lauantai 24. helmikuuta 2024

Mielensäpahoittaja

 Tuossa aamutuimaan mietiskelin omaa herkkänahkaisuuttani, joka, vaikka sen tiedänkin, aiheuttaa välillä kaikenlaista harmia. Usein mielelläni vain sopeudun, kuljen muiden mukana, en tuo mielipiteitäni julki. Ja jos ystäviltä kysytte, he ovat varmaan aivan vastakkaista mieltä eli olen varsinainen jäärä. Että miten sen ottaa. Asia tuli mieleen, kun mietin tätä blogin päivittämistä. Joudun nykyisin usein ponnistelemaan ja siksi harvoin jaksan mitään - ja silloinkin, kun jaksan niin lähinnä kuvia. On ikävä niitä päiviä, kun sensuroimatta suolsin, mitä milloinkin mielessä liikkui. Yritän päästä entiseen ajatuksenvirtatekniikkaan, koska se oli minulle terapeuttista. Mutta ihan pahimmasta päästä ei ole ongelmani.


Naapurihan tiputtaa minulle viikonlopun hesarit. Sieltä tässä aamukahvilla luin tuon ylläolevan. Minä en ole tiennyt tuon hymiön piilomerkitystä vaan kuvitellut sen vain ystävälliseksi hymyksi. Hymiöitä on kiva ripotella sinne tänne, mutta niiden lukutaito minulta puuttuu, kuten monen muunkin asian lukutaito. Olen kuullut myös, että jos kirjoittaa Onnea. se on keljuilua. Pitäisi olla huutomerkillä eli Onnea! Ei ihme, jos kaikenlaisia väärinkäsityksiä tulee, mutta ikävintä on se, että ihan viattomat sanat, voivat laukaista jossain yksilössä haukkumisryöpyn, jonka ymmärtäminen ei vaadi nyanssien tunnistamista. Varmuuden vuoksi nyt ilmoitan, että käytän hymiöitä ymmärtämättä niitä ja että kaikki, minkä luette rivien välistä, kannattaa unohtaa ja että tarkoitukseni ei ole loukata tai ärsyttää.


Uusi hissi alkoi toimia eilen, joten porrastreeni on ohi ja kunnon rappeutuminen jatkuu kiihtyvällä vauhdilla. Fizban ei ollenkaan ymmärrä koko hissiä, että miksei vain kävellä, kun kerran osataan, miksi sulkeudutaan tuollaiseen kiiltelevään metallilaatikkoon. Valokuvaaminen hississä oli haastavaa, kun Fizban edelleen suhtautuu kännyn kameraan epäilyksellä.


Oltiin ajoissa liikkeellä, kun Fizban heräsi hesarin tipahtamiseen. Minun olisi tehnyt vielä mieli nukkua. Valvoin aamuyöstä jokusen tunnin. Mutta eihän uni enää tullut. Oli kyllä ihan mukava sää, ei tuullut, ei satanut ja auringonnousu oli kaunis. Mutta nuo jäätikkötiet aiheuttaa koko kropan jäykistymistä, kun yritän tassutella kaatumatta. Tuo kiiltelevä suora puolivälissä on kävelytie. Sen toisella puolen menee hiihtolatu, jonka luisteluosuudella olisi kiva kävellä, mutta kuka uskaltaa.


Pälviä alkaa olla rinteissä ihan mukavasti, mutta kaikki metsäpolutkin on hiihtolatuina. Kokeilen ehkä päivällä (jos ehdin ennen luvattua vesisadetta) mennä tuonne pelloille katsomaan, millaista siellä on. Olisi kiva nyt kävellä pitempiäkin lenkkejä, ihan vain kävelyn ilosta ja myös sisäsiisteyden takia. Eilen kävin mattopyykillä, kun pissanhaju kasvoi liian suureksi. En nyt ihan heti laita mattoja takaisin, mutta olisi silti mukavampaa, jos Fizban vähentäisi sisälle lorottelua. Lisäksi Fizban tykkää olla ulkona, väsyy siellä ja nukkuu sitten tyytyväisenä sisällä.


Ulkoilun lisäksi vieraat väsyttävät koiranpennun. Kurssikaverini kävi lapsenlapsensa kanssa muutaman tunnin vierailulla. Fizban villiintyi totaalisesti. Villiintyy kyllä aina, jos meillä on vieraita. Sen jälkeen uni maistui. Vähän silmiä aukaisi, kun kamera räpsähti.

19 kommenttia:

 1. Huppista keikkaa! Nyt täytyy myöntää, että en tiedä minäkään hymiöiden merkityksiä ja koska ne ovat ne minusta kivoja, viljelen niitä sinne tänne. Tai siis tiedän esim. :) ja :( eron, noin karkeasti ainakin ja yritän käyttää niitä edes sinne päin oikeissa paikoissa, mutta sitten paljon paljon muita mistä ei ole hajuakaan. Ovat vain kivoja.
  Meillä on näköjään ollut vähän samansuuntaisia ajatuksia itsestämme ja olin juuri menossa omaa blogiani päivittämään, mutta tulin ensin tänne. Ollaan siis mitä ollaan, ja ylpeästi, eikö? Anna muiden harmistua, jos siitä hyvän mielen saavat, nosta nokka vielä pystympään :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että hissi toimii! Hyvästi porrastreenit.

  Harmi, mikäli mielensäpahoittajat estävät sinua kirjoittamasta mitä haluat. Tiedän kyllä tuon tunteen, reilu kymmenen vuotta sitten sain blogissa paljon kuraa niskaan yhdeltä tapaukselta aina, kun kirjoitin masennuksestani. Se meni silloin ihon alle, totta kai, ja pisti varomaan kirjoituksia.

  Nykyään, kun vointi on parempi, huomaan, ettei tarvitse kamalasti miettiä kirjoittamisiaan. Ainoa, mihin vedän rajan, on perhe, heistä en kirjoita.

  Jatketaan luisteluharjoituksia ulkosalla. Kohta pääsee olympialaisiin upealla vapaaohjelmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma mielialahan se säätelee, miten kommentteihin suhtautuu. Mutta aina on kivempi, jos pysytään positiivisina.

   Poista
 3. Hahaa! :) näin sitä mennään, eikä välitetä mielensäpahoittajista, jotka näkevät yksinkertaisissa hymiöissä kaikenlaisia piilomerkityksiä ja salaliittoteorioita! :D
  Kissat ovat samanlaisia, väsyvät vieraista. Meillä Frodo menee karkuun, torkkumaan johonkin piiloon. Merri tulee kuin uhallakin samaan huoneeseen. Se ei välitä koirien leikkiin pyynnöistä. Makaa vain jossain tuijottamassa niitä, näennäisesti nukkuen, tehden koirat aivan jännittyneiksi 🤣 vieraiden poistuttua käy ilmi, että näennäinen välinpitämättömyys on väsyttänyt Merrin ihan kokonaan.
  T. Sartsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin vieraat väsyttää :) (tulikohan väärä hymiö?)

   Poista
 4. Uusi juttu minulle tuo hymiö. Minäkin olen ystävyydeksi tulkinnut. Ei sen puoleen. Kirjoitin tyttärelle viestin ja vahingossa jäi isot kirjaimet päälle. Tuli kysymys "Miksi huudat"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutaminen on tullut tutuksi, joskus tarkoituksellakin :)

   Poista
 5. Tuo hymiöiden kieli on itsellekin aivan vierasta, hymynaamat munakoisoista puhumattakaan 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niitä merkityksiä oppii vain erehdysten kautta. Ei taida olla missään ohjekirjaa.

   Poista
 6. Huh, kiitos vaan vinkistä noiden hymiöiden suhteen. Ei ole ollut aavistustakaan tuosta. En kyllä persikkaa ja munakoisoa laittas enää mihinkään, parempi lopettaa kaikki muutkin vissiin.
  Mistähän nämäkin asiat pitäisi opiskella.
  Mikä lie taas, onko kuun vaihe sellainen että valvottaa. Viime yönäkään en nukkunut taas, vaikka vähän rohtojakin otin, ei auttanut. Eikä aamullakaan nukuttanut pitkään.
  Tulis nyt vähän aurinkoa, että vois lähteä etsimään paljaita kohtia metsästä. Tässä ei ole niitä lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa jo olla aika paljon paljasta maata, mutta jäätäkin riittää.

   Poista
 7. Hymiöiden salaisuus on ihme juttu. Musta välillä tuntuu, että vielä vaihtavat niiden merkityksiä, ettei vanhat ymmärrä. ;) Mitähän tuokin oikein merkitsee? Nuoret käyttävät vieraita sanoja ja lyhenteitä ja vaihtumistahti on melkoinen. me tavataan aika usein jälkikasvun kanssa ja lähetetään viestejäkin.aina tulee uusia, just kun on ehtinyt oppia jonkin sanan merkityksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilemättä tarkoituksena on keksiä oma salakieli, jottei vanhat pysy kärryillä.

   Poista
 8. Minä luin saman kolumnin Hesarista ja pidin sitä kaveria kyllä ihan käsittämättömänä. Jos ei usko 87 viestin ketjun keskustelun jälkeen, ettei toisella ollut pahat mielessä, niin voi hyvä tavaton. Kun lukee keskusteluja ja kolumneja, niin minulle tulee monesti mieleen, ettei uskalla sanoa tai tehdä yhtään mitään, kun aina on väärinpäin. Menepä kylään sukulaisille, niin tuomiset ovat turhaa krääsää tai liian vähäiset tai ostapa lahja lapsenlapselle, niin jo miniä haukkuu anopin vauva.fi:ssä, jne. Herneen nenäänsä vetäjiä on joka paikassa, ja he tuntuvat ikäviltä.
  Voiko porrastreeniä jatkaa parin kerrosvälin kävelyllä? jos ei ihan ylös asti huvita kavuta.
  Turvallisia ulkoiluita näillä liukkailla toivoo saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porrastreenihän voisi jatkaa, mutta enpä usko, että viitsin. Polvikin rupesi kipeytymään, kun kävelen normaalisti.

   Poista
 9. Minäkin luin tuon saman jutun Hesarista. Siinähän oli ruotsalainen henkilö pyytänyt toiselta jonkinlaista apua. Tämä kirjoittaja oli kieltäytynyt ja laittanut perään kyseisen hymiön. Olisi pitänyt tajuta, ettei mitään hymiötä laiteta, kun yritetään kieltäytyä kohteliaasti. Hymiö muuttaa kieltäytymisen vinoiluksi. Kulttuurieroista puhumattakaan. Olisi mokansa ymmärrettyään vaan pyytänyt anteeksi.
  Fizban on sitten suloinen kaikista julkisesti avautuvista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä olisin ilman muuta tulkinnut sen vain ystävälliseksi hymyksi, ikäänkuin pahoitteluksi, ettei nyt pysty auttamaan. Vinoilu on outo ajatus. Ja yrittihän hän selittää ja pyytää anteeksi.

   Poista
 10. En tiennyt minäkään tuosta :) hymiöstä muuta kuin oman (harha)luuloni, että se olisi ystävällinen hymy. Ja sillä tavalla aion siihen jatkossakin suhtautua, miettikööt muut mitä lystää. Kiva kun hissi tuli kuntoon, nyt voit valita menetkö portaita vai hissillä. Kiiltävä viiva ei näytä kävely tieltä.

  VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.