lauantai 27. kesäkuuta 2020

Säästä lyhyesti

Onnittelut teille helteen rakastajat. Tiedän, ettei mikään ole tarpeeksi, mutta minä katselen ilolla tulevien päivien sääennusteita. Käy voimille kesän ihana lämpö.


Aamuisin anivarhain eli viiden jälkeen käymme lenkillä. Siinä se jalkakin vertyy, kun on pakko lähteä liikkeelle, jotta Koirapoikakaan ei läkähdy. Sen jälkeen istuskellaan parvekkeella. Minä kiroilen. Koirapoika kuuntelee. Ilma on ihan mukavan raikas. Tervapääskyt peittävät taivaan. Ja mummoa kolottaa.


Päivällä isompi puhallin on suunnattu sopivasti Koirapojan asuntoon.


Joskus lämpötila laskee niin, että ehtii rentoutua. Silloin mummo huokaisee helpotuksesta eli hyvin on selvitty.


Nyt, kun on aikaa eli mitään ei voi pysty kykene tekemään, säilöin talveksi kolme laatikkoa mansikoita. Tytär kävi ostamassa, koska he niitä miehensä kanssa enimmäkseen syövät. Oli todella onnistunut ostos. Ei yhtään pilaantunutta ja maku herkullinen. Hintahan ei ollut kaikkein alhaisin, mutta lopputulos loistava.


Huomenna on tyttären synttärit. Ehdin vielä täydentää pakettia.
---
Ja nyt on aika mennä makaamaan tuulettimen viereen.

13 kommenttia:

  1. En osaa säästää, en lyhyesti enkä pitkään. Olen säästörajoitteinen. Hmm...;DD

    Ihuna kuva kun koirapoikuus on kellit levällään tuuletinta päin, nautinnon kuvauksena parhautta!!

    Mukavaa hellejakson päättymisen juhlintaa, osallistun bileisiin, alkaa tämä makuu kyllästyuttää vaan kun ei jaksa juur' liikkua.

    VastaaPoista
  2. Niin onnistuneet kämmekkäät, hienot ketut olet aplikoinut. Helle rajoittaa jaksamista, minä vain luen. Jokaisen työpäivän jälkeen kävin lyhyesti metsän kalposessa kävelemässä ja pihassa hakeuduin puun alle varjoon. Aito villa ja silkki auttavat kipuihin. Viileämpiä oloja meille kaikille!

    VastaaPoista
  3. Hauska kuva koirasta =D =D. Viileempiä ilmoja odottelen minäkin. Kissan kanssa ulkoillaan aina puolenyön jälkeen . Silloin saan laitettua viileämmän tuuletuksen asuntoon ja kissakin jaksaa jahdata yöperhosia nurmikolta.

    VastaaPoista
  4. Ihanat neulomukset <3 Olimme viikon Levillä ja lämpötilat olivat tuulen ja viileiden öiden vuoksi kohtuulliset (Ei siis liian kuumat). Saa nähdä, miten on kuuma kotona Kainuussa (Ollaan kotimatkalla). Helteillä on mukava työjellä aamulla ja illalla. Päivällä ei jaksa eikä pysty, jos on liian paahtava helle. Pitää muistaa juoda, ettei tule uupelo.

    VastaaPoista
  5. Ai niin, unohdin nouista ketuista...tuli mieleen että jos talveksi lapaset tilaisi, sellaiset kettu mutta Jihuu -versio, sä tiedät oi majavaiseni=)

    VastaaPoista
  6. Meillä on tuullut lännestä, eli makuuhuoneen ikkunasta sisään. Töissä on ilmastointi, Tämä lämmin jakso siis mennyt meillä ihan hyvin. Pyykit kuivuvat hyvin. Joku uusi naapuri ei näytä omistavan pyykkipoikia, oli pyykit maassa, kun vähän tuuli. T: Saukkis, joka ei myöskään rakasta hellettä ja viihtyy varjossa.

    VastaaPoista
  7. Saukkis jatkaa: meilläkin on jo syöty laatikollinen mansikoita, joskus halpa laatikkohinta menee hukkaan, jos ovat huonoja ja joutuu heittämään paljon pois.

    VastaaPoista
  8. "Pitää nauttia nyt kun lämmintä, kyllä sitä sitten talvella on taas kylmä"
    Minä nautin syksyllä ja talvella - ja olen toki iloinen kun on kesä, mutta kohtuus kaikessa, kiitos.
    Tahtoisin niin tehdäkin jotain, samoin kun Sus' ja ilmeisesti muutkin, alan kyllästyä tähän makoiluun.
    Meillä on onneksi se plussa, että voimme tehdä hommia yöllä kenenkään häiriytymättä ja nukkua sitten päivällä, jos ei ole menoja.
    Ensi viikolla pitäisi ainakin hetkeksi helpottaa, koettakaa jaksaa Koirapojan kanssa!

    VastaaPoista
  9. Ihana kuva koirapojasta. Awww nuo kettusukat 😍.
    Mansikat on hyvä. Pitäis käydä poimimassa pakkaseen.

    VastaaPoista
  10. Ei Possukaan tykkää helteistä. Ei saa yöllä nukuttua.

    VastaaPoista
  11. Ai mansikoita! Pitääkin lähteä arkena katsomaan oisko tuolla torilla jo laatikoittain. Tässä katoin perjantaina oli 5 e pikkurasia.
    Toivottavasti helle hellittää, ei sen hellimistä enään jaksais. Tällä on n. 35 astetta parvekkeella päivisin, joten tiukasti pitää ovi pitää kiinni. Eikä siinä kasvit kasva, poltatin kaktuksetkin, vaikka olivat olleet jo pitkään siellä, mutta varjommassa.
    Ensi kesänä jos tässä asun, hankin vain silkkikukkia, niin kukkivat varmemmin.
    Joo, pitääkin ottaa mallia koirapojasta ja kellotella tuulettimen edessä :D

    VastaaPoista
  12. Ajattelin sun jakavan säästövinkkejä. No, hellesääkin säästää, kun ei jaksa lähteä mihinkään.Tosin ruokaupoissa olisi viileää ja kai isoisssa hypermarketeissa ilmastoinnin takia.
    Helpotti meikäläistä myös nämä sateet ja ei tarvi kantaa vetä kukille ja tomaateille(mies tosin kantanut)

    Kolme laatikkoa olen perannut mansikoita ja syöty on jo hyvin , kun lasten perheitä on piipahtanut ohi ajaessa syömässä. Hyviä ja napakoita oli ja makeita.

    VastaaPoista
  13. Olipa mukava lukea, etteivät kaikki muutkaan intoile hillittömästi helteistä. Nythän asia on järjestynyt.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.