sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Viikkoon mahtuu


kaikenlaista. Vaikka tosiasiassa aika samanlaisina päivät kuluvat.


Lenkillä käymme aamuisin heräämisten ja säiden mukaan. Kovilla helteillä lenkille lähdettiin neljän viiden maissa aamulla. Silloin päikkäröitiin. Nyt riittää hyvin ylösnousu seitsemän kahdeksan maissa.


Lenkin jälkeen on aamupalan vuoro. Ja kun ei sada, istutaan parvekkeella



taivaita tuijotellen ja tervapääskyjä seuraillen.


Taivaiden tuijottelu on mielikuvitusta ruokkivaa


Joten aamukahviin voi yhdistää kaikenlaista puuhastelua, myös kirjoittamista.


Koirapoika keskittyy lempiharrastukseensa eli nukkumiseen.


Urheasti olemme toki käyneet päivälenkilläkin, kunhan vain hellerajaa ei ylitetä.


Ei jaksa Koirapoika hirveästi juosta kuumassa, eikä mummokaan.


Kävely kasvimaalle ja takaisin on sen verran rankka, ettei edes yritetä raivata pusikoita. Vadelmia on käyty keräämässä ja kohta puoleen viinimarjojakin. Lokakuun vesisateissa ja pimeydessä sitten taas tartun lapioon. Olkoon nyt tämä kesä tällainen. Kun en jaksa käydä kastelemassakaan, ei tunnu kurpitsatkaan kasvavan. Kävely sujuu suht hyvin, mutta jalka sitten rasittuu. Minä olen nykyisin niin mummo! Yhtä sairaskertomusta koko elämä.


Iltapäivisin parvekkeelleni paistaa aurinko, eikä siellä voi olla. Mutta jos on aamulla ajoissa, ehtii vielä päivällä ulos syömään. Parveke on kyllä suuri ilo, etenkin näin yläilmoissa oleva.


On aukeutta ja avaruutta. Talitiaiseni ovat lentäneet tiehensä, joten enää ei vaativia huutoja kuulu räystään alta, mutta tervapääskyt ovat vielä täällä ja satunnaisesti ohi lentää muitakin.

7 kommenttia:

  1. Mummo sitä on. Piti olla tänään Mikkelissä kyläilemässä ja Kenkäverosta. Mutta täällä sitä ollaan nopeammilleen vaivaamana.sen verran kipu helpompi että istun terassilla maan rajassa ( omakotitalo näet) . Hiljaista on naapurit kaikki jossain menossa ja mies yksin sukuloimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ennakoiva kirjoitus. Nopeammilleen piti olla selkäkivun tai oikeasti noidannuolen vaivaama

      Poista
  2. Kovin on hiljaista linturintamalla. Rantakaislikossa aamulla päivään asti jokin meille tuntematon laulaa hyvin monipuolista sävelmää, taukoja pitämättä. Nyt on hellettä, joten olen erityisen onnellinen ollessani järven rannalla, pääsen viilentymään nopeasti. Pian tämä ilo loppuu. Söimme täällä viime kesän satoa, pakastettua punaviinimarjasurvosta, kun saimme niitä poimia sukulaisen pensaasta. Erittäin hyvää jukurtin kanssa! Illalla ja aamulla on vilpoisinta olla liikkeellä. Kävimme mustikoita poimimassa metsässä ja siellä oli helteen ansiosta vähän hyttysiä. Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Aamuhetket ovat kesällä mukavia, ja iltapäivän paahteessa on mukava sitten nukkua päiväunet. Mielelläni harrastaisin samaa harrastusta kuin koirapoika, mutta varsinkin arkena työ haittaa harrastustoimintaa. Onneksi saat marjasatoa, vaikka muuten et ole kyennyt palstalla ahkeroimaan. T: Saukkis

    VastaaPoista
  4. Näinhänse on, samoja harrastuksia täälläkin, tosin ulkoilutan vain itseä ja fillaria toisinaan. Istun tai ihmettelen pääskysten kirkunaa ja liitelyä taivaalla, toisinaan lokkeja. Välillä ne katoaa.
    Sitten koetan suojella parvekkeella olevia kasveja palamiselta. Voihan siellä joskus kahvillakin istua, jos ei ole hirmu kuuma. Taas on pilviä tänään ollut, joten helpottaa. Pärjäillään!

    VastaaPoista
  5. Moneskos kerros sulla on? On vaan nääs hianot näköalat, meinaan.
    Mulla ja, näen puolikkaan Jyväskylää siistinä panoraamana parvelta=)

    VastaaPoista
  6. Ennakoiva kirjoitus aiheuttaa kaikenlaista kivaa. Eikä se tunnu edes oppivan.
    Paahteet on nyt ainakin tällä hetkellä ohi. Joutuu aamukahveille pukemaan villaa ylle.
    Kahdeksas kerros ja mäellä. Merinäköalakin useaan suuntaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.