maanantai 19. maaliskuuta 2018

Aattona


 Eilen - siis aatonaattona - kävin jopa vähän pitemmällä kävelyllä, kun en viitsinyt salille lähteä. Joku oli katkaissut oksan ja heittänyt tien sivuun. Oli niin kaunis, että toin kotiin. Tarvitsen nyt jotain kaunista. Olen ruvennut elämään tulevaisuudessa. Odotan kevättä, kesää. Kuvittelen, että elämä kirkastuu, kunhan jäät sulavat. Tosi outoa. Yleensä pystyn ottamaan ilon irti kaikista vuoden ajoista, vaikka ehkä muuta joskus väitänkin provosoidakseni muita. Mutta nyt on tosi kyseessä.


Varjo on tullut elämäni seinälle. Se on nyt pyyhittävä pois. Varjossa vaeltaminen on ajoittain mukavaa, mutta jatkuva synkkyys ei toimi. Nyt on siis valon aatto ja aika iskeä elämän ytimeen. Huomenna on kevätpäivän tasaus, valo ja pimeä ovat yhtä pitkiä ja jatkossa valon valta voimistuu päivä päivältä ja minä otan niskaotteen masennuksessa rypemisestä. Olen jo tehnyt korjausliikkeitä ja huomenna on rahapäiväkin, joten voin sijoittaa esim. leffalippuihin.

 Suella oli autio saari haaste, joka piti toki suorittaa

Nythän on niin että Sinulla on todettu jokin outo sairaus!! Paniikinappulaa on isketty ja kansainvälinen lääkäriryhmä hyörii avaruuspuvuissaan ympärilläsi. Kokeita tehdään ja verta kupataan sankokaupalla. Lopulta eristetään viirus ja se nimetään Ördskökiksi. Kukaan ei tiedä tästä sairaudesta juuri mitään muuta kuin että sen taudinaiheuttajan todetaan häipyvän elimistöstäsi noin vuodessa.
Sikäli positiivista tässä tapauksessa on että tauti on sinällään harmiton, ainoa huono puoli on sen järisyttävä tartuntaherkkyys. Koska siihen ei ole muuta lääkettä kuin aika, sinut määrätään karanteeniin Karibian meren autiolle saarelle. Taudin oireet aiheutavat nimittäin yletöntä laiskuutta ja todetaan että alla auringon on mukavampaa olla laiska.

Valitettavasti saari on hyvin pieni ja siellä on vain yksi rakennus, lienee jonkun nimettömän robinsoncrusoen jäljiltä, vankka pikku rakennus kuitenkin. Tämä johdosta saat ottaa mukaan vain rajallisewn määrän tavaroita. Talossa on valmiina sänky, keittolevy(kaasu) ja lusikka-haarukka-veitsi sekä puukko, muki ja lautanen, kattila ja paistinpannu, sekä levysoitin(gramofoni, ei ole sähköä) sekä paperia ja kyniä.

Mukaan saat ottaa seuraavia asioita:

1. Kolme lp-levyä (mikäli toivemusaa ei vielä ole lp-ksi painettu niin tehdään)
2. Kolme kirjaa
3. Huonekalun
4. Taulun
5. Koriste-esineen
6. Pehmolelun
7. Pelin
8. Kolme valokuvaa
9. Harrastustavaran
10. Vapaavalintainen esine

Aika lokoisat olet jo ilman noita mukaanotettavia, mutta näitä pakkaan
  1. älppärit
    • ensin ajattelin Beethovenia, sitten mietin pitäiskö ottaa kotimaisuuden kunniaksi Sibeliusta - klassista tarvitaan rauhoittamaan mieltä - ehkä sitä Beethovenia
    • linnunlaulua, kun olisi aikaa opetella edes ne yleisimmät laululinnut
    • Nightwishin Once
  2. kirjat
    • Tolkienin Taru sormusten herrasta
    • Waltarin Turms kuolematon
    • George R.R. Martinin Valtaistuinpeli
  3. huonekalu
    • kyllä se on se nojatuoli
  4. taulu
    • poikani maalaama Yoda autiolla saarella palmun katveessa
  5. koriste-esine
    • star wars leffan popparisanko, johon voi keräillä kaikkea rantahiekasta löytyvää
  6. pehmolelu
    • Jääluu mammuttiperheestä, koska hän on seikkailunhaluinen
  7.  peli
    • 32 000 palan palapeli
  8. valokuvat
    • Koirapojan valokuvasta tehty iso kuvataulu
    • mummotettavien kuvat
  9. harrastustavara
    • puikot ja lankaa
  10. vapaavalintainen
    • sääskiverkko

6 kommenttia:

  1. Samaa mieltä tuosta tulevaisuudessa elämistä, ei ole hyvä kokoajan odottaa jotain, saattaa jäädä pahemman kerran päälle Välillä voi muistella mennyttä ettei unohda ja suunnitella tulevaa jotta on tekenistä vaan yleensä kannattaa elää tässä ja nyt. Jospa tuo sun masis on sitä äkillisen valonlisääntymisen tuomaa väsytystä, toivon niin.
    Koirapojan iso kuva on tosi hieno!! Kohtuu iso palapeli;D

    Hei ihmiset, jos teette tän haasteen niin vinkatkaa mun sivuille et pääsee lukemaan vastauksia, tästähän tuli ihan mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
  2. http://korukortti.blogspot.fi/2016/08/kau-buddha.html
    Tuo on kuin sulle tehty!!!!!

    VastaaPoista
  3. Muuten hyvä koru, mutta jumalat ei oikein sovi mulle :)
    No, Possu! Otsikotko vain luet? Oli valon aatto eli kevätpäiväntasauksen aatto.

    VastaaPoista
  4. Aavistin, Buddha ei ole jumala ja voithan ottaa koodia et vaihtaa buddhan toiseen efelanttiin? Nääh, kauhea yritys, näin korun jo kaulallasi;D

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.