keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Pullapäivä?

 

Viimeinen tilaus saapui, kun peruutin yhden, jota "odotetaan saapuvaksi". Sinänsä sillä ei ollut väliä, koska se oli tilattu vain, jotta ei tarttis maksaa postikuluja. Siis ainahan kannattaa tilata jotain joutavaa, jotta säästyisi postikuluilta! Tuo StarWars neulekirja on lahja, mutta Loistavat lapaset on ihan heräteostos, harvinaisen onnistunut heräteostos. Nyt tekisi mieli ruveta tekemään kintaita kaikilla noilla ohjeilla! Jos ikinä olet kaivannut kinnaskirjaa, osta tämä. Hienoja, haastavia ohjeita, kivoja faktoja joukossa ja hienot kuvat. Kirja, jossa on tarina. Olen ihan täpinöissäni kaivellut lankavarastojani. Kaikki ohjeet on fingeringlangoille ohuilla puikoilla eli aikaahan näihin menee. Toisaalta, jos haluan mieskintaat, kannattaisko ottaa vaikka jotain Nallea? Ei kyllä olisi sekään kivaa, että neuloisi hankalan ohjeen mukaan kintaat, jotka olisi liian isot kaikille. Minäpä mietin. Onhan minulla niitä fingeringejäkin vaikka kuin. Mutta siis sukkatehtaani laajenee nyt auttamatta kintaisiin.


Parit perussukat joulukalenterilangoista syntyi. Neonkeltaiset on viime joulukuulta, tyttären valitsemia lankoja. Niin tarkkaan kerät käytin, että piti varpaat tehdä eri langasta. Alemmat, ruskeat, on tehty langasta, jonka sain pari vuotta sitten Pöllöltä joulukalenterivaihdossa. Olen kyllästynyt nauhakavennuksiin, kun niissä tahtoo aina tulla reikiä niihin kavennuskohtiin. Ja eikös tuollaiset pyöreät kiilakavennuskärjet ole herttaisemman näköisiäkin.


Ulkona taas talvea tekee. Kiva kahlata lumihangessa ja yrittää vältellä alla olevaa jäätä. Onneksi on muutakin puhuttavaa kuin sää, nimittäin paaston sujuminen. Taisin luvata etten syö suklaata, enkä juo punaviiniä. No sanasta miestä, kärsästä Olifanttia. Eilen söin kaksi palaa suklaata ja join kaksi lasillista punaviiniä. Että sellaista mielenlujuutta täällä. Mitenkäs teillä paasto sujuu?


Shibapoika tuli taas kylään. Vävy totesi tullessaan, että tuntuu mummolalta. Olin paistamassa teeleipiä aamupalaksi, joten ilma tuoksui. Ajattelin, että jospa leipoisin pullaa ja yllättäisin vävyn, kun se tulee puolilta päivin hakemaan shiban takaisin kotiin.  Pitää vielä miettiä, viitsinkö.

Ai niin:
Hyvää Naistenpäivää!

15 kommenttia:

  1. Hyvää naistenpäivää sinullekin :)
    Minullakin on tuo Star Wars -kirja, mutta en ole neulonut sieltä mitään. On sitä silti kiva katsella ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen starwarsneuleeni muilla ohjeilla tehnyt, mutta nyt aloittelen jotain kirjastakin.

      Poista
  2. Hyvää Naistenpäivää Olifantti :)
    Molemmat neulekirjat näyttävät ihanilta - jossain on kyllä päästävä hiplaamaan tuota Loistavat lapaset kirjaa. Kirjastoon, kirjastoon...
    Ai että miten sujuu paasto? Heh... taisin luvata suklaatonta, herkutonta paastoa. Pullaa söin yhtenä päivänä, kun ostettiin vierasta varten, mutta vieras ei syönytkään. Olihan ne syötävä pois. Ja mitä tein äsken: suklaata vetelin hyvällä halulla. Ja donitseja sitä ennen - että ei tuo herkkupaasto ainakaan oikein suju.
    Ötökkätutkijan kiinnostuksen kohteena ovat nyt hait ja kun Isosiskolle on lähdössä pöllösäärystimet mun ystävältä, tilasin haiopuksen ja haitarrakirjan samaan pakettiin. Mutta kirjanostolakkoa en tainnut luvata.
    Mutta se langanostolakko.... Kun oli Tokmannilla niin herkullisia Seiskaveikan värejä tarjouksessa niin valjastin ystävän ostoksille. Sehän ei tainnut olla kiellettyä? :D :D
    Vauvan peitto on valmis ja villatakki 1,5 hihaa vaille valmis.

    VastaaPoista
  3. Hyvää naistenpäivää!

    Lunta on tullut taas ihan kiitettävästi.

    Eilen oli pullapäivä, todennäköisesti tänäänkin. Jotainhan sitä on syötävä kevättä odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullani epäonnistuivat, mutta tuli ne silti syödyksi.

      Poista
  4. Hyvää naistenpäivää sinullekkin! Loistavat lapaset kirja näyttää mielenkiintoiselta,pitää kysellä kirjastosta. Pullat leivottu tälle päivälle. Paasto sujunut hyvin , karkkihylly kierretty kaukaa.

    VastaaPoista
  5. Hyvää naistenpäivän iltaa! Paasto menee hyvin, langanvärjäystapahtumaan osallistuminen ei ole langan ostamista, vaikka sen värjäämänsä langan sai mukaan, vai mitä? Kotona on niin kiinnostavia lankoja ja suunnitelmia, että harvinaisen helppoa on ollut tähän asti pysyä paastossa. Virpojia varten ostin suklaatikkareita. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Langanvärjäys on ihan eri juttu. Pakko kait minunkin on jossain vaiheessa ostaa niitä virpomisjuttuja.

      Poista
  6. Oikein kadehdittavan hienoa kun olet niin innostunut noista uusista kirjoista. Jo sen takia kannattaa ostaa niitä. viis paastoista, ehtiihän sitä. En ole luvannut paastota, mutta en kyllä lankoja osta, ennenkuin sais kulutettua sukkia niin paljon, että ois pakko neuloa lankoja pois. Suklaata ei pitäis syödä. Mut ostin yhen Koiramäki-suklaamunan tänään, koetan suggeroida sinne jonkun kivan hahmon sisään ja nautin illalla suklaan.
    Pullantuoksuakin vois kadehtia! Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HUOM! Kirjat on tilattu ennen paastoa. Adlibris vain taas kunnostautui. Toivottavasti oli kiva hahmo munassa.

      Poista
  7. Kiitos kirjavinkistä. Jos haluat Nallea käyttää, niin eikö se onnistuisi valitsemalla ohjeen pienimmän koon ja saat normi-ihmisen kokoiset?
    Minun paastoni on pitänyt; en ole ostanut lankaa, vaan olen käyttänyt olemassa olevaa varastoa. Vielä lupasin olla kiltimpi ja ystävällisempi ihmisille - en tiedä siitä. Yritystä ainakin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä Nallea sinänsä halua käyttää. Kirjassa on vain yksi koko eli naisille. Haluaisin tehdä mieskokoiset kintaat. Ohjeita ei oikein voi säätää, ovat sen verran vaativia. Mutta ehkä kokeilen ihan vain ohjeella ja katson, miten isot tulee. Silmukoita on aika kamalan paljon.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.