tiistai 1. maaliskuuta 2022

Huomenna se alkaa

 

... nimittäin paasto. Vielä ehditte ilmoittautumaan mukaan. Puikoillanikin on paaston organisoijana tänä vuonna. Pakko lainata häneltä pari lausetta:
 ---
"Kevennetään elämää ja ajatuksia. Keskitytään hyviin ja rauhallisiin asioihin." 
 ---
Minua viehättää erityisesti tuo "kevennetään ajatuksia" ja "keskitytään rauhallisiin".  Ajatukset tuppaavat kääntymään raskaiksi tässä elämän- ja maailmantilanteessa, joten aloitan aktiivisen kevennyksen myös ajatuksista. Lisäksi on tarkoitus keventää lanka-, kangas-, lehti- ja kirjavarastoja, pitää ostolakkoa vähän kaikesta ja myös nautintalakkoa suklaan, karkin ja punaviinin osalta, eikä se niin paljon haittaisia vaikka ulkoinenkin olemus keventyisi. Eli paljon on tekemättäjättämistä ja tehtävääkin seuraavien viikkojen aikana. 


Neulomuksia on jotain valmistunut. Nämä sukat lähtivät uuteen kotiin ennenkuin ehdin ottaa kuvan. On siis kuvattu uudessa kodissaan. Yksi ikuisuusneule on kesken, mutta se saakin jäädä kesken, sillä päätin aloittaa paaston ihan puhtaalta pöydältä, jotta paastottu lanka on kulutettu juuri paaston aikana. Keskeneräisiä tekemällä saisi helposti lisää kiloja, mutta tein nyt tällaisen ratkaisun. Eli huomenna uusi juttu.


Kävelyolosuhteet ovat edelleen haastavat, joten retkeilyaikataulu on jäljessä. Hiukan on jalkakäytävien muhkuroita tasattu, mutta retkeily jalkakäytävillä ei ole oikein kivaa.


Onneksi kalenterini lupaa parannusta asiaan. Sehän on taas uusi kuukausi ja uusi lehti, jos ei nyt elämässä, niin ainakin kalenterissa.


Sain Laiskiaisen arvonnasta ihanan pussukan, jossa voi säilyttää vaikka mitä.


Kortissa oli myös hyviä ohjeita elämään eli nyt purjehtien eteenpäin.


Pää pois kainalosta


ja katse kohti tulevaa.

7 kommenttia:

  1. Ehdin tilata virkkauslangat viikonloppuna ja virkkauslehdet tori.fi:stä helmikuun viimeisenä päivänä.
    Mutta mitenkähän on tämän illan kanssa: Marttojen kanssa mennään juhlistamaan Martta-ystävämme käsityönäyttelyä, jonka hän on asettanut esille syntymäpäivänsä kunniaksi. Tiedossa on kaikenlaisia käden töitä - ja vain meille syntymäpäiväkahvitarjoilut. Tännekin piti ilmottautua hyvissä ajoin, mutta alkaako paastoni heti sortumisella? 🤔😟😢

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paastohan alkaa vasta huomenna keskiviikkona. Tänään tankataan, jotta sitten jaksetaan.

      Poista
    2. Lukutaidon opettelu paaston aikana vois olla ihan poikaa 🙈 - ruohomunatkin on siis syötävä tänään 😉

      Poista
  2. Tuossakin oli pari hyvää ajatusta lisää: pää pois kainalosta ja katse tulevaan. Paastoa odotellessa.

    VastaaPoista
  3. Mä lähden vähän sovellellen paastoon. Mun pitää vähentää ihan kaikkee.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.