lauantai 13. heinäkuuta 2024

Överiksi meni

 

Melkoisesti pyörii kottaraisnuorisoa viljapeltojen yllä, mutta se ei ole mitään minun lankavarastoihin verrattuna, sillä minun lankavarasto on SUURI!


Sain täydennystä, kun lasteni isä siskoineen kävi läpi Viikin mökin vinttiä. Anopin jäämistöissä oli lankaa kuten varmaan kaikkien neulojien. Minulle valikoitui yli 10 kiloa. Onneksi oli tiedossa toinenkin neuloja, jolle myös riitti jotain.


En tiedä, millä perusteella he valitsivat, mutta paljon kaikenlaista sain. Taitaa olla pakko ruveta neulomaan jotain muutakin kuin sukkia, koska sukkalankoja tässä ei ole. Hyviä puserolankoja kyllä löytyy. Varmaan myös pipoja, hanskoja ja kaulaliinoja näistä voi väkertää. Osa on ihan keinokuitua, osa ilmeisesti puhdasta villaa ja sitten erilaisia sekoituksia. Ikävää, kun minkäänlaista vihjettä laadusta ei suurimmassa osassa ole.


Minulla on siis tällä hetkellä yli 40 kiloa lankoja, mutta aina jotain puuttuu. Yksi suunniteltu projekti tarvitsi Maijaa pari kerää. Siispä kohti Lankamaailmaa, jossa oli kivasti - 20 % alen loppurysäyksenä. Ostin sitten Maijaa varmuuden vuoksi vähän enemmän. Pakko oli vielä ottaa pikkuisen silmäkarkkia eli Blossomia. Prismasta otin muutamat puikot, kun ne tarvittavat ovat koko ajan jossain keskeneräisessä kiinni. Minähän neulon aina kahta sukkaa kerralla, joten puikkoja tarvitaan. Onneksi nuo halvimmat puikot ovat minulle sopivimmat.
Nuo varastolangat ovat parvekkeella tuulettumassa, mutta koska vesisateita on luvattu ensi yöksi, ne pitää kerätä pois. Laitan väliaikaisesti kasseihin, mutta pian on mentävä kauppaan hakemaan uusia läpinäkyviä muovilaatikoita, läpinäkyviä, ettei aina tarvitse kaivaa jokaista laatikkoa.

28 kommenttia:

  1. Mieleeni on jäänyt jostain blogista "langanpolttokoe", googlailin äsken ja löysinkin sen: https://www.ihanoikeablogi.fi/2016/01/langan-polttokoe.html
    Josko tämä auttaisi lankalaatujen arvioinnissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villalangat varmaan löytyisi noin, mutta sekoitelangoista ei paljon tietoa saisi. Kokeilen ne, mitä epäilen puhtaaksi villaksi.

      Poista
  2. Noista riittää pitkäksi aikaa, vaikka täydennystä pitääkin aika ajoin tehdä kun jokin määrätty puuttuu. Hiukan sama juttu minulla on korttien kanssa. Vaikka niitä on paljon, niin aina joku toivoo saavansa sellaisen kortin jota minulla ei ole. Ja kun haluan lähettää mahdollisimman mieleisen kortin vastaanottajalle, niin ostettava on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen korteissa tyytynyt mahdollisimman sopivaan. Täydentelen kyllä välillä.

      Poista
  3. No, nyt on lankoja ja valinnanvaraa näkyy olevan väreissäkin. Niinhän se taitaa monesti olla, ettei jämälangoissa ole enää tietoja, mitä merkkiä ja laatua langat on ja lankoja joutuu valitsemaan töihin ihan vaan näppituntumalla.

    VastaaPoista
  4. Oliko se yksi värihaaste sateenkaaren värit. Anopillasi on ollut ihanan värikäs lankavarasto. Montakohan peittoa saisi kymmenestä kilosta? T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulen, että valitsijat ovat laittaneet minulle enemmän värejä kuin sille toiselle neulojalle, jolle myös meni lankoja.

      Poista
  5. Wow... 40kiloa lankaa... ja sukkapariin menee???
    Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä kaikkea tuleekaan syysiltoina puikoilta putoilemaan....
    Sateenkaarihaaste mullekin tuli mieleen - helppo toteuttaa langoilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä ei tule sukkia kovin paljon. suurin osa ei sovellu sukiksi, joten minun on pakko keksiä jotain muuta.

      Poista
  6. Onpa valtaisa kasa lankaa! Osa keristä näyttää tosi suurilta, ovatkohan 200 g keriä? Mitähän noista syntyy..?
    Se on muuten merkillistä, miten niitä lankoja nurkkiin kertyy ihan huomaamatta, ja toisaalta kuitenkin puuttuu jotain, tai jotain uutta/uutuutta pitää saada. Minun ainakaan ei pitäisi ostaa tai saada enää yhtään kerää, lankoja on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On 200 gramman keriä ja monia muitakin on paljon samaa, mikä on tietenkin hyvä. Voin tehdä vaikka puseroita johonkin keräykseen. Itse en oikein voi neulepuseroita käyttää, eikä kukaan muukaan näistä, joille neulon. Mutta ehkä jopa huiveja rupean tekemään.

      Poista
  7. 40 kiloa on kyllä aika paljon, kun minusta tuntuu, että minun noin 10 kiloa on paljon. Kauniita värejä näkyy olevan; varmaan saat ne johonkin upotettua. Olen myös ihmetellyt, miksi kaikki eivät säästä vyötteitä. Ehkä he luottavat omaan muistiinsa ja tietävät siten mistä langasta kulloinkin on kysymys. Mutta entä me muut? Polttotestillä voi kokeilla, mutta onko siitä apua, jos lanka on sekoitetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kait sitä jokainen ajattelee, että itse lankansa käyttää. Minä yritän pitää edes kokonaiset kerät vyötteiden kanssa ja jämätkin. Mutta kun punkaa noita kasoja, vyötteet tahtovat mennä rikki ja kadota.

      Poista
  8. Ohhoh, kas siinäpä ei kannata ahdistua paljoudesta. Mutta noista riittää kivasti puuhaa ensi talveksi, tulee mieleen ekaksi isoäidinneliöistä peitto. Sellaisen alla olen nukkunut kesän, tietty lakana on välissä, mutta on kivan painava peitto.
    Onnea vaan mietintämyssyn surinaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en voi virkata. Käsi ei kestä. Olisikin helppo, jos voisi virkata vaikka kasseja ja peittoja. Neulomalla on pärjättävä.

      Poista
  9. Lanka tulee langan luo. Löysin vielä yhden polttotestisivun: https://chezmariia.blogspot.com/2019/03/selvita-langan-koostumus-1-polttotesti.html
    Käsityökekkerien sivustolla on muistaakseni erilaisia jämälankavinkkejä. Peittoon uppoaa hyvin lankoja. Joku tutuistani neuloi suvusta kulkeutuneista ämälangoista useammalla langalla paksuilla puikoilla pyllynalustoja puutarhatuoleihin.
    Älä huoli, mulla taitaa olla enemmän lankoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista on mukavasti melko monet paksuja eli noeasti neulottavia. Ohuiden lankojen yhdistely on minullekin tullut mieleen. Olisi hyvä saada kulutetuksi noita. Voisi sitten uutta hankkia ;)

      Poista
  10. Huh - onpa melkoinen määrä lankoja, ja ihanan värisiä! Eiköhän ne kuitenkin sinulla tule käytettyä, uskon niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti näyttää kuitenkin vuosi vuodelta olevan enemmän lankoja. Pitänee ruveta yhdistämään ohuita ja neulomaan vaikka paksuja kotitossuja. Eteiseen laatikollinen tossuja siltä varalta, että jos joku vieras eksyy tänne kylmien lattioiden äärelle.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Jossainhan minunkin on uitava. Voin heittää talviturkin lankameressä.

      Poista
  12. No on kyllä paljon lankaa. Taidatkin olla hamsteri.

    VastaaPoista
  13. En ole käsityöihminen mutta kovasti nautin eriväristen lankojen katselusta ja hypistelystä ❤️💜💚 Sinulla on hyvät varastot 🐘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hypistely on kivaa, mutta se voi helposti johtaa ajatukseen, että juuri tämän tarvitsen.

      Poista
  14. Ihan täydellinen juttu saada tuollainen määrä lankaa hiplailtavaksi! Nyt vaan ideoita kehiin :)
    Fizban on alkanut aikuistua :)

    VastaaPoista
  15. No vau! Onpas siinä kerä poikineen :) Noita tikuttelee hetken jos toisenkin! Mutta on se vaan mukava miettiä, mitä mistäkin saisi aikaiseksi :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.