perjantai 10. heinäkuuta 2020

Lomatonta kesää


Aikansa kun kököttää kotona ja kuuntelee muiden lomaseikkailuja, rupeaa erakkoelämä tuntumaan vähän ahdistavalta. Onneksi ratkaisu kaikkeen löytyy. -paitsi yöunia häiritsevään koipeen- Mutta eipäs valiteta. Elämässä on paljon hyvää ja kaunista,


kuten normalisoitunut Koirapoika. Koirapoika on näköjään muodostunut aika tärkeäksi elämäni osatekijäksi. Piirit, kun kutistuvat, yksittäisten osasten arvo kasvaa.


Onneksi aina voi katsella taivaita. -on näköjään tullut selfie mukaan, kun ikkunan läpi kuvaa-


Ruokahaluni ei ole vieläkään palautunut. Syön vain henkeni pitimiksi. Niinpä jääkaappiin tahtoo kertyä parasta ennen eilen kamaa. Niitähän ei voi nakata mäkeen, joten ryhdistäydyn kokkaamaan vaikkapa rahkapiirakkaa. Kun ei ollut kermaa, käytin vanijajogurttia. Ihan hyvää tuli. Tätä nyt sitten urhoollisesti syön.
---
Outo fiilis, kun ei tee mieli mässätä, ei edes syödä mitään. Kaikkein oudointa on tietenkin se, ettei tee mieli punaviiniäkään. Naapurikin kutsui luokseen punkulle. Sanoin ei. Luuletteko, että tämä vaihe kestää pitkäänkin?

6 kommenttia:

  1. Hei mulla sama!! Ainoastaa jäde ja karkki putoo, vars ruoka maistuu ällöltä, ollankohan me jotenkin kipeitä?

    Kyllä jos punkkuei maistu niin se on lääkärin paikka, mene oikeasti ja sano että nyt on jotain vialla kun ei ruoka maistu ja sekin vielä menisi mutta että ikilove punaviini???

    VastaaPoista
  2. Koirapojan kanssa olet kuvannut heinäkuun kasvio-osuuden, joten osallistut ainakin siihen haasteeseen. Saukkiksella loppuu loma ja maanantaina on edessä töihinpaluu. Muistelen taannoisen keuhkokuumeen jälkeen menneen pidemmän aikaa, ennen kuin punaviini taas maistui, mutta sekin vaihe meni kyllä ohitse. Kovan taudin jälkeen vain on aikansa toipilas. Toivon jalkasi suovan sinulle parempia yöunia kuin nyt on ollut. T🦦

    VastaaPoista
  3. Herkullinen rahkapiirakka, voit tarjota myös naapurille. Ota eväät mukaan ja mene ulos syömään, ulkona ruoka maistuu paremmalta. Toivon todella, että vointisi kohentuu ja ruoka alkaa taas maistua. Voitko kutsua itsesi kylään syömään ja vastavuoroisesti tarjota aterian? Kyllä on kauniit horsmat polkusi varrella.

    VastaaPoista
  4. Minähän syön nyt terveellisemmin kuin yleensä. Kun ei tee mitään mieli, voin panostaa terveellisyyteen. Syön jopa aamupalan. Ja vararavintoa on vielä, joten ei haittaa, jos vähän paino putoaa.

    VastaaPoista
  5. Mukava lukea, että Koirapoika on entisellaan ❤️.

    Joskus on kausia, jolloin ei ruoka maistu (yleensä jonkun murheen aikaansaamana), mutta allekirjoittaneella ”valitettavan harvoin”, sillä ruoka maistuu normisti vähän liiankin hyvin, niin iloissa kuin suruissa.

    Tuo rahkapiirakka näyttää oikein herkulliselta!

    VastaaPoista
  6. Reissuaminen on oikeastaan aika rasittavaa meikäläisen ikäiselle. Ulkomaille en lähtisi, vaikka joku tarjois ilmaisen matkan ja nyt muutenkaan, kun ei tiedä muuttuuko tämän pallomme ikuiseksi tautipesäkkeeksi. Matkasuunnitelman teen minä ja varaan yöpaikat ja etsin kohteet, missä käydään. Suomessa kun matkustaa niin on oltava lämmintä vaatetta mukana, vaikka kuinka helle olisi lähtiessä. Nykyisin voi kyllä sääennusteisiin luottaa. Ja aina joku ihmeen kiire iskee kotiinpäin tullessa. Isännällä on selkävaiva, johon ei oke parannusta, selkäydinkanavan ahtauma, joka tullut raskaissa metsätöissä. Kävelee hieman etukenossa ja silti koskee.
    Minulle kyllä herkut maistuvat valitettavasti, kun en osaa kahviakaan juoda ilman hipleetä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.