mieltä. Vanhemmiten olen viisastunut eli oppinut varomaan. Kun on yleistä mielipidettä vastaan, saa aika kärkeviä vasta-argumentteja, jotka usein menevät henkilökohtaisuuksiin. Sitähän luulisi, että kun tarpeeksi usein kuulee olevansa epäkelpo kaikin tavoin, siihen tottuisi. Mutta alakulon notkopaikoissa kaikki kaikuu päässä. Meinasin kirjoittaa "pahat sanat", mutta onko ne pahoja. Ehkä ihminen vain esittää vilpittömän mielipiteensä? No, ainakin olen oppinut poistumaan paikalta.
---
Menikö taas asian vierestä? Juoni tahtoo hengentuotoksissani usein rönsyillä. Piti siis keskustella motoista ja elämäntarkoituksista.
---
Onko sinulla motto ja jos on, niin mikä?
---
Minulla lienee jonkinlaisena elämän johtolankana olevan:
Elä mahdollisimman onnellista elämää tuottaen mahdollisimman vähän vahinkoa.
---
Tuo loppuosa on yllättäin se kaikkein vaikein, mahdollisimman vähän vahinkoa ympäristölle, luonnolle, kaikelle elolliselle ja elottomalle, mutta etenkin kanssakulkijoille. Onni on minusta aika suuri sana, mutta silti usein tunnen onnen hipaisun etenkin ulkona luonnossa, yksin ollessa. Onni yllättää linnun lennossa, auringonnousussa, myrskyssä, tuulessa ja tuiskussa, tyynessä vedenpinnassa ja tietenkin aina Koirapojan hyvässä tuulessa. Mutta elämä etenkin ihmisten joukossa on taiteilua kuilun partaalla. Vaikka yrittää elää taiten, usein tulee tönäistyksi vierellä kulkijaa. Pahinta on, kun ei edes tiedä tönäisseensä ennen kuin saa iskusarjan vasten kasvoja.
 

Minähän ostin noita erilaisia täytettäviä kirjoja itselleni joululahjoiksi, kirjoja, joihin voisi tehdä listoja. En ole vielä niihin koskenut, koska tiedän, että minulla jää helposti asiat kesken. Olisi ehkä fiksumpaa tehdä listoja tänne ja säästää kirjat vaikka lahjoiksi.
---
Nyt on kuitenkin fiksuinta viedä Koirapoika aamupissalle.


On talvella ainakin paikoittain hiekkaa levitetty runsaastikin. Nyt välillä kahlataan teräväreunaisessa sepelissä, välillä luistellaan kirkkaalla jäällä, välillä tarvotaan lumisohjossa ja väistellään syviä vesialtaita. Vaihtelua siis riittää. 
Pitäkää kiva lauantai!

12 kommenttia:

  1. Erilaisia mottoja on aikojen saatossa ollut. Taitaa tuolla takan päällä kiljua kyltti ” Live Life Simply” tai jotain. Kuulostaa hienolta, että yrittää olla mahdollisimman vähän haitaksi kaikelle. Siinä riittää tavoiteltavaa! Itse huomaan välillä olevani haitaksi kanssakulkijoille ihan huomaamattani kun huumorintaju on mitä on ja muutenkin sitä on innostuksissaan ajattelematon vaikka perusluonteeltanilen muita huomioiva ja ystävällinen ehkä välillä vähän ”liikaakin”.
    Iloa lauantaihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Lauantai. Luin perjantain hesaria. Naapuri niitä minulle tiputtelee.
      Live Life Simply on hyvä, tyylikäs ja kannatettava.
      Huumori on vaikeaa, etenkin näin netissä ja tuntemattomien kesken. Minulle ystävät ovat usein sanoneet, että huumorintajuni on kieroutunut, joten ei ihme, jos tuntemattomiin ei aina pure.

      Poista
  2. Välillä keksin tai luen jostain hyvän moton ja sitten unohdan sen. Yksi hyvä on: asioilla on taipumus järjestyä. Hei noista täytettävistä kirjoista: näin mainoksen kirjasta Bucket list 100 käsityötekniikkaa. Olisiko mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis. Tuollainen kirja sopisi jonon jatkoksi. Kunhan ostolakko eli paasto on ohi.
      Asioilla on taipumus järjestyä, ennemmin tai myöhemmin.

      Poista
  3. Joka päivä pitää olla yksi hauska ajatus! Tämä on ollut usein toistamani lause jo monta vuotta ja siis oma teemani. Täälläkin on jalkakäytävillä paikoin paksut hiekat ja toisin paikoin sitä jäätä ja jään sisällä hiekkaa. Toivon, että se jää sulaisi pian pois ja aurinko ja tuuli kuivasivat kuten joka kevät käy. Hyvin tarkasti harkitsen poistumiseni ulko-ovesta, vain pakolliset kulkemiset, niin paha jäätikkö oven edessä on. Nastakengillä hiipparoin. Kevät tulee ja ostin persiljaruukun saadakseni vihreyttä keittiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persilja vihreyttä tuomaan on hyvä idea. Ja hauska ajatus päivässä ehdottomasti kannatettava. Tulee se käveltävä maa pian.

      Poista
  4. Minun mottoni on varmaankin sama kuin Puikoillanikin; Asioilla on taipumus järjestyä. Tai Kyllä se järjestyy, tavalla tai toisella.
    Minulla on joidenkin mielestä hyvinkin ärsyttävä tapa ajatella ja katsoa asioita positiivisesti - ei vaaleanpunaisten lasien läpi, vaan juuri niin, että kaikilla asioilla on joku hyväkin puolensa, sillä huonollakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on taito löytää asioiden, ja ennen kaikkea ihmisten, hyvät puolet, vaikka ei aina siltä vaikutakaan. Positiivinen ajattelu on hyvä asia.

      Poista
  5. Kiitos toivotuksesta. Vietin oikein mukavan lauantaipäivän. Hotelliaamiainen, kiinnostava luento mukavien tuttavien kanssa, piipahdus Stockmannin kenkäosastolla ja sieltä löysin tarvitsemani uudet talvikengät halvalla, taidemuseo, kirjasto ja pizzaa pojan kanssa ja illaksi kotiin. Lisäksi kaksi neuletta valmistui.

    Motto on niinkin omaperäinen kuin ”asioilla on taipumus järjestyä”

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monia tuntuu olevan sitä mieltä, että asioilla on tapana järjestyä. Samaa mieltä olen minäkin. Sinulla olikin kiva päivä.

      Poista
  6. Possun motot vaihtelee. Yks Possun motoista on ainakin, että pitää saada itkee, sillon ku itkettää, nauraa sillon ku naurattaa ja pelätä silloin ku pelottaa. Eli ei tartte teeskennellä mitään! ;)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.