tiistai 6. maaliskuuta 2018

Bongaa lintu

Etsi kuvasta lintu, lintuja, linnut. Nimeä laji/lajit ja voita korttipostia. Nopeat syövät hitaat kuten aina ennenkin eli eka oikein tiennyt on voittaja.





Pitäisi virittää se uusi kamera, jonka ostin lintujen kuvaamista (tai oikeastaan luonnon kuvaamista varten - sen pitäisi toimia myös ötököissä) varten. Kuvieni paljous vain aiheuttaa ähkyä, enkä oikein jaksa innostua kuten joskus. Mieli tekisi, mutta kun pitäisi siivota nuo vanhat. Miksi vuorokaudessa on niin vähän tunteja?

Tunneista puheenollen, suuri osa ajastahan menee nukkumiseen. Siitä en valita. Nukkuminen on mukava harrastus ja nykyisin nukun oikein mukavasti. Näen lähes joka yö miesunia. Älkää nyt innostuko. Ei, ei mitään seksiunia vaan herttaisia, romanttisia parisuhdeunia. Voisi kuvitella, että mummon käpyrauhanen on herännyt valon lisääntymisen myötä. Mummolle ehdottomasti sopivin parisuhde on juuri unissa tapahtuva.

Tänäänkin oli ajatus mennä kuntoilemaan, mutta mummoilu taitaa alkaa jo puolilta päivin ja jatkua puolille öin, joten pidän lepopäivän ja jatkan kodin järjestelyprojektia. Siinä sitä riittää puuhastelua. Pitkästä aikaa ajattelin kukkiakinlisätä. Joskus elin melkoisessa kasvihuoneessa, mutta ajan mittaan olen onnistunut tappamaan suurimman osan kasveista. Ongelmana on aina se, että ne, jotka menestyy, kasvaa valtaviksi. Sen verran jo ryhdistäydyin, että ostin muutamia isoja altakasteluruukkuja, joihin siirrän nuo surkeissa ruukuissa kituvat. Mutta uusiakin voisin ajatella. Onkohan valo vaikuttanut muuhunkin kuin käpyrauhaseen vai johtuisko siitä, että kävin yhdessä kukkablogissa.

Ja blogeista... Tuolla sivupalkissa on uusin kalistelu meneillään. Vielä en ole sitä ehtinyt aloittaa, mutta josko jo tänään siinä mummoillessa.

9 kommenttia:

  1. Talitintti!
    Tarkoitatko uniriepu- haastetta?

    VastaaPoista
  2. Tilhi ja talitintti, kolmas lintu vois olla närhi tai tilhinaaras (varsinainen lintutieteilijä :D ). Ja viimeinen lintu on piiloutunut, ihan kuin liimautunut tuohon puunrunkoon tuon oksan viereen. Pyrstö sojottaa alaspäin.
    Että tämmöinen ornitologi.

    Ystävä osti messuilta alpakkalankaa ja antoi mulle tehtävän... Katsotaan mitä siitä tulee :)

    VastaaPoista
  3. Viheltelin eilen linnuille, vastasivat, merkistä en tiiä mutt laulu oli keväisää.

    VastaaPoista
  4. Vai neullotko Perholaisia?
    Minä osallistun Ravelryssa KALeihin ja haasteisiin. Nyt on päällimmäisenä langanostolakkoilu, ufoKAL ja ensi perjantaina alkava yhteisneulonta. Siinä neulotaan enkunkielisiä pusero- ohjeita Flax ja Flax light.

    VastaaPoista
  5. Perholaisia suunnittelen aloittavani, mutta vielä ei ole onnistunut.
    Lisää lintutietoa odottelen. Vihjeeksi sanon, että neljä lintua pitäisi nimetä.

    VastaaPoista
  6. Viimeinen vois olla puukiipijä? Voisko?

    Mä luulen, että Possulla on parempi lintutuntemus, missä Possu luuraa?

    VastaaPoista
  7. Ja toiseksi viimeinen voisi olla tikli...

    Eli tilhi, talitintti, tikli ja puukiipijä väittää ornitologi nimeltään Pöllö. Siivekkäitä kaikki :D

    VastaaPoista
  8. Loistavaa Pöllö! Kyllä lintu linnun tuntee.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.