lauantai 27. huhtikuuta 2024

Palapelimainos

 
Ennen mainoskatkoa kuitenkin vähän päivän uutisia. 
Reippaasti kuuden maissa lähdettiin lenkille. Pari tuntia käveltiin. Toki välillä vähän seisoskeltiin ja katseltiin lintuja ja kauriita, nuuskitiin kiviä ja kantoja, maisteltiin tielle osuvia roskia ja jätteitä, mutta enimmäkseen käveltiin. Kännykkä taskussa mittasi askeleita. Tai sen piti mitata. Sen takia se oli mukana. Taisi nukkua koko ajan. Sai tulokseksi reilun tuhat askelta ja melko tarkkaan kilometrin. Kerää tässä sitten 10 000 askelta päivässä, kun tekniikka ei hoida osuuttaan.
 

Mutta onhan se kiva kävellä raikkaassa ulkoilmassa. Oli niin raikasta, että vieläkin on vähän vilu. 
Tarkasti kun kuvaa katsotte, näetti, miten merimetsojen pesintä on muuttanut puut aavemaisen harmaiksi.
 

Ja sitten se mainos:
Sotkamolainen Lelukatti on loistava palapelikauppa (saa sieltä muutakin). Kaikenlaisia palapelejä, nopea toimitus ja vieläpä mukana tilaajalahja. Jos ikinä harkitset palapelin ostoa, käväise Lelukatin sivuilla. 



Tilasin neljä palapeliä synttärilahjoiksi. Yllä olevat paketoin ja annan itselleni syntymöpäivänäni. (nyt aloitin yhtä vanhaa) Olen aina varmistanut, että saan lahjoja, ostamalla jotain itsekin, Niistä kahdesta muusta en nyt varmuuden vuoksi laita kuvaa. Yllätystä ei sovi pilata.


Shoppailu on outo juttu. En yhtään tykkää vaellella kaupoissa tai kirpputoreilla, mutta netistä on kiva bongailla mieleisiä juttuja kuten lempikirjailijoiden uutuuksia. Olen kiltisti odottanut, että Vieterilintukronikka tulee pokkarina. On kyllä isokokoinen, mutta olkoon. Minulla on Murakamia ennestäänkin erlaisia versioita. Tykkäisin tasakokoisista kirjahyllyn hyllyistä, mutta jotkut kirjat on vain omistettava.


Ja koska postimaksut on jotain turhaa, täydensin samalla muitakin kokoelmia. Onpahan taas lisää lukemattomia kirjoja hyllyyni.


Muuten elämä nilkuttaa entiseen tahtiin eteenpäin. Kohtuuton uupumus on mieleni perusolotila, ruumias  notkea kuin rautakanki, kolottaa sieltä sun täältä, usein tekee mieli vain antaa periksi. Enimmäkseen noudatankin mielihalua. Fizban sen sijaan on täynnä tarmoa, kiinnostunut kaikesta, täysin uupumaton ja aina iloinen. Ihanat lumikinokset alkavat olla kokonaan kadonneet, mutta Fizban ei anna senkään haitata. Elämä on ihanaa, kaikki kivaa.

10 kommenttia:

  1. Hienoja palapelejä. Tuo maalaus on taidetta, mahtaako olla Vincent van Goghin siveltimen jälkeä. Nyt sinulla on luettavaa ja koottavaa joksikin aikaa. Kyllä siinä vähän huijattu olo tulee, jos askeleiden mittaaminen menee tekniikan takia pieleen. Minulla tuli kelloon runsaasti askeleita, kun haravoin pihaa, mutta en sitten henskeleitä kuitenkaan oaukutellut.

    VastaaPoista
  2. Palapelit 😍 Tekniikan toimimattomuus on tylsää tai sen, että unohdat sykemittarin lataukseen ja lähet lenkille, oletko edes silloin liikkunut? Tärkeintä on, että itse tietää liikkuneensa.

    VastaaPoista
  3. Palapelejä on kivaa tehdä. En ole netistä tilannut, mutta tuntuisi olevan hyvä paikka ostaa palapelit. Ostin Rustasta ihania pahvisissä lieriöissä olevia kukkatauluja ja pantterin kuvan. Pantteri oli todella tumma ja palaset menivät paikoilleen vääriinkin kohtiin. En saanut edes ulkoreunoja kasaan.
    Isot laatuerot on kyllä palapeleissä.

    VastaaPoista
  4. Minulla oli joskus kännykässä joku askelmittari, joka aina välillä lakkasi toimimasta. Ärsytti niin, kun en tiennyt, kuinka monta askelta olin ottanut kahden-kolmen tunnin koiralenkin ajan. Kun huomasin ärsytykseni (ihan turhaan tuli käveltyä, nyyh), poistin sovelluksen.
    Ei enää harmittanut.

    Netistä on kiva ostaa ja aina täytyy ostaa sen verran, ettei tule postimaksuja. Ikään kuin säästäisi...

    VastaaPoista
  5. Voihan kännykkä minkä teki, tekniikka ei aina pelitä...minäkin tarvitsisin paika josta tilata palapelejä, itselläni ei kestä kärsivällisyys niiten kanssa mutta lahjoiksi, muuten olen katsellut että palapelit tekevät uutta paluutaan ihmisten koteihin. Marketit ovat paholaisen keksintö, en tykkää mutta kirppareita jaksan kiertää!! En tajua mikä noissa Satu Rämön kirjoissa on niin mahtavaa etä suunnitellaan elokuvan tekoakin..ensimmäisen Hildurin kahlasin läpi, toisen jätin kesken ja kolmas oli kaikista huonoin. Lueppa ja kerro mitä mieltä olet.

    VastaaPoista
  6. Voi olla mullakin sama sovellus kännykässä, kyllä se välillä mittaa, mutta pyöräilystä se ei tiedä kilometrejä ollenkaan. Kertoo vaan jotain 100 metriä pyöräilleen, sitten saa ite arvioiden laittaa loput.
    Onpa kiva kun on iloinen veitikka sulla kotona mieltä kohottamassa. Muuten pitäis ite keksiä, täällä ei ole. Sit keksin tänäänkin käydä linturetkellä, kylmää oli.
    En minäkään oikein erityisen ihastunut ollut Rämön Hilduriin. En ollut lukenut ennen Islannista mitään, nimet olivat outoja, muutenkaan en tykkää kylmyydestä. Voin kyllä kokeilla lukea seuraavaa, jos tulee vastaan.
    Juu, olen samaa mieltä, että kun itelleen ostaa lahjan, on varmaan mieluinen ja sen saa.

    VastaaPoista
  7. Kivan näköisiä palapelejä. Minulla tuolla vielä odottaa, että avaan laatikon. Itselle ostetut lahjat ovat aivan parhaita. Harrastan samaa, niin jouluna kuin muinakin merkkipäivinä. Vielä on lunastamatta itselleni antamani värianalyysi.
    Ihana Fizban, kun tuo sinun elämääsi iloa ja ulkoilua.

    VastaaPoista
  8. Suloiset kuvat Fizbanista 🧡
    Palapelit ovat mukavia. Sattumoisin näin juuri kirpparilla palapelikirjan jonka avattuani näin elefanttilauman. Kirja sisälsi Afrikan eläimiä palapeleissä. En ostanut kuitenkaan.
    Haruki Murakami - ai kun hauska nimi toistella sitä itsekseen 😀😎

    VastaaPoista
  9. Kesällä 7-vuotta täyttävä lapsenlapsi on ihan innoissaan palapeleistä... joululahjaksi äitinsä saamaan 500palaisen tekaisin lähes itsekseen. Joten pitäisiköhän tämän mummon piipahtaa Lelukatin sivuilla.
    Tuo Fizbanin energisyys välittyy niin hienosti kuvistakin....
    Ei siinä kuule mittarit pysy vauhdissa - mutta onko niin väliäkään tilastoilla, jokaisen askeleen otat kuitenkin ja hyvää tekee teille molemmille.
    Meillä on kanssa hauskaa ukkokullan kanssa, hän on kova keräämään dataa, kilometrejä, karttoja... minä en niitä puhelimeeni halua, vievät tilaa/muistia... mutta tuleehan mulla niitä sitten julkaistua, kun lähettää ne sitten aina mulle, heh heh... eipä niillä itsekään mitään tee-mut on kuulemma kiva seurata ja kerätä kilometrejä...
    Nyt kuitenkin toivotan kivaa Wappua!!

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommenteista. Eka Rämö ei tuntunut mitenkään huipulta, mutta Islanti kiehtoo, joten annan uuden mahdollisuuden. Murakami ei petä koskaan, mutta nyt on niin paljon muita kirjoja kesken, että vie vielä aikansa ennen kuin Vieterilintukronikan aukaisen.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.