torstai 11. toukokuuta 2023

Kevätaspekti

Kevätaspekti on erityisesti lehtimetsävyöhykkeen metsissä näkyvä ilmiö, jossa tietyt kasvilajit hyödyntävät keväällä maanpinnalle tulevaa runsasta auringon valon määrää kasvamalla ja kukkimalla nopeasti lumien sulettua ja säiden lämmettyä.
 

 Mutta eihän minulla nyt ole yhtään kukkakuvaa. Pitää ottaa kamera mukaan, kun menen puolilta päivin lapsuudenystävän kanssa kävelemään metsään. Jos sitten olisi kukkakuviakin. Mutta ikkunasta, kun katson, niin keväthän tuolla ulkona on. Paljon vihreää ja koivuissa kevään rusehtavaa. Vaahterakin kukkii.
---
Minähän hankin tuollaisen muutosvalmennuksen, jotta saisin eloa ja iloa ja jaksamista elämääni. Olen melkein kymmenen viikkoa sitä noudattanut - vaiko "noudattanut" --- Paino on joko noussut kilon tai pysynyt samana, riippuu näkökannasta, samoin vyötärö on joko kasvanut tai pysynyt samana. Siis tehokas valmennus. Lihakset on kyllä kipeytyneet ja niveliä kolottaa enemmän. Tosin tuo viimeksi mainittu voi johtua myös kasvimaasta.
---
Kävin kuntotestissäkin. Yllättäin en ollut niin kurjassa kunnossa kuin luulin. Osasta tuli jopa erinomaisia tuloksia, mikä kyllä johtuu ihan vain ikäluokasta johon minua verrataan. Se, mitä jäin pohtimaan, on, että miten huonossa kunnossa seitsemänkymppiset keskimäärin ovatkaan. Kuntotestin varsinainen tarkoitushan oli saada pohjalukemat, jotka toivottavasti paranevat seuraavaan kertaan. Noin puolen vuoden päästä ajattelin mennä uudestaan.
---
Nyt saa vapaasti kannustaa minua tuon muutosvalmennuksen kanssa. Otin sitä nimittäin vuodeksi, kun tiesin, että koneistoni pääsee hitaasti käyntiin. Tässä on siis vielä aikaa päästä tuloksiinkin. Vapaasti saa myös ajatella, että "eihän tuo Olifantti ikinä ole mitään saanu aikaseksi", mutta niitä mielipiteitä en nyt tänne kaipaa. Vähän on ihan omasta takaa alavireisyyttä ilmassa.
 

 Kävin Hyvinkäällä ystäviä tapaamassa. Se toki piristi, mutta en jaksanut loppuun asti olla. Uupumus pysyy sitkeästi elämässäni. Mutta kyllä minä tappelen vastaan.
 

 Kasvimaalla puran kiukkuani rikkaruohoihin, joita onneksi riittää. Välillä tuntuu toivottomalta, kun heinikko on hurahtanut käyntiin lähes koko aarin alalta. Mutta pikkuhiljaa yhdestä nurkasta alkaen nyherrän. Nyhertäminen tekee mielelle hyvää, kunhan en vain sorru ajattelemaan, että koko aari pitäisi saada kuosiin. Neliö kerrallaan. Onhan tässä kesä aikaa - ja varmaan muitakin kesiä.
---
Koirapoika on aika hyvässä kuosissa. Hengitys on raskasta, mutta jalka nousee, uni maistuu ja vatsa toimii. 

10 kommenttia:

  1. Oikein mukava postaus. Hienoa lukea muutosvalmennuksesta. Nostan hattua! Tsemppaus olisi tarpeen täälläkin.
    Miekin olen koettanut tottua olemaan ilman karkkia ja sokeria, kun välillä lähti lapasesta. No ehkä taas pitää vähän herkkuja syödä, kun aattelin leipoa persikkatortun sunnuntaiksi.
    Tuosta kasvimaan rikkaruohoista pitää kertoa että, sillon kun oli mullakin kasvimaa. Kerran kun sain kitkettyä juolavehnät yms siltä maalta, josta läksi kottikärrillinen juuria neliöltä, niin sitä valmista katsellessa ajattelin että Silloin olin niin täysin onnellinen, että jos siihen kuolisin, kuolisin onnellisena.
    Sen jälkeen ei ole koskaan siltä tuntunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli minunkin kasvimaa joskus hienossa kuosissa. Ei kyllä tarvitse monta vuotta laiskotella, kun näyttää aika villiltä.

      Poista
  2. Muutosvalmennus on mainio juttu varmasti, kun käy säännöllisesti ja on ohjelma. Itsekuri ei tunnetusti pitkälle riitä, pitää olla joku ryhmä. Toinen mikä tepsii on tuo ajatus että pieni alue kerrallaan valmiiksi. Minäkin noudatan sitä 🙂

    ihania sukkia sinulla edellisessä postauksessa ja ihan ylimaallisia taivaita 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se säännöllinen muistuttaminen kannustaa.

      Poista
  3. Onnittelut muutosvalmennuksen aloittamisesta ja tsemppiä siihen. Tuntuu lähteneen hyvin liikkeelle, kun olet kuntotestinkin tehnyt. Kasvimaan hoitamisesta saa liikuntaa niin, ettei sitä tarvitse lähteä etsimällä etsimään. Koirapojan ulkoiluttaminen tuo sinulle paljon askelia; rutkasti enemmän kuin perussohvaperunalla on per päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirapoika on nykyisin aika jähmeä, mutta tuleepahan kaikilla säillä ulokoiltua.

      Poista
  4. Onnittelut muutosvalmennukseen lähdöstä. Se, että tuo on myös pidempi pätkä on hyvä, on aikaa todelliselle muutokselle. Koirapojalle kanssa tassutellessa ja nyt kasvimaalla tulee huomaamattasi liikuttua ja oltua liikkeessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tarvitsen just pitkän tähtäimen suunnitelman. Teen korjausliikkeitä.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.