tiistai 13. helmikuuta 2018

Minä ja he


Tässä asunnossa asuu ikkunasta tuijottajien kansaa. Koirapoika seisoskelee usein sängyllä nojaten ikkunalautaan etutassuilla ja seuraa, millaista liikennettä polulla näkyy ja onko naapuripihassa joku, ehkä jopa koira. Minä unohdun jatkuvasti tuijottamaan taivaanrantaa ja norsulaumat asuvat ikkunoiden välissä kärsät ulkoilmaa kohti ilmeisesti toivoen, että pääsisivät ulos ja matkaan. Sitä tulee usein hakeuduttua kaltaistensa seuraan. Mutta joskus eksyy vieraisiin pöytiinkin kuten ahkerien ihmisten blogeihin. Siellä kun hengailee, rupeaa mieleen hiipimään ajatus, että itsekin voisi noita keskeneräisiä saattaa loppuun - kuten vaikka kirjahyllyt...

Tänään matkustan junalla english club tapaamiseen ja vien samalla vanhoja kirjojani emännän kiusaksi. Näin ollen voisin vihdoinkin hyllyttää minulle jäävät ja viedä loput kierrätykseen. Luuletteko, että onnistuu? Vai keksinkö jotain muuta.

Mahdollisuus osallistua:
Minun pitäisi aloittaa jotain kirjoneulesukkaa, mutta en keksi, mitä tekisin - tai siis hyvin keksin, mutten viitsisi. Niinpä siirrän vastuuta teille. Minulla on paljon seiskaveikkoja, nalleja ja maijoja, joista voisin sukkaa väkertää. Nyt siis ehdotuksia jämälankasukkiin. Mielellään jotain mielikuvitusta ruokkivaa tyyliin syystaivaan väriselle pohjalle perhosensiipien havinaa, mutta yhtä hyvin punaisella pohjalla sinisiä norsuja. Mutta siis nyt ensimmäinen raita, johon tarvitaab kaksi väriä ja kuvio. Ehdotelkaa. Kun eka raita on valmis, laitan kuvan ja odotan uutta vihjettä. Siis kerropa:

1. lanka
2. pohjaväri
3. kuvioväri
4. kuvio

Ja tietenkin pidätän oikeuden sotkea ehdotuksia tai tehdäkin jotain ihan muuta. Sukat kuitenkin teen, joten älkää edes ehdotelko huiveja tai kintaita.

Nyt menen pakkaamaan niitä kirjoja, joilla kiusaan muita. ...ja ehkä hyllytänkin - ainakin jotain...

12 kommenttia:

  1. Langaksi ehhdotan Nallea, niin tulee vähään ohuempi sukka. Huomisen Ystävänpäivän kunniaksi kuvio on tietysti pinkki sydän valkoisella pohjalla.
    Meillä vietetään tänään Laskiaistiistaita Laskiaispullia leipoen.

    VastaaPoista
  2. Sydämiä,ehdottomasti.
    Ja haasta itsesi aloittaen sukat varpaista!

    VastaaPoista
  3. Ei noin pahoja haasteita nyt :-) Mutta vielä voisi vaikuttaa, teenkö pitkät vai lyhyet sukat.

    VastaaPoista
  4. 1. Pitkät sukat
    2. Nalle -lanka
    3. Pohjaväri vaalean harmaa
    4. Vaaleanpunaisia rusetteja

    Ja onhan siinä resorina se... palmikkojoustinneule?

    VastaaPoista
  5. 4. tassunjälkiä!!

    Saat kirjahyllyn järjestykseen, veikkaan että ...syksyyn mennessä;D

    VastaaPoista
  6. Ihana toive! Nalle tai Maija, kun Susi-lankaa ei ole. Tumma pohja ja siihen ihania voimakkaita värejä, vaikka pätkävärjättyjä tai sävytetyjä. Tumma pohja voi olla: musta, tummansininen, tumma ruskea tai vihreä. Kuvio: kukkia, perhosia, lehtiä. Toisaalta kansallisromanttinen kärrynpyörä olisi jotenkin kaunis kuvio. Revontulet eli sikssak raidat on muuten kaunis vaihtoehto ja värithän siihen voi koota sen mukaan mitä kaapista löytyy. Yksi ihana vaihtoehto on tehdä pilkkuja eri väreillä, raita kerrallaan ja näin hyödyntää jämälankoja. Tykkään myös sävysväyyn neulotuista sukista. Nyt hyvää laskiaistaa, ja huomista Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  7. "Mä painan nenän vasten kylmää ikkunaa
    Ja katson ulos elämään
    Jos voisin peiton alle jäädä nukkumaan
    En haluaisi menna mihinkään
    Hiljaa, hiljaa, lumihiutaleet leijailee" (LATL, Elämää ikkunan takana)


    Kirjat järjesjestyvät aikanaan!

    Pistän korteni kekoon...Nalle langasta pitkät sukat. Kettukarkki kuvioita ja värit tietty kelta-punainen.

    VastaaPoista
  8. Nyt Sattumakortti esiin! ;)Arpomalla tulee paras. Kaiva lankakori esiin, sulje silmät ja nosta 7 eri lankakerää esille. Niistä väreistä iloiset sateenkaariraitasukat. Vähän niinku vanhanajan räsymatot erivärisistä kuteista.

    VastaaPoista
  9. Ystävänpäivän kunniaksi ehdotan jotain neulot herttaiset söpöilysukat, erilaiseia vaaleanpunaisen, pinkin,liilan sävyjä, mielellään kimallusta, jos sellaisia lankoja sinulta löytyy, kuvioiksi erilaisia sydämiä ja kukkasia.

    VastaaPoista
  10. Hyvää tätäkin päivää! Ehdotan ns vastavärejä jolloin valmistuu mielen kirkastus sukat, joukkoon kuvioita esim star wars viisautta tai eläin voimaa, ja ripaus hempeilyä. ( AA)

    VastaaPoista
  11. Kiitos ja hyvää ystävänpäivää kaikille. Hienoja ehdotuksia.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.