perjantai 23. helmikuuta 2018

Elämä on kaunis,



kaunis,


kaunis.


Elämä on kaunis.


Onkohan niin?

Ulkona rapsakat 20 astetta pakkasta. Koiralenkit sijoitetaan aikaan, jolloin aurinko muuttaa lukemat alle kymmeneen. Pakottavissa tapauksissa pyörähdämme vain pikaisesti. Ei Koirapoikaa palele, kun pysytään liikkeessä ja minähän tykkään tällaisista päivistä. Pakkasella on helppo hengittää. Naama ei kyllä tykkää. Mutta jätämme pitkät lenkit toisiin päiviin.

Olen mummoillut paljon, kun on hiihtoloma. Olen myös kuntoillut paljon, lisäillyt painoja sen verran, että kipeitä lihaksia löytyy koko ajan ja liikkuminen on kankeaa. Tänään vain vähän venyttelen, kun on tukanpätkäisypäivä. Kuntosalille lähteminen on aina väkinäistä, eikä se raudan vääntäminen mitään iloa ole. Uiminenkin takkuaa ensimmäisen puoli kilometriä ennen kuin rytmi löytyy. Mutta elättelen ajatusta, että kunhan vain sitkeästi jatkan, jonain päivänä askel nousee kevyesti. Ja sehän tuottaa mielihyvää, että tuo moottori jaksaa pätkimättä. Ja jos en olisi luvannut olla puhumatta kiloista ja laihtumisesta tänä vuonna, toteaisin vielä, että mitä enemmän rehkii, sitä enemmän vaaka näyttää. Mutta kun tein niitä uudenvuodenlupauksia, en sano mitään.

Nuo sivutoimet vievät niin paljon aikaa, että yhteinen sukkamme on jäissä. Lisäksi joudun vaivaamaan päätäni toiveillanne. Miten aurinko mahtuu sukanvarteen? Aurinkojahan on vain yksi. Miltä valkoiset jänikset näyttävät valkoisella hangella? Näitä ja muita pohdin, mutta tosiasiassa on vain kaikkea muuta. Mutta kyllä sukkaprojektikin etenee vielä joskus. Voiko sukata antaa lahjaksi ja käskeä lahjan saajan itse päätellä nuo lukemattomat langanpäät?

Käyn vähän lukaisemassa muiden kuulumisia.

5 kommenttia:

  1. Talvimaisemat on ainakin kauniita. Pupuille pitäis olla joku muu tausta kuin valkoinen. Vihreä, pääsiäispupuja? Kyllä aurinkoja voi olla monta. Se voi olla vaikka joku haloilmiö.

    VastaaPoista
  2. Päättelemättömät sukat lahjaksi, ilman muuta ja VIRKKUUKOUKKU kyytipojaksi! Tässä vuoden paras lahjaidea, kannatetaan.Itselleni päättely ei ole mikään ongelma, kierrän langanpäät neuloessa mukaan ja virkkuukoukulla loput pujottelut, nopeaa ja näppärää. Pupuset voivat olla ihan millaisia vaan... sinähän niitä sukkia neulot ja siis päätät toteutuksesta. Ainakin korvien tummat täplät voi näkyä...Odotamme jänniä ratkaisuja. Liikunnallista aktiviivisuuttasi voi vain kadehtia ja onnitella hyvistä suorituksista. Aurinkoisia talvilenkkejä Koirapojan kanssa.

    VastaaPoista
  3. Valkoiset puput voivat loikkia tummaa havumetsää vasten - ei haittaa vaikka siellä niitä kuusia jo onkin.

    Reippailustasi olen kateellinen minäkin; ei vaan tahdo nousta meikäläisen pehva tästä sohvalta, ei millään... :)

    VastaaPoista
  4. Sukkiin pitää saada svengiä elikkäs nuotteja!!

    VastaaPoista
  5. Tosiasiahan on, että neuloskelen nyt hetken jotain muuta :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.