tiistai 13. maaliskuuta 2018

Pessimisti ei pety

...analysoi Sus' elämääni.


Heräsin neljältä. Uni ei palannut. Synkät ajatukset täyttivät huoneen. Elämä oli kurjaa. Näitä aina tulee, kun rupean pohjamutia kaivelemaan. Aikani kurjuudessa piehtaroituani, päätin, että samapa tuo on nousta pelkäämään uutta päivää. Päätä särkee. Ulkona sataa vettä. Iltapäivä on kurssia. Pitäisi pysyä valveilla keskustelemassa muiden elämästä ja kirjoituksista, jotka ei minua tippaakaan kiinnosta. Eikä kiinnosta nyt omakaan elämä tai siitä kirjoittaminen - tai ylipäänsä mikään kirjoittaminen.

Aamukahvia ja särkylääkettä - ja mitä sen kanssa? Eilinen hesari jäi lukematta, kun raahasin multaa kotiin ja ruukutin pari kiinanruusua. Naapurini tilasi hesarin. Tarjosi yhdelle naapurille, että voisi aina hänelle sen luettuaan tipauttaa. Naapuri kieltäytyi tarjouksesta, koska ei viitsi raahata lehtiä roskikseen. Minä sanoin kyllä, kun olin vuorossa seuraavana. Minä voin raahata. Ja onhan sitä ihan mukava selailla, uutisia lueskella. Täällä on muutenkin lehtien kierrätysrinki, jonka viimeisenä olen minä. Putkahtaa aina iso kassillinen kaikenlaisia lehtiä. Hesarit saa viedä lehtiroskikseen, mutta muut pitäisi viedä pyykkituvan kierrätyshyllyyn. Minä en suurinta osaa edes selaile, mutta en viitsi kieltäytyä ystävällisestä tarjouksesta, joten minulla on niitä lehtipinoja. Ja lehtipinoja päätin käyttää aasinsiltana tulla lukemaan kommentteja. Olihan sinne vieläkin tullut huomautus, että minun pitäisi järjestellä elämääni. Heti tulin paremmalle tuulelle. Mutta en nyt jatka keskustelua tästä aiheesta. 


Kiitos Sus'. Nemi on rautaa. Tunnen sielujensympatiaa. Tästä tuli väkisinkin mieleen se, etten tunne mitään halua lukea uutuuskirjoja. Tuttuni lukevat aina kaikki palkintojen voittajat ja kirjat, joista puhutaan, mahdollisimman pian. Minä olen ulalla keskusteluista ja luen vääriä kirjoja väärään aikaan. 

Nyt taidan sen hesarin lukea.


Sadeaamun sininen hetki.

3 kommenttia:

  1. Ihan ekonomisista syistä en lue uutuuskirjoja, miksi maksaa kolme kymppiä opuksesta jonka saa vuoden päästä kympillä ja viiden vitosella? Tämä ajan hermolla pysyminen ei tee kuin hermostuneeksi. Eihän se kirja/sarjis/elokuva/musatallenne mihinkään katoa vaikka sitä en saa heti käsiini ja jos kuolen ennenkuin sen koen niin...so what, I'm dead;D
    Tännemullehetinyt -ajatus on markkinamiesten voimin hyvin meille tuputettu, ihmisille uskoteltu että nyt tai ei koskaan, huomenna on myöhäistä, eilinen ei ole tänään muotia. Ja nauravat matkalla pankkiin kun laumasielut ryntäävät jonottamaan uutuuskirjaa jne.
    Spinnerin hommasin kun pahin huuma meni ohitse, itseasiassa kiinnitin siihen huomiota vasta kun alkoi laantua, huomioni kiinnitti se että se on alunperin tehty keskittymishäiriöstä kärsivälle apulaitteeksi, kai se idea on että sen avulla voi keskittyä helpommin. Nykyään åyörittelen sitä kun alan käydä levottomaksi, toimii joskus, riippuu levoziinin tarpeesta.
    Joku voisi kierrättää mulle hesarin tunnukset, mitäs niillä jos paperiversio tulee? Taidan kysyä vuokranantajalta keski-suomalaisen tunnukset.
    Repulla kevätväsy/masennus/energiapiikki. Kyl se siitä kunhan tasaantuu.Analysoi Sus', keittiöpsykologien ykköskastia vuodesta nakki ja kattila.

    VastaaPoista
  2. Meille tulee Hesari tilattuna, ei siis saada naapurilta, lauantaisin ja sunnuntaisin. Viikonloppuisin istutaan miehen kanssa aamukahvipöydässä pari tuntia ja luetaan lehti kannesta kanteen. Paitsi minä en lue urheilusivuja, mies lukee ne sitten sitäkin tarkemmin. Muina aamuina luetaan Hesarin digilehti tabletilta. Hesarissa on niin paljon luettavaa, ettemme ehdi sitä joka päivä lukea. Kallis lehti kuitenkin. Luetut lehdet viemme lajittelupisteelle. Aiemmin annoimme Hesarit miehen veljen perheelle. Asuvat tuossa melkein naapurissa. Heillä kuulemma lehdet kertyivät lukemattomina pinoihin.
    Uutuuskirjathan voi halutessaan lainata kirjastosta, ei tarvitse ostaa. Ainakin meidän kirjastoon tulee aika hyvin uusia kirjoja. Ja nythän niitä saa tilata maksutta muistakin kirjastoista omaan kirjastoon. Uutuuskirjojen laina- aika on 2 viikkoa, joten toivottavasti kirja on hyvä, niin tulee luettua nopsaan.

    VastaaPoista
  3. Minähän lopetin hesarin tileuksen, kun jäin eläkkeelle ihan sen takia, etten halunnut viettää kaikkia päiviä uutisia lukien. Nyt selailen tuon lehden silloin, kun aikaa sattuu olemaan. Aamuun ei lehti enää kuulu. Muutenkin aika huonosti uutisia seuraan.
    Uutuuskirjoja ei tee mieli lukea sen hypetyksen takia. En tunne halua olla kartalla vaan tykkään olla sivussa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.