torstai 17. maaliskuuta 2022

Varis lentää pihan yli

 

eikä itke yhtään
---
On niin mukavaa, kun linnut jaksavat hehkuttaa kevättä ja uutta lisääntymiskautta, variksetkin.


Koirapoika on taas huolestuttanut minua oksentelemalla. Se on aina niin dramaattinen. Elää täysillä, kuten sanotaan, täysillä myös potiessaan.


Nyt ollaan kuitenkin taas normiolossa - kait? Vaikea tietää aina, missä mennään. Pitää vain nauttia, jos ei ole pahempia juttuja.


Illalla oli mukava tehdä pitempi lenkki. Ei tuullut. Polkujen pinta oli päivän mittaan pehmennyt sen verran, että nastat piti hyvin. Nyt pitää kohta lähteä aamulenkille kompuroimaan noissa jäätiköissä.. Koirapoika siirtyi jo olohuoneeseen ja tulee kohta kuikuilemaan eteiseen, että joko mentäis. 


Olen ollut enimmäkseen kotona komeroihin sukeltelemassa. Yritän vähän ruokapuolielämäänikin petrata eli tässä herkullinen kasvismunakas, porkkanaa, paprikaa, tomaattia paljon ja paljon myös suolaista voita paistamiseen. Että vielä riittää petraamista.


14 kommenttia:

  1. Nyt on ollut kyllä ihania kevättalvisia säitä, ihan ilo liikkua ulkona. Munakas näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja osittain on jo sulia jalkakäytäviä. Tosin aamulla nekin on salakavalan liukkaita.
      Munakas maistuikin.

      Poista
  2. Varikset ovat pitäneet ihan järkyttävän kovaa meteliä!

    Polut ovat kyllä mielenkiintoisia. Aamuisin jäätä, päivällä pehmeää ja vettä jään päällä, illalla taas liukasta. Hitaasti sulaa talvi kevääseen.

    Voi koirapoikaa, toivottavasti jaksaa vielä tassutella. On niin kurjaa katsoa vierestä ja ihmetellä, mitä koiraa vaivaa. Osaisivatpa kertoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Variksilla on kevättä rinnassa.
      Minäkin varmaan osaltani hermostutan Koirapoikaa, kun tarkkailen sitä koko ajan.

      Poista
  3. Tännekin saapui ensimmäinen muuttolintu,kun varikset tulivat eilen. Meillä on täydelliset talvi kelit eijäätä eikä liukasta. Minäkin tyhjentänyt komeroja kirppikselle ,paasto mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana talvi teillä. Meillähän nämä liukkaat ovat jokatalvista hupia.

      Poista
  4. Voi koirapoikaa ❤️. Täällä on vielä linnut olleet vielä maltillisia, mutta ehkä ne ovat täällä Hämeessä vähän hitaampia.
    Aamuisin ja myöhään illalla on melko liukasta kun päivällä sulaneet lumet jäätyvät. Hidasta tuo lukien sulaminen, kun yöt on vielä niin kylmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä täälläkään hirveää muuttolinturyntäystä ole ollut, kun kaikki pellot on paksun lumen peitossa.

      Poista
  5. Eilen kuvaamasi lohikäärme lensi tänne meille päin, me näimme sen kun tulimme kaupungista kotiin. Tai sitten niitä on useampia. Se lensi kauempana kuin sinun kuvaamasi, oli sen verran utuisempi, mutta selvä lohikäärme oli sekin.

    Koirapojalle rapsutuksia ja teille molemmille mukavia kevätpäiviä liukkaudesta huolimatta; liikkukaa varovasti ja muistakaa, että kauniista säästä voi nauttia myös sisältä käsin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se varmaan sama lohari oli, koska pois se on täältä lentänyt. Mutta oli mukava nähdä, etteivät lohikäärmeet ole vielä kuolleet sukupuuttoon.
      Taidetaan olla sisällä turhan paljonkin ;)

      Poista
  6. Onpa Koirapojalla surkea ilme tuossa ylemmässä kuvassa. Olette kuitenkin päässeet ulos. Välillä tuntuu, etteivät nuo jäätiköt sula ikinä. Vielä en ole kaatunut, mutta monta kertaa on ollut lähellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokihan me ulkoillaan ainakin kolmesti päivässä, usein neljästi. Taitaa Koirapoikaa tuossa kuvassa lähinnä ärsyttää kamera tyyliin "aina siinä häiritsemässä".

      Poista
  7. Joo, vähän poika katselee, että mitä nyt taas.
    Täällä on kummasti samat jutut, sulaa on, mutta jossain on aivan kamalan liukasta. Etenkin rakennusten pohjoispuolella. Mutta ei se mitään.
    Joku päivä sitten kuulin kun lokit olivat palanneet tänne, äänestä tuntee. Ei paljon muita lintuja kuin talitintit ja varpuset ole ollut.
    Oikein herkullisen näköinen sapuska. Mulla on nyt perunamuusia ja lohipullia, ostin eilen vaihteeksi. Ei aina jaksa tehdä ruokaa ite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole vielä lokkeja nähnyt. Kun pysyttelen täällä kotialueilla, on lintumäärä jäänyt vähiin. Odottelen aina vain parempia kelejä.
      Minulla on nyt iso kattilallinen hyvin kasvispitoista siskonmakkarasoppaa. Sujuvasti syön smaa ruokaa päiväkausia.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.