maanantai 8. toukokuuta 2023

Euroviisuhuumaa

 

Minähän en ole mikään euroviisuintoilija, ollut koskaan. Lordia seurasin, koska tykkäsin muutenkin. Nyt miniä vihjaisi, että käärijäsukkia voisi neuloa. Tilasin neljä kerää seiskaveikkaa ja tein molemmille lapsenlapsille viisusukat. Samasta langasta ovat ja samanväriset luonnossa, mutta tuo alempi kuva on otettu hämärässä. Tuonväristä lankaahan minulla ei tietenkään ollut ennestään, joten piti taas ostaa uutta lankaa. Käytännössä kaikki kyllä upposi sukkiin.
---
 No, olisihan niilläkin rahoilla voinut ostaa ruokaa nälkäisille, kuten kuului mielipide, kun oli kuva rautatieaseman kivimiehistä käärijäboleroihin puettuna. Minusta on kiva, kun kivimiehiä asustetaan erilaisin tavoin. Menee sitä rahaa huonompaankin. Ei ihminen elä pelkästään leivästä. Pitää olla myös sirkushuveja. Ehkäpä katson huomenna, miten vihreä bolero pärjää. Olen saanut Käärijästä ihan positiivisen kuvan.


Syntejä kun rupesin luettelemaan, niin tällaistakin lankaa tuli shopatuksi. Jannet piti hankkia, kun poika sanoi, että siitä tehdyt sukat tuntuu laadukkaammilta kuin seiskaveikasta. Ja joku kehui, että Oiva on oiva lanka korvaamaan seiskaveikan ja kun Oiva oli tarjouksessa, pitäähän sitäkin kokeilla. (Minullahan on tämä kahden kerän syndrooma eli haluan neuloa kahta sukkaa yhtäaikaa eli kaksi kerää aina, oli kerät miten suuria vain.)


Yhdet Kertut neuloin seiskaveikasta. Niihin meni 100 g. Ei ihme, että lankavarastoni eivät pienene.


Kasvimaalla on ollut tarkoitus raataa, mutta miten minä saan nämä päivät katoamaan ihan huomaamatta. Sen verran olen palstan kieppeillä liikkunut, että totesin kauriiden voivan hyvin.


Hiukkasen on satanut ja tosi kylmää on ollut. Nythän kuulemma lämpenee. Parvekkeen sain pestyä, joten aamukahveille voisin sinne siirtyä.


Kaikenlaisia auringonlaskuja on taas riittänyt.




18 kommenttia:

  1. Voi, kuinka iloiset Käärijä-sukat! Tämänvuotiset asusteet on helpompi toteuttaa kuin muinainen Lordi-asu. Kauris siellä katsoo syyttävästi, ettet ole vielä sille mitään syötävää tuonut paikalle. Oiva on minusta suunnilleen seiskaveikan oloista lankaa, olen sekoittanut niitä sujuvasti samoihin neuleisiin. Jonakin talvena Oivassa oli paremmat värit kuin seve:ssä, ja Oonaanhan sinä olet minut opettanut. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole tainnut Oonasta mitään neuloa. Olisko tullut jostain minulla ja poistunut ennenkuin ehdin kokeilla. No tuota Oivaa on kokeiltava.

      Poista
  2. Hauskat Käärijä-sukat olet neulonut. Itsekin olen neulonut jkv sekä Jannesta että Oiva-langasta.Kerttu-sukat on mukavat ja malli lämmittää mieltäni. Nuo peurat ja rusakot on kyllä riesa. Minäkään en kyllä ymmärrä, miten ne päivät hujahtavat niin kuin itsestään ohi.Kerttu-sukat on tosiaan tätini opettanut äidilleni ja aikoinaan parikymmentä vuotta sitten yksi lapsistani kirjoitti mallin ylös. Ohje löytyy sekä Ulla-neuleen sivuilta että blogistani. Monet Kerttu-sukat olen itsekin neulonut ja samalla muistanut ihanan, yli 100-v Kerttu-tätini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, että sinulta on tuo Kerttuohje peröisin. Aina silloin tällöin niitä neuloskelen. On helppo ja näyttävä ohje.

      Poista
  3. Ihanat Käärijä-sukat 😍 Kun ensimmäistä kertaa kuulin Cha Cha Chan oli, että whaat, mutta sittemmin olen ihan alkanut tykkäämään. Ne muutamat haastattelut joita, olen Käärijstä nähnyt on antanut positiivisen kuvan nuoresta positiivisesta ja ”jalat maassa” olevasta artistista, jolla on valovoimaa ⭐️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tykännyt Käärijän antamasta mielikuvasta, joten toivon, että pärjää, ehkei voittoa kuitenkaan.

      Poista
  4. Tänään Suomi pukeutuu vihreään! Minustakin on hauskaa, että noita Kivimiehiä puetaan, ovat kuin luodut siihen hommaan.

    Parveke pitäisi pestä täälläkin, hmmm, jaksaisikohan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreään kyllä törmää nykyisin kaikkialla.

      Poista
  5. Upeita ovat neuleesi.
    Täällä todellinen Käärijä-fani ja voi että odotan, että tunti menee nopeasti. Käärijällä on hyvä positiivinen energia ja hän to iloa ihmisille. Minustakin on kivaa kannustaminen ja kivimiehet rautatieasemalla oli aivan ihana idea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ruvennut ihastumaan tuohon Käärijään ihan vain hänen käytöksensä takia.

      Poista
  6. Minä myönnän, etten ole suurikaan Käärijä-fani, mutta ihan vilpittömästi iloitsin, kun yöllä semifinaalia seurasin ja finaalin pääsivät. Hurrannut olisin, jos ei Mursu olisi ollut jo nukkumassa. Ja kyllä, lauantaina varmaan äitin kanssa viisuillaan. Peukkuja ainakin pidetään, jos ei jakseta valvoa.
    Sukat on upeat - oot kyllä taitava, sulta syntyy mitä vaan 👍

    Kivimiehet taitaa saada boleroiden jälkeen maajoukkuepaidat, kun ruvetaan pelaamaan lätkää, vai mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan kivimiehet taas puetaan joukkuepaitoihin. Minä tykkään kaikesta leikkisästä. Ja tulen varmaan lauantaina ainakin yrittämään valvomista.

      Poista
  7. Upeat sukat olet tehnyt; sekä Käärijät ja Kertut.
    Hyvä tietää tuo juttu Oiva-langasta. Pitää kokeilla.
    Minulla on sukat Adlibriksen Socki Stonewash -langasta ja ne ovat minun käytössäni pysyneet paljon paremmassa kuosissa kuin 7V-sukat, niin nyppyyntymisen kuin kulumisenkin osalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveän vaihtelevaa on nuo seiskaveikat. Tuossa käärijävärissä oli paljon nyppyjä valmiina. Saa nähdä, miten toimii käytössä. Pitää kysäistä. Minullakin on noita Sockeja ollut ja ehkä nyppyyntyminen on vähäisempää. En ole seurannut omia sukkia, mutta pojalle kun teen niitä pitkiä monimutkaisia kuvioita, hän välillä valittaa, kun jotkut sukat ei kestä mitään.

      Poista
  8. Kivat sukat! Jännä viikonloppu, näkee miten käy Käärijä-pojalle ja muille. Minunkin piti valvoa eilen ihan sinne asti että näin kun jatkoon pääsivät. Toivotaan parasta.
    Onko nyt jotain kummaa menossa, kun on niin upeat auringonlaskut melkein joka ilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säätyyppi on otollinen väreille, siis vaihtelevuus, sadepilvet ja sitten tietenkin ilman epäpuhtaudet. Lika siilaa taivaasta sinistä väriä ja tekee tilaa punaiselle.

      Poista
  9. Hienot Käärijä sukat olet kutonut. Minua ei oikein sykähdytä tuo biisi mutta musiikkimakuja on monta ja viisut ovat nykyisin karnevaalia enemmän. Kevät etenee ja luonnossa käy kova kuhina, linnut laulavat pesintälaulujaan, luonto tuoksuu ja päiväkin vielä pitenee. Riemuitaan siitä nyt. 😊🦆🦢

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.