maanantai 20. maaliskuuta 2023

Kevätpäiväntasaus


Aamusumu ei suinkaan osoita vähenemisen merkkejä. Maisema katoaa kiihtyvällä vauhdilla näkyvistä. Sumu on rauhoittavaa. Tulee olo kuin olisi pesässä, turvassa kirkkailta valoilta, ääniltäkin.


Kalasatamakin on kadonnut johonkin.


Ei sitä katoamista huomaa lähietäisyydellä. Lunta on kyllä kadonnut kaikkialta, mutta Koirapoika on vielä olemassa ja jaksaa lenkkeillä. Shiba oli meillä yökylässä. Se väsyttää Koirapoikaa, joten viime yönä nukuttiin hyvin. Koirapoika ei paikkaa vaihtanut vaan samoilla sijoilla nukkui melkein kymmenen tuntia. Saa nähdä, miten sitten kun shiba on meillä viikon.


Hiekka kyllä kiusaa koirien tassuja. Nyt on vielä metsäpolut jäässä, joten lenkkeily on haastavaa.


Apaattiselta näyttää Koirapoika kuvissa, mutta se johtuu lähinnä siitä, että on kyllästynyt poseeraamiseen. Se tietää, että kun valjaat riisutaan, pitää pysyä paikallaan kunnes taas on valjastettu. Niinpä se alistuneesti odottaa, että kuvaukset on loppu.


Kun kuvataan valjaiden kanssa, voi olla oma reipas itsensä. Mutta onhan se selvästi vanha ja väsynyt usein, mutta on myös usein reipas ja innokas. Joten yhdessä tallustellaan, kaksi vanhaa.


Poikani esitteli eilen uutta autoaan. Käytiin pikaisesti Uutelassa. Siinä mietin, miten kivaa olisi matkailla ja miten helppoa, jos olisi auto. Vain pikaisia keikkoja julkisilla tässä kuitenkin on luvassa, koska Koirapoikaa ei enää kiusata millään matkailuilla. Onneksi on näitä lähimetsiä ja rantoja koluttavaksi kunhan nuo jäät katoaa.


Ja kesälomalla voin tietenkin mennä Keski-Maahan.


Valon lisääntymisen kunniaksi vielä kuva päivien takaa. Kohta on taas yöttömiä öitä - jos ei täällä etelässä kunnollisia niin valoisia kuitenkin. Sitä kohti siis.

18 kommenttia:

  1. Eilen illalla se sumu oli niin sakeaa, että maailma ympärillä kyllä hävisi kokonaan. Mukava tunne, olla vaan kotona.

    Lainakoira on myös kuvissa aina kyllästyneen näköinen, inhoaa poseeramista, eikä vahingossakaan katso kameraan. No, enpä minäkään halua tulla kuvatuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirapoika poseerasi ennen hyvin ansiokkaasti, mutta nyt se on muutenkin aika vaisu.

      Poista
  2. Keski -Maa on aina varma valinta ;) Samalla voi piipahtaa Repunpäässä.

    VastaaPoista
  3. Kaikenlaisia luonnonilmiöitä on viime aikoina näkynyt: laidasta laitaan mennään. Joka aamu iso yllätys odottaa ikkunan takana. Mistä tuo sumukin yhtäkkiä ilmaantui? Ihana auringonlaskukuva taas. Kiitos niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipähän käy elämä tylsäksi, kun säänhaltiat takaa vaihtelua.

      Poista
  4. Tuota hiekka-asiaa olen omassa pihapiirissä kummastellut vuosia. Vanhemmat asukkaat hiekoittavat talvella asiallisesti tai vähän liikaa, mutta heti maaliskuussa alkavat kiireellä harjata hiekkaa pois, vaikka joka ikinen vuosi jäätä ja jäätyvää sulamisvettä on pihalla riittänyt huhtikuun alkuun asti. Sitten liukastellaan, kun hiekka on jo poissa.
    Rapsutuksia Koirapojalle, eihän sitä vanha jaksa nuorison touhussa kovin pitkään. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä koirankakkakeskustelu ei vielä ole ottanut tulta. Olisko syynä se, että välillä on lumet sulaneet ja uutta tullut tilalle. On koirankakatkin siinä liuenneet hissukseen.

      Poista
  5. olen kyllä tuollainen; Eikö olekin merkillistä...ei oo kiva koettaa kurvailla siinä sorakasaisella tiellä. Mulla on myös kova hinku alkaa tehä puroja kun vaan vähänkin näkee veden sulavan.
    Näyttää Koirapoika kyllä hyväturkkiselta vielä, jospa se ei kesäaika tulekkaan vielä, kun turkki on päällä.
    Tuntuu vaan että jäätiköt lisääntyy, vaikka pitäis olla päinvastoin kun + keliä on. Eikä huvita ulos lähteä, kun ei tiedä mitä laittaa jalkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätiköitä riittää joka aamu. Sen verran aina yöllä pakastuu. Mutta kyllä se joskus loppuu. Voidaan siirtyä kärsimään helteistä :)

      Poista
  6. Eilen täälläkin osan päivää hurja sumu, näkyvyys ehkä sata metriä. Ymmärrän Koirapojalle fiiliksen kun pitää olla paikallaan ja poseerata 😀 Meillä on mökkimatkalle varrella Keski-maa tien viitat, mutta en ole siellä päin pyörinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kuuklettaa tuo Keskimaa. Se on joku kauppa. Pitäisköhän kesällä tehdä matka sinnekin?

      Poista
  7. Oi koirapoikaa ja kuvaussessioita... jotenkin tuli mieleen ukkokultani vastaavissa tilanteissa (heh heh) - ei sentään hihnaa!
    Kallioille mielisin jo minäkin... rakastan pyöräillä niillä, mutta vielä ei uskalla... sellaista tohotusta elo muutenkin, olkoon tämä vuosi tällainen, seuraava sitten toisenlainen...
    Kevätmieltä teille!

    VastaaPoista
  8. Voi tuota koirapoikaa 💛 aina ei poseeraus maistu ja vaivoja tulee itsekellekkin. Teillä ei lunta paljon ole, täällä sitä riittää ja uutta tulee. Viime viikolla tuli oikein kunnolla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun poikkesit. Yritin käydä vastaviereilulla, mutta eipä kommentointi onnistunut. Ymmi näytti ihanalta :)

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.