keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Talven taikaa

 

Aanuisin on vielä pimeä lenkkiaikaan. Ja kun on pimeä Koirapoikaa jänskättää ulosmeno niin paljon, että se vapisee holtittomasti hississä. Aloitti sitten eilen rauhoittavat. Uskon, että kunhan tässä menee päiviä ilman raketteja, tilanne normalisoituu. Näin ensi alkuun kuitenkin annan rauhoittavia, jos ne hiukan hillitsisivät kauhua.
 

Kaunis talvihan meille taas tuli.

 Normisti kierretään enemmän tai vähemmän tuon urheilukentän ympäristössä. Siellä on käveltäviä teitä. Melkein kaikki muut reitit jalkakäytäviä lukuunottamatta ovat aika hermostuttavia. Latuja tehdään jokaiselle kävelytiellä. Usein niin, että latu on molemmilla reunoilla ja keskellä on tila, jossa kait periaatteessa saisi kävellä. Mutta koiran kanssa se on aika toivotonta kun sauvoja viuhtoo molemmin puolin. Osa hiihtäjistä ei todellakaan varo koiraa, osa taitaa jopa yrittää osua sauvallaan. Siltä se joskus tuntuu. Toki suon hiihtäjille sen muutaman kuukauden ilon, mutta olisi se kiva kävelläkin jossain. Koirankusettajat kyllä tallaa polkuverkostoa mahdollisuuksien mukaan.
 

Joskus sitten kuitenkin mennään kauemmas. Arkipäivinä hiihtäjiä on sen verran vähemmän, että mukaan sopii yksi mummokin koiran kanssa.


Peltoahan täällä riittäisi, mutta vähän lumen aikana sinne on tietenkin hankala tehdä latuja. Kun on paljon lunta, latuja tehdään myös pelloille. Nyt tuolla voi koiran kanssa kompuroida rauhassa. Pellolle päästäkseen on kyllä kestettävä niitä hiihtäjiäkin.
---
(Koirapoika on vain kuvausten ajan ilman hihnaa. En oikein tykkää kuvista, joissa on hihna häiritsemässä. Koirapoika on oppinut, että kun panta otetaan pois, on oltava paikallaan ja odotettava, että kuvaukset on ohi. Sitä kolmessatoista vuodessa jääräpäisempikin koira oppii kaikenlaista.)
 

Näyttäähän tuo meidän takapihakin tästä kuvakulmasta suht suurelta, mutta ei siinä paljon askeleita synny. Tosin askelten vähäisyys ei ole mahdollisuuksista vaan yrityksestä kiinni. Onneksi Koirapoika kuitenkin ulkoiluttaa minua säännöllisesti.



7 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä tylsää, että raketit (niiden väärinkäyttö) saa koiran pitkäksi aikaa tolaltaan. Hyvä, että Koirapoika saa vähän rauhoittavia, niin tilanne pääsee tasaantumaan. Rapsutuksia kuvaukselliselle Koirapojalle. Olisikyllä hyvä, että itselläkin olisi tuollainen ulkoiluttaja.

    VastaaPoista
  2. On kyllä kurjaa, että raketteja paukutetaan miten sattuu. Jopa ihmispaljouden keskeltä joku pikkuaivoinen ampui raketteja. Ei siin järkikulta paljon säteile.
    Kaunista siellä. Meillä oli nollakelit ja nyt pääkallokelit. Tosi liukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisjoukoissa ammuskelu on kyllä idioottimaista.

      Poista
  3. Voi että ottaa koirapojalle koville vielä tämä uudenvuoden jälkeinenkin aika. Toivottavasti rauhoittavista on apua. Annoitko niitä jo silloin aattona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En antanut, koska piti selvitä ilman. Oli tosi huonoa tuuria.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.