torstai 2. heinäkuuta 2020

Heinäpouta


Minkä kesä kuivaa, sen se myös kastelee. Voisin kyllä kysyä, onko pakko koko ajan liioitella. Ensin porottaa viikkokausia, sitten lorottaa. 
---
Minulle tämä viileä sateinen sää sopii hyvin, mutta ymmärrän toki, että lomalaisia ottaa päähän. Otti minuakin silloin, kun olin töissä. Loma oli jotenkin ylikorostunut. Näin eläkkeellä on helppo ottaa kevyesti ja ajatella, että tulee niitä vielä kauniitakin päiviä. Työelämässä oli pakko nauttia vapaa-ajasta ja kauniista päivistä ja elää yhtä hektisesti koko ajan. Nyt on helpottavaa vain maata koipi ylhäällä ja popsia särkylääkkeitä. Ei tule edes mieleen ajatella, että vielä niitä kauniita päiviä tulee. Enkä edes kauniilla ilmalla mieti, että on pakko mennä ulos nauttimaan. Ei ole. Voi olla sisällä, jos ei ulos huvita. Tosin kävelemään - ja vaikka ihan juoksemaan - olisi kiva vielä joskus mennä.
---
Lapsena elin maatilan elämää. Silloin tarkkailtiin taivasta ahkeraan, odotettiin heinäpoutaa. Jos satoi, kaikki hermostuivat. Heinäpeltoja tutkailtiin. Tulevaa talvea surtiin. Riittääkö lehmille heinää? Saadaanko hyvälaatuistaa heinää ladot täyteen? Ja kun tuli heinäpouta, kaikki tekivät töitä kellon ympäri. Taidan muistaa väärin, kun niinä kesinä aurinkoa riitti.


Naapuri antoi "ylijäämä" kukan minulle. Miten näin epäsosiaalista ihmistä on siunattu noin ystävällisellä naapurilla.

5 kommenttia:

  1. Ei ole siunaus, ihan on töissä. Nimittäin Hymy naamaan vaikka väkisellä r.y.n toimihenkilö ihan selvästi, pikkuhiljaa hivuttautuvat lähelle ja muuttavat ihmiset kaltaisikseen, hymyileviksi, yltiösosiaalisiksi(joka päivä tapaa monta ihmistä huokailematta), tiimi-pelaajaksi! Mission is on the road!

    No jopas nyt, heti aamusta lähtee lapasesta, taidan pysyä sisällä tänään...)hih),

    Jihuu!

    VastaaPoista
  2. On huomattavasti kivempi kun viileni, jo oli hermot mennä kuumuuden kanssa. Teki hyvää kun alkoi vettä ropisemaan.
    Jonnekkinhan tässä pitäisi lähteä, tai laitostuu kotiin kokonaan, eikä uskalla lähteä. Kolme kuukautta (tai neljä), kun on menemättä muualle kuin kauppaan aikaisin aamulla, niin ei tule lähettyä mihinkään "ihmisten ilmoille".
    Mulla on tää eläkkeellä olo niin uutta, että pitää muistuttaa, että hei, ei oo pakko.

    VastaaPoista
  3. Näin työläisenä yritän nauttia lomasta säästä riippumatta, pääasia on, ettei tarvitse mennä töihin. Retkioloissa on toki kivaa, jos on kuivaa eikä ihan koko aikaa sada kaatamalla, sekin on koettu. Ihailen muuten 1.7. lukemaa. 👌T: 🦦 Saukkis

    VastaaPoista
  4. Kyllä ilahduin sateista, kukat ja metsä olivat ihan kuivia. Toki työssä vietin helteiset ajat, mutta tuleehan niitä aurinkoisia päiviä jatkossakin ja on toki tullutkin. Sinun jalallesi toivon pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  5. Sus' paljasti salaliiton :)
    Kannattaa muistuttaa itseään, Emilia. Minulla alkaa olla jo rutiinia.
    Ei kannat ihailla, Saukkis. Viikko neljänkymmenen asteen kuumeessa on tehokas, mutta ei kovin terveellinen dieetti. Ajattelin kuitenkin yrittää olla keräämättä menetettyä takaisin. Menetetyt voimat yritän jostain löytää.
    Kiitos toivotuksesta Sohvalle. Aurinko on hyvä, mutta kohtuuton helle kohtuutonta.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.