torstai 1. kesäkuuta 2023

Kesäkuu


Miten se kesäkuu on jo nyt? Aika tuntuu juoksevan koko ajan nopeammin. Mihinkähän sillä on kiire?


Jos olet lukenut postauksiani, olet varmaan selvillä, että tänä kesänä on tarkoitus panostaa kasvimaahan. Viime vuonna ei jättikurpitsoiden viljely onnistunut, joten nyt laitoin kokonaisen pussillisen siemeniä itämään. Ja nehän iti. Lisäksi laitoin kolmenlaista kesäkurpitsaa muutaman siemenen multaan. Nyt on sitten taimia, joita siirtelen sisään ja parvekkeelle. Aika kylmää on vielä ulkona, joten yritän karaista näitä alkuja. Eikä kyllä ole tarpeeksi maatakaan vielä käännetty. Mutta josko tänä vuonna tulisi kurpitsoita halloweeniksi.
 

 Taas olen puurtanut. Hidasta on. Mutta olen nyt niin naksahtanut tuohon rikkaruohosotaan, etten malta kotona tehdä mitään. Tai eihän tämä muuten estäisi kaikkea, mutta kun aamulla talikoin sen kolmisen tuntia, niin en enää viitsi mitään muuta koko päivänä.


Kotonakin piti kukkia huoltaa, mutta ei sitä kaikkeen ehdi. Jotain istuttelin tyttärelle. Yksi kiinanruusu niistä pikkuruukkuihin laitetuista sitten innostui tekemään kukkaa.
 

 Ihmisiin en nyt ole törmäillyt, mutta mustarastaat pitävät minulle seuraa. Kerran lentokyvytön poikanen seikkaili raparperipuskassani. Nyt on vain aikuisia matoja keräämässä. Nokka aina niin täynnä, että ihmettelen, miten ne saavat lastin pysymään kyydissä. Mutta kyllä se vain pysyy. Poikaset pitävät emot touhukkaina. Ihan vieressä hyppii koko ajan joku mustarastas. Luulevat, että ihan vain sentakia siellä maata käännän, että he saavat ruokaa.


Koirapoika hallitsee tuon lepäilyn ja rentoutumisen, kun elämä on kohdallaan ja rutiinit säilyy.
---
Kävin eilen kampaajallani. Nyt on tooosi lyhyt tukka. Kampaaja päätti näyttää, että kyllä hän osaa nyysiä tukan lyhyeksi, kun vähän innostin. Eihän se hirveän pukeva ole, mutta eipä nämä muutamat hiukset kaljun jatkona muutenkaan kovin kukoistavilta näytä. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.

Kalliolla 1.5.2023

Kalliollakin alkaa olla kesä.


Ja puolukka kukkii.

14 kommenttia:

  1. Onpa mahtava kukka pienessä kiinanruusussa!

    On kyllä kilttiä kääntää maata mustarastaita varten, sanot mitä sanot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän sitä huolehtia, että ensi keväänäkin mustarastaan huilu soi.

      Poista
  2. Sinulla on kyllä mukavaa seuraa kasvimaalla! Meille on ilmestynyt kirjosieppo tavallisten (pikku)varpusten joukkoon. Viileä sää on hidastanut kukintaa, joten lauantain juhlissa taitaa kukkia sekä päärynäpuu että omenapuu, lisäksi narsissit ovat vielä hyvässä kuosissa. Pikkuorvokit taidan riipiä kakunkoristeiksi. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein ihmiset harmittelee, kun kaikki kukkii samaan aikaan. Olisko ilmastonmuutos asialla. Minun paras kaveri palstalla on punavarpunen ihan vain värin vuoksi.

      Poista
  3. Pieniä isoja iloja luonnossa ja eläinten seurassa.

    Onpa upea kukka kiinanruusussa!

    Me kasvatimme yhtenä kesänä kurpitsaa, oli eri jännää, ja satoa tuli yksi iso ja pari pienempää. Teimme syksyllä keittoa ja piirasta ja paistoimme palasia pannulla. Hyvää tuli mutta hirveä työ paloitella kovaa kurpitsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen yleensä saanut valtavia kurpitsoita, mutta viime vuonna en. Katsotaan, miten käy nyt. Ainakintaimia on vaikka muille jakaa.

      Poista
  4. Ihana kiinanruusu! Toivottavasti mustarastaat löytää niitä haitallisiakin matoja sieltä, on niitä kiva seurata.
    Tuossa kun kävelen, niin on monenlaista lintua maassa, ja aina pysähdyn melkein etteivät häiriinny. Västäräkkejä, peipposia, punarinta, lokkien ja muiden lisäksi.
    Kyllä kannattaa kasvattaa ite taimia, mulla maksoi 1 kesäkurpitsan taimi yli 3 e...Eikä ollut valinnanvaraa, yhtä laatua vain,vihreä on nyt, mutta toivon että tulee jotain siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsan taimet on helppoa kasvatettavaa.
      Mustarastaat kyllä keräilee vain niitä hyödyllisiä maanmuokkaajia, mutta suodaan se niille.

      Poista
  5. Koirapojalla on asenne kohdallaan 🧡 Mun lapsuuden kodissa oli iso kiinanruusupuu, jossa oli upeita kerrottuja kukkia. Kiinanruusut ❤️

    Mustarastaat on ihania ja niiden laulu aww…

    Kesäkuu tuli ihan varkain. Tulisipa se lämpökin…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun kiinanruusut kukkii yleensä hyvin aina, kun ruukku alkaa ahdistaa tai elämä muuten on huonosti. Hätäpäissään yrittävät jatkaa elämäänsä kukkimalla.

      Poista
  6. Mahtavaa, että olet saanut kiinanruusun kukkimaan. Minulla on joskus ollut kiinanruusu, mutta ei kukkinut koko elämässään joka ei kovin pitkäksi tullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli minullakin joskus erivärisiä kiinanruusuja, jotka ei menestyneet, kaupasta ostettuja. Tämän alkuperäinen on saatu ystävältä kauan kauan sitten.

      Poista
  7. Ihana lepäilijä/rentoutuja sinulla seurana!! Jestas mikä kiinanruusu - muistelen äidilläkin olleen joskus...
    Jaksamista urakoitiin - mullakin jo salaatit ja yrtit ulkopadassa... saa nähdä ovatko paleltuneet ja ostettava uudet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jo lupaillaan lämpimämpiä, joten ulkoruokintaan laitan taimet.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.