maanantai 2. tammikuuta 2023

Kerta kiellon päälle

 

Sehän oli niin, että uusi vuosi alkaa ihan lupailematta, jotta vanha vuosi sitten aikanaan saadaan loppuun lupauksia rikkomatta. Mutta milloinkas tämä elämä on sujunut suunnitelmien mukaan. Joten nyt seuraa:
 
UUDENVUODENLUPAUS
Lupaan järjestää, muokata, kansioida ja etenkin deletoida tämän vuoden valokuvat heti samana tai ainakin seuraavana tai edes lähipäivänä kuvaamisen jälkeen!
 
Käytin tässä nimittäin aikaa ja vaivaa ja kärsivällisyyttäni kuvien parissa niin pitkään, että kärsivällisyys loppui. Tässä on pari viikkoa aikaa tehdä mummotettavan synttärikirja ja kaaos on kohtuuton. Tuskin ikinä saan kaikkia kuviani järjestykseen, mutta jospa nyt edes tulevat.

Ja tästä innostuneena syvennyn myös ämpärilistaan:

Ämpärilista kohta 24
Julista itsesi pomoksi
Tästä päivästä lähtien kukaan ei enää määrää, miten sinun pitää käyttää aikasi. Voit nukkua pitkään, lukea sanomalehteä lounaaseen saakka ja ottaa sitten vielä päivänokoset. Voit kuitenkin myös suoria aamukuudelta taimenpurolle tai sopia brunssitapaamisen keskustaan. Saat nimittäin tästä lähtien päättää ajankäytöstäsi ihan itse.

Ja nyt ylös, ulos ja lenkille.
---
ps. kalenteripalkinnot nyt viipyvät - n. kuukauden päästä on lapseni ja lapsenlapseni synttärit ja priorisoin heidän lahjojaan teidän kustannuksella - sorry -




12 kommenttia:

  1. Tuo kuvakaaos saattaa kyllä kasvaa kohtuuttomaksi, deletoiminen on hyvä tapa kuolettaa kuvia.

    Omat nukkumiset ovat ihan omalla tolalla. Toisinaan herään klo 14, joskus jo klo 11!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus muinoin rullan ruutujen määrä rajoitii kuvaamista. Nyt ei sitten mikään.
      Hyvät uniajat sinulla.

      Poista
  2. Tuo ämpärilistan kohta 24 on ihan tykki!

    VastaaPoista
  3. Hieno uudenvuodenlupaus. Ehdotan siihen vähän helpotusta: miten olisi uusien kuvien järjestäminen kunkin kuukauden lopussa? Ja nyt varoittava esimerkki: tietokoneeni hajosi ja vaikka kuvat oli ohjattu menemään ulkoiseen kovalevyasemaan, niitä ei nyt ole missään. Sinne menivät lapsenlasten vauvakuvista lähtien kaikki. Böö ja kaikki muut voimasanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun joka päivä kuvaa kymmeniä, joskus satoja kuvia, tilanne ryöpsähtää tavoittamattomiin kuukaudessa.
      Minulla on pino ulkoisia täynnä järjestelemättömiä vanhoja ja muutama hyllyllinen dialippaita täynnä sekaisin olevia dioija, joten olen aika kypsä kuviin. Silti niitä räpsin. Nämä uudet ei ole missään tuplina, joten nämä ehkä katoaa. Teen kuitenkin kolme ifolorkirjaa vuodessa ja pari kalenteria koiran kuvilla, joten aika paljon jää kuvia vaikka kaikki jemmat katoaisi. Ja jos ei jää, kuka itkee.

      Poista
  4. Onpa erinomaisen hieno tuo n:o 24 ämpärilista. Jee...Just noin...
    Mun kuvat meni kännykästä taivaan tuuliin, kun poika painoi kännykän tilanpuutteesta nillittäessä kohtaa...Vapauta tilaa...Sinne viuhui toista tuhatta kuvaa, ehkä niistä osa on mun koneelle laitettu kuukausittain talletettuna. Enpä ole tutkinut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi tuollainen harkitsematon kato. Onneksi uusia voi aina ottaa ;)

      Poista
  5. Ämpärilistan kohta 24 on ihan paras 👍👍
    Valokuvien kanssa olen toteuttanut vaihtoehtoa "deletoi" sen jälkeen kun Riesa 10 vuotta sitten hoiti muistin deletoimisen. Selailin kuukausitolkulla satoja kuvia, kyselin Mursulta ketä kuvissa on, jos en tuntenut ja missä ne on otettu. Kun mikään kello ei soinut, painoin deleteä.
    Nyt löysin muutaman muistitikun jossa oli vanhoja kuvia, kävin niitä läpi...tyhjää löi...säästin kuvat vain käsitöistä ja loput hävitin. En tee niillä mitään, kun ei ne kerro mulle mitään. Toisaalta sääli, toisaalta - mitä välii 😉🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen nyt tykästynyt noihin ifolorkirjoihin. Aikaahan niihin menee, mutta on sitten helppo katsella kuvia. Ja kun on tekstit mukana, ehkä muistaakin jotain.

      Poista
  6. Ämpärislistan kohta 24 on aivan loistava. Kerronpa sen töissä 🤪no, noudatan sitten vapaapäivänä. Aikataulusta päättäminen koskee myös kaikenlaisia palkintoja! Tottahan toki synttärilahjat ensin ja sitten muuta. Kutittaako se pipo? Kyselee Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kutittaahan se jonkin verran, mutta vähän olen pitänyt. On niin napakka, ettei oikein ole pakkaspipo. Keväämmällä sitten enemmän.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.