torstai 22. helmikuuta 2024

Elämää sängyssä ja sen ulkopuolella


Aika rauhallisestihan elämä sängyssä sujuu kuvien perusteella. Mutta kyllä siellä tapahtuukin. Illalla on pitkällinen sänkyyn-pois-takaisin-sessio, yöllä on ruvettu käymään sisävessassa vähintään kerran ja uniakin nähdään, äänellä ja liikkeellä. Aiemminhan sänkyseura nukkui jopa yhdeksän tuntui hievahtamatta. 
---
Muutakin valittamista löytyy. Fizban on löytänyt myös päivä-äänen. Uikuttaa, urahtelee, murisee, kun haluaa jotain, syliin useimmiten, mutta välillä on muutakin asiaa, asioita, joita en tahdo millään ymmärtää. Esimerkiksi, miten olisin voinut aavistaa, että se halusi ilmoittaa minulle tehneensä kakat eteisen matolle ja jättäneensä syömättä. "Hei, minä olen oppinut. Kakkaa ei saa syödä. Tule nyt keräämään ne pois, koska sinä kuulemma hoidat ne." Ja sitten oli aivan intopiukeena ilosta, kun kävin siirtämässä pökäleet vessanpönttöön. - on kyllä sen jälkeen vähän aina maistellut.
---
Fizban on myös ruvennut uikuttamaan, kun jätän sen yksin. Sehän ei hauku, mutta pitää muuten aika kovaa ääntä, omituista kurkkulaulua. Siitä yritetään jotenkin oppia pois.Tämäkin sujui aiemmin ihan vaivattomasti. Ei päästänyt ääntäkään, kun oli yksin. Minä tykkään hiljaisista koirista. Kaikenlainen räksyttäminen ärsyttää. Toivottavasti onnistun tekemään selväksi, etten tykkää.


Ulkona on tuhruista. Vesisade vain lisääntyy. Meille tulee koirankatsojavieraita. Pitää mennä metroasemalle vastaan. Toivottavasti sade hellittää sitä ennen. Ollaan aika litimärkiä edestakaisreissun jälkeen.


Hissi taitaa valmistua etuajassa. Olen ajatellut, että fiksu tapa, ilmoittaa heti alussa reilu remonttiaikataulu. Kaikki ovat tyytyväisiä, kun valmistuu nopeammin. Täällä on ilmeisesti jokainen hissi ollut valmis jonkin verran etuajassa.


Palapelini sen sijaan valmistuu hitaasti. Jumitun siihen joka kerta tuntikausiksi, mutta hidasta on, eikä tästä kyllä nopeudu. Jäljellä on vain harmaita ja mustia paloja. Menee siihen, että vaikka kuinka monta palaa on sovitettava ennenkuin oikea löytyy. Tämänhän pitäisi parantaa aivoitoimintaa? Tuntuu, ettei aivot toimi yhtään.
---
Paastouutisia: Naapuri tuli punkkupullon kanssa kylään. On siis juotu punaviiniä ja syöty pullaa.
---
Minä tuossa viime vuoden lopulla ajattelin, että laskenpa kävelyni tältä vuodelta, kun Arkeilija tekee uskomattomia tuloksia. Hiukan on minulla vielä petraamista.
 • Tammikuu:
  • 78 381 askelta eli vajaa 4000 askelta päivässä (mittaus alkoi vasta 8.1.)
  • kilometrejä noin 56, siis pari kilometriä päivässä
    

7 kommenttia:

 1. Koirat ja kissat osaavat kertoa paljonkin asioita ja pikku hiljaa niitä oppii ymmärtämäänkin. Sinulla taitaa ollakin viisas koira.
  Palapelejä olisi niin mukava tehdä välillä, mutta mitenkäs teet kun kämpässä on kaksi kissaa. Apulaiset ovat liiankin ahkeria auttamaan.

  VastaaPoista
 2. Koira onneksi pysyy lattialla, joten palapeli pärjää pöydällä.
  Pikkuhiljaa Fizban opettaa minua. Muutaman vuoden päästä kuvittelen kouluttaneeni sen niin hyvin, että ymmärtää minua.

  VastaaPoista
 3. Jokainen askel on parempi kuin ei mitään. Huono oli itelläkin tuo tammikuu, mutta sentään vähän toista sataa km:ä.
  Kyllä varmaan Fizbanista tulee hyvä koira, kunhan varttuu ja sinulla on taitoa opettaa. On jo nytkin hyvä. Kasvu- ja murrosikä on välillä hankalaa. Niinkuin itelläkin, joku murros on kun ei suju mikään, vaikka on ikää kertynyt.
  Oispa kiva tehä palapeliä, mutta ainoa pöytä on paperisilppua ja muuta törsöä täynnä.
  Kohta onkin juhlat teillä talossa, kun hissi valmistuu. Tuleeko avajaiset ja kastajaiset shampanjan kanssa, hih.

  VastaaPoista
 4. Jokainen päivä koiran kanssa on uusi. Opitte toinen toisiltanne.

  Minäkään en pahemmin perusta räksyttävistä koirista. Toisista on söpöä, kun pienet koirat räksyttävät, ei minusta.

  VastaaPoista
 5. Nyt tulee palapeli-impulsseja monesta paikasta. Tai ainakin tuntuu siltä. Tarkoittaako se, että minun pitää ottaa palapelivarastoni esille? Huvittaisi.
  Ihanaa, että teidän hissiremonttinne alkaa olla voiton puolella.

  VastaaPoista
 6. Keskeneräinen palapelisi on hauskan näköinen. Siinä näkyy norsujen hahmoja, joiden ympärillä lentelee tumma lintuparvi (tai pörrää kärpäsiä). Meidän koira näkee öisin unia, haukkuu vaimeasti ja tassut heiluu, ilmeisesti jahtaa jotakin unissaan. Hyvä kun hissi valmistuu. Kaikki askeleet on hyväksi.

  VastaaPoista
 7. Jännittävää on koiran elämä, ja mielenkiintoista tarkkailla sen sielunelämää 🤎 Palapelissä näkyy ihmeellisesti norsuja 🐘

  VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.