torstai 23. heinäkuuta 2020

Kun silmäni mä auki saan


Koirapoika ehkä myös raottaa silmiään. Kun meillä on tämä yhteinen nukkumapaikka, karvoja kertyy. Koirapojalla on nyt ollut koko kesän kestävä karvanpoisto. Taitaa kasvattaa samalla lisää koko ajan, kun ei kaljuunnu.
---
Kävinpä siis lakanapyykillä pyykkituvalla, jossa on kuivuri. Se seuloo karvat pois.
---
Ja kun otin kerran lakanat pois, raahasin kaiken irtaimen nukkuma-asiaston parvekkeelle tuulettumaan.


Sateita on luvattu. Niitä ei ole näkynyt. Mutta tuulta riittää eli peittojen, tyynyjen, patjojen tuuletus onnistuu erinomaisesti.
---
Sellainen huono puoli tässä kaikessa on, että pitäisi kasata nukkumapaikka kuntoon ennen yötä, vaikka olen sitä mieltä, että pyykkitupareissu riittäisi tämän päivän töiksi.


Pyykkikonetta seuratessa iski pullan himo. Mutta on ihan liian vaivalloista mennä tuohon lähikauppaan katsomaan, olisko jotain. Niinpä raahattuani pyykit kotiin, kärvensin lettuja, terveellisiä lettuja, sadonkorjuuhiutaleita kaikkine sattumineen, sämpyläjauhoja, vehnäjauhoja, kauramaitoa, munia, öljyä, suolaa, ei sokeria, mutta mansikkahilloa hiukan valmiiden lettujen päälle. Söin aika monta.
---
Tämän liikkeen huono puoli on se, että nyt koko asuntoa peittää ohut rasvakerros, joka olisi syytä pestä pois. Jätän sen huomiseen tai johonkin. Jos nyt tänään edes sänky...


Kohtahan aurinko hiipii tuonne nurkan taa


ja alkaa hämärtää.


Menen imuroimaan edes sängyn ennenkuin kannan petauspatjan sun muut sisälle.

5 kommenttia:

  1. Upean värisiä taivaskuvia. Ihana tuo koiruli, vähän raottaa silmiä. Reissussa mekin paistoimme lettuja, lisää vain vesi -lettuja, kun kaupassa oli se jauhepaketti halvalla. T Saukkis

    VastaaPoista
  2. Nukkunma-asiasto siis? Nyt on ihan uusi sana vaikka ymmärränkin tarkoituksen, siis ne asiat jotka liittynät nukkumispaikkaan?

    Koirapoika ei raota silmiä vaan asennosta johtuen vain näyttää siltä, unessa on, joskin koiranuni on kevyttä.

    Kauheasti olet touhunnut...alkoi tehdä lettuja mieli.

    VastaaPoista
  3. Lettuja mekin paistettiin, kahdesti, lomamökillä ja kerran käytiin kylätapahtumassa ja sielläkin nautittiin yhdet lätyt! Kesä on oikein omiaan lättyihin. Tuulettaminen on hyvä keino siivota. Koirapoika nauttii unista ja on esimerkkinä meille kaikille, rennosti vaan unten maille!

    VastaaPoista
  4. https://www.youtube.com/watch?v=oKVW14ORZIU

    Vähän kesti mutta nyt muistin mistä tuo otsikko on=)

    VastaaPoista
  5. Letut on siis muotia. Ja korvamadot jakoon.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.