lauantai 21. tammikuuta 2023

Kaunista ja aurinkoista

 

Ainakin nyt aamusta näyttää siltä kuin tulisi kaunis päivä.




Aamulenkillä pakkaslumi ja jää narskui nastojen alla. Oli hiljaista, rauhallista. Pakko oli kuvata kiteytyneitä lumia pensaikossa. En vain voinut mennä ohi. Olivat niin kauniita.


Koirapoika on vetäytynyt kuorsaamaan koppiinsa. Maha on taas ihan vellinä. Lopetan tuon uuden ruuan kokeilun, koska ainakaan paremmaksi mikään ei muutu. Palaan entiseen ja katson sitten, miten pärjäillään. Kokeiluruokaa on sen verran jäljellä, että eiköhän tuo vaihto onnistu ilman, että ostan uutta. Vaihtohan pitää tehdä vähitellen, ettei maha mene sekaisin. Mutta toisaalta, kun se on kerran koko ajan sekaisin, niin mitä väliä.


Kpoirapojan nukkuessa, minä taas vaihteeksi siivoilen, siivoan ihan oikeasti eli pesen ja pyyhin, mutta yritän myös piilottaa johonkin kaikkea ympäriinsä lojuvaa roinaa. Eilen vihdoin sain itseni liikkeelle kirjansitojan puotiin ja ostin loput tarvittavat. Tuossa ylhäällä on suunnilleen kaikki, mitä kirjansidontaan tarvitaan. Viivoitin jostain syystä unohtui. Tällä hetkellä olen aika ihastunut ajatukseen tehdä käsinsidottuja vihkosia vaikka se on aika hidasta ja tarkkaa. Katsotaan kehitynkö osaajaksi ja saan rastin ämpärilistaan. Mutta näillekin pitää löytyä paikka, joku tyhjä pahvilaatikko, jonka voi työntää johonkin nurkkaan sitten, kun kurssi on ohi.


Eilenkin oli hyvä sää lenkkeillä


ja upea auringonlasku.

18 kommenttia:

  1. Voi ressukkaa koirapoikaa. Toivottavasti vatsavaiva hellittää.
    Katselin mielenkiinnolla, mitä kaikkea olet pöydälle kasaillut ;) Minäkin olen käynyt vuosia sitten parin viikonnlopun mittaisen kirjansidontakurssin. Olen ihan heikkona noihin käsinsidottuihin vihkoihin ja kirjoihin! Mutta... mutta... en koskaan keksi mitään järkevää, mitä niihin kirjoittaisi! Tein kurssin jälkeen monta kirjaa ja annoin kaikille joululahjaksi. Itselläkin on vielä muutama tyhjillään. Olisi kiva tehdä lisää :)
    Kirkas talvisää pikkupakkasella höystettynä on täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän keräilen tyhjiä muistikirjoja. Tuo eika pitää tietenkin säilyttää itsellä ihan vain muistona siitä, että olen saanut jotain valmiiksi. Voipi olla, että jatkossa rasitan kaikkia ystäviä erilaisilla kirjoilla.

      Poista
  2. Ihania kuvia. Tänään oli aamupäivällä aivan täydellinen ilma -7 astetta. Näin kun pysyisi ja vähän enemmän kunnon lunta, niin talvi kaupungissakin olisi kiva.
    Kirjansidonta kuulostaa hienolta. Varmaan mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on kiva. Nyt on taas ulkona satumaisema, kun kaikki on huurrutettu valkoisella.

      Poista
  3. Voiko kirjansidonnalla korjata vanhoja kirjoja, joista sivut irtoavat? En ole perehtynyt asiaan.
    Nyt on taas hyvä talvikeli täällä, kun viikolla tuli lisää lunta jäätikön päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kirjansitojat pystyy korjaamaan vanhoja. Siihen pitää olla enemmän taitoa kuin muutaman tunnin alkeiskurssi. Ja kirjan pitää kait olla sidottu ennestäänkin, eikä vain nidottu eli liimattu.

      Poista
  4. Kirjansidonta kuulostaa kiinnostavalta. Toivottavasti koiran vatsa rauhoittuu.T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiran mahaongelmat on nykyisin pysyviä. Pieniä hetkiä suht hyvin. Muutenhan se voi hyvin, joteb yritetään lääkkeillä pärjätä.

      Poista
  5. On se vaan sitten ikävää kun vatsa kipeenä, itellä jos ois niin vois vaikka paastota tai juoda teetä ja istuu pytyllä, mut eipä koirapoika voi.
    Hienoja kirjoja sitten alkaa tulla kun opit niitä sitomaan. Tuota lankaa tutkiskelin, on varmaan kestävää. Mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirapoika osaa kyllä paastota, kun maha on kipeä ja myös kyykkiä puskissa ahkeraan.
      Langan on oltava kestävää, jottei napsahda poikki, kun kiristetään. Katsotaan nyt, mitä tästä tulee.

      Poista
  6. Voi koirapoika, toivottavasti vatsa paranee pian ja olo helpottuu.
    Kävin katsomassa meidän alueen opiston kurssitarjontaa. Syksyllä olisi ollut viikonloppukurssi japanilaisesta kirjansidonnasta ja toinen länsimaisesta, mutta a) molemmat oli peruttu kun oli vain yksi osallistuja (minäkään en ollut edes tajunnut että sellainen voisi olla!) ja b) se olisi ollut meiltä niin kaukana, että.... Toisaalta olisimme voineet ehkä majoittuja viikonlopuksi meidän autoon, siksihän me siitä retkeilyautoa rakentelemme.
    Täytyy ottaa yhteyttä opettajaan ja kysyä, yrittäisikö hän ensi syksynä uudestaan.
    Mutta odotan mielenkiinnolla ja innolla, millaisia kirjoja sinä teet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin oli kiikunkaakun toteutuuko. Naapurikaupungissa olisi myös japanilaista tarjolla, mutta kunhan nyt tätä länsimaista.

      Poista
  7. Upeita nuo lumikuvat. Kyllä talvessa on todella paljon kaunista kuvattavaa. Toivottavasti koirapojan mahavaiva helpottaa.
    Kuulostaapa mielenkiintoisalta tuollainen kirjansidonta.

    VastaaPoista
  8. Rapsu halit koirapojalle ja toivotaan nassun olevan jo parempi.

    Kirjansitominen kuulosta mukavalta puuhalta. Itse tehdyt muistivihkot 🧡

    VastaaPoista
  9. Voi ei.... onkohan piiiiiiitkä eilinen "purkaukseni" pujahtanut roskakoriin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin sen tuolla spostissa, mutta näköjään täältä puuttui. Kiitos kuitenkin.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.