tiistai 6. heinäkuuta 2021

Vanhuus

 

 Onko vanhuus mielentila vai olemassaoleva asia?
Pohtikaapa sitä ihan rauhassa itseksenne. Minä tässä joutessani vastaan Possun haasteeseen elämän perusjutuista eli 10 ikävää 10 kivaa.

Ikävää

  1. kuumuus - itseasiassa koko elämäni kurjuus johtuu tällä hetkellä lämpötilasta
  2. polttava aurinko - ei kestä nahka, ei kestä pää
  3. voimattomuus - ei pysty, ei kykene, mihinkään
  4. kadonneet lihakset - joskus oli lihaksia, nyt on jotain höllyvää nahkan alla
  5. katkonaiset yöunet -  öissä on enemmän valveillaoloa kuin nukkumista
  6. aamuiset päänsäryt -  joka-aamuiset, ärsyttävät, joihin ei viitsi nappailla lääkkeitä
  7. autottomuus - ei pääse pakoon elämää, ei uimaan, ei mihinkään
  8. kesä - ei ole nykyisin mikään lempivuodenaikani
  9. verenimijöiden jättämät jäljet - kutisee, kirvelee, hilseilee, täplittelee, ulkokuoreni ei ole mikään ilo silmälle
  10. kuumuus
    • oli yllättävän vaikea keksiä kymmentä ikävää

 


Ilahduttavaa

  1. Koirapoika - aina paikalla ja lähes aina pelkkää iloa
  2. aamukahvit parvekkeella - ei vielä liikaa kuumuutta, taivaan tuijottelua, hyviä kirjoja, tervapääskyjen kevyttä lentoa, haapojen huminaa, rauhaa, yksinäisyyttä
  3. päiväunet - kun öisin lepo jää vähäiseksi, olen ottanut käyttöön siestan, fiksuja nuo etelämaalaiset
  4. painajaiset ja muut unet - normaalielossa en muista nähneeni unia, nyt näen joka yö, kaikenlaista, ihmeellistä
  5. autottomuus - kun ei ole autoa, on pakko kävellä, tulee edes vähän liikuntaa
  6. kesä - valo, linnut, kukat, puut, lämpö, vähäinen vaatetus, olemisen helppous
  7. pimenevät ilmat - syksy lähestyy ja talvi, päästään inhimillisempiin vuodenaikoihin
  8. komissario Lewis - poikani tarjosi minulle kerran muutaman viikon Englannin maaseudulla, jossa oli olo kuin dekkarisarjassa, nyt sama olo kotosohvalla
  9. sanat, lauseet, mielikuvitus, kirjat, kirjoittaminen - jotain sentään pääkopassa toiminnassa
  10. sallittu laiskuus - mitään en tee, mutta se ei haittaa, koska mitään ei tässä kykenisikään tekemään
 

Nyt hajustan vaatteeni offilla ja lähden kasvimaalle vähän puuhastelemaan. Koirapoika jää kotiin lepäämään. Ehkä vattujakin jo on. Ainakin taivas on utuinen ja lämpöä vain 26 astetta ja ehkä hyvällä mielikuvituksella tuntee tuulen vireen.



18 kommenttia:

  1. Hyviä kysymyksiä, minulle tuo autottomuus ei ole ollut ongelma, kun ajan aika paljon pyörällä, samoin ei ole koskaan haitannut itikat ja hirvikärpäset, kun marjastan paljon, en ole tarvinnut myrkkyjä niiden torjumiseen.Kuumuus alkaa jo väsyttämään, mutta se tietoisuus että ne kylmät ilmatkin tulee ja ne kestää pidempään kuin kesä.
    Itse nukun tosi hyvin joka ikisen yön, siitä olen kiitollinen.
    Tartteis vain liikkua enempi, se laiskuus...

    VastaaPoista
  2. Elät siis onnellista elämää, omaat itikan kestävän nahkan, polkupyörän ja hyvät unet. Minäkin elän onnellista elämää vaikka olen herkkänahkainen, allergiaan taipuva ja kuumuus rassaa. Onneksi ihmisiä on erilaisia. Kylmyyttä ja pakkasia en sitten valita, kun ne tulee. Niiden kanssa pärjää, kun voi lisätä vaatetta ja sisällä on sopiva sää. Nyt on sisällä kuuma ja ulkona kuuma. Mutta hengissä ollaan.

    VastaaPoista
  3. Ihan samaa mieltä seuraavissa kohdissa kanssasi;
    Ikävyys 1-6 ja 10
    Ilahduttavuus 2,3,7
    Viime päivinä ei juuri mikään ole ilahduttanut...Tänään kävin, eli löysin viellä kaupasta yhden viilennyslaitteen...joten alkaa olla vähän Toivoa!
    Tosin nyt on ollut vähän jo Pilviä täälläkin auringon edessä :))
    On ihan pelottanut jo vihan tunteet aurinkoa kohtaan.

    VastaaPoista
  4. Tutulta listat kuulostavat...paitsi, että nuo painajaiset kuluvat tuohon ikäväjuttu listaan....no joo ei ole parvekettakaan ja autokin löytyy...mutta noin niin kuin muuten..:D
    Terv. Syksyä odotellen Hannele

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva oli vastata tähän, innostuin jaarittelemaan huolella;)

    Koirapoika, ah, ihana hau! Parvekkeela oli tuossa pari pv sit 40 astea varjossa, kuumempi kuin sisällä, kuumempi kuin kolme metriä alempana pihalla. oudosti hyytyi ilma juuri siihen kohtaan, lakkasi liikkumasta. Tapahtuu kun huomioi;)

    Viilenevää kesää..!

    VastaaPoista
  6. Nyt kävi silleen, että suht uusi läppäri hajosi. En siis pääse tänne päivittelemään enkä valittamaan elämästäni. Kännyllä voin käydä lukemassa ja kommentoimassa suurinta osaa. Suen kirjoitushaastekin oli aluillaan, mutta jää määräämättömäksi ajaksi. Asettauduin juuri parvekkeelle aamukahvin, kirjan ja Koirapojan kanssa. Ja heti alkoi sade. Toistaiseksi sataa tasaisen rauhallisesti joten ei kastele meitä. Josko saisin kahvin juotua rauhassa.

    VastaaPoista
  7. Ikävä asia tuo läppärin hajoaminen. Autottomuus on merkittävä asia, rajoittaa kuljetettavaa tavaramäärää ja paikkoja mihin voi mennä. Onneksi olette yhdessä Koirapojan kanssa toimiva tiimi! Onneksi on kirjoja!

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoinen lista. Sinua ilahduttavat kivat asiat. Päiväunia en kyllä uskalla ottaa, en varmaan nukkuisi koko yönä, jos nukkuisin päivällä. Luulenpa, että päiväunia nukkuvat etelämaalaiset heräävät tosi aikaisin ja tekevät kaikki raskaammat hommat aamupäivällä, kun on vielä suht' viileää.

    Toivotaan vähän viileämpiä ilmoja. Varmaan koirapoikakin yhtyy tähän toiveeseen.

    VastaaPoista
  9. Ikävä asia läppärin hajoaminen, monta asiaa on helpompi hoitaa sillä kuin puhelimella. Tuohon listaan olin jo aikaisemmin kommentoimassa, että arvostan, kun näet iloa ja ikävyyttä samoissa asioissa: elämä ei todellakaan ole mustavalkoista. Onnenpekka, jos sinulla on vielä Lewis kesken. Minä katsoin kaikki jo Juhannuksena. Tosin tähän säähän sopisi paremmin Komisario Montalbano tai vaikka Serranon perhe. Mutta pyykit kuivuvat! T Saukkis

    VastaaPoista
  10. PAhuksen tietokone!! Korjaudu!! (jos uskois' kaukokäskyä;D)

    Eilen olisi ollut hassunhauska tapahtuma, harmi kun bongasin liian myöhään. Mut arvaa vaan kuka tuli mieleen sanoista Heavy Metal Knitting, eh...
    https://heavymetalknitting.com/story/

    VastaaPoista
  11. Kurja juttu läppärin hajoaminen. Takuu? Kotivakuutus?
    Mut helle on saanut niin veltoksi ja veteläksi, etten saa aikaiseksi kertakaikkisesti mitään - en ole saanut edes omaa läppäriäni avattua useampaan viikkoon, vaikka se on niinkin kaukana kuin varmaan puolen metrin päässä.
    Ainoa aktiviteetti on muurahaisten myrkyttäminen pihalla: meillä on jatkuva taisto siitä kumman tuo piha on, niiden vai meidän :D

    VastaaPoista
  12. Läppäri huilaa kunnes henk.koht.atk.tuki eli jälkikasvu palaa lomalta ja toimii jotenkin.
    Lämpöä eilen sisällä sellaisetmukavat 30 astetta. Emme ole kovin aktiivisia. Hevineulonta kyllä kiehtoo, mutta ehken ole kyllin hevi. Toivottavasti Pöllö voittaa murkut. Elämä on jatkuvaa eloonjäämiskamppailua.

    VastaaPoista
  13. Seikkailuni blogistaniassa ovat tulleet tiensä päähän. Repun sposti on kadonnut, joten en pääse enää päivittämään näitä blogeja. Se, mikä harmittaa on viiden vuoden talousseuranta, jota en enää edes näe kun se on tuolla salatulla sivulla. Uuden blogin aloittaminen vaatisi myös uuden sivupersoonan. Nyt ei innosta. Jos joskus mieli muuttuu, käyn kertomassa. Kiitos kaikille vanhoille ja uusille blogistaniaystäville ja-tutuille. On ollut mukava jakaa elämääni kanssanne.


    VastaaPoista
  14. siis miten ihmeessä kadonnut??? :O repukoi@gmail.com on hävinnyt noin vaan? Ihmeelisintä mitä olen kuullut...ikinä? ;DD

    VastaaPoista
  15. Onhan se outoa. Johonkin mustaan aukkoon se romahti. Harkitsen tässä uutta sivupersoonaa.

    VastaaPoista
  16. Halutaan ehdottomasti jatkoa Repun blogille! Vaikken nykyisin ehdikkään lukea kaikkia postauksia tuoreeltaan, niin onhan tämä blogi meille kaikille tosi tärkä.
    Mukavaa päivää! 🌞

    VastaaPoista
  17. Kiitos haasteeseen vastaamisesta. Olinpa jo itse unohtanut koko haasteen :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.