keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Minun aurinkoni laskee

 

vaikka maa vain siihen muuttaa suhdettaan

On taas ollut väri-iloa taivaalla iltaisin ja aamuisinkinja yöllä kuu vaeltaa pilvien lomassa. Tosin minä menen suht aikaisin nukkumaan, siinä kymmenen maissa, joten yön ilot jää näkemättä. Olisi kuulemma ollut joskus revontuliakin.


Päivisin olen taas kävellyt. Kasvimaatakin kävin vilkaisemassa ihan vain jotta olisi jokin päämäärä liikkumiselle. Lehtikaalia ja mangoldia pakastin. Polun varrelta keräsin koivunpunikkitatteja, kun oli niin kaunis kasvusto. Ja hyvälle maistuivat. Ihan vain pannulla sipulin ja kermatilkan kanssa pehmittelin ja leivän päälle levittelin.


Voisin toki hakea uudet auringonkukat maljakkoon, mutta jotenkin rappeutuminen viehättää silmää. Pitänee kerätä noista siemeniä ensi vuodeksi. Kehäkukkien siemeniä onkin jo. Minulla on jonkinlainen ajatus mennä vielä syystöitä tekemään. Samalla voisin piilottaa noita kukkien siemeniä ensi kevättä silmällä pitäen. Siellähän ne mullassa pärjäisivät ja olisi kiva jos heti keväästä pääsisivät kasvun alkuun. Mutta nämähän on vain suunnitelmia, joiden toteutuksesta ei kukaan voi sanoa mitään.


Leffassa kävin piristämässä itseäni. Kaurismäki on niin positiivinen ja tulevaisuudenuskoinen elokuvissaan, että niistä tulee aina hyvä mieli.


Jotain neuletta minulla on tekeillä ja ompelukonekin tuossa esillä. Jos jotain valmistuu, niistä ehkä seuraavalla kerralla. Tänään suunnittelen käveleväni apteekkiin. Kävin lääkärissä. Otettiin kokeita ja todettiin, että kaikki on hyvin, mutta jotain voi silti kokeilla, jos uskaltaa. Sanoin, että kokeillaan. Aina on hyvä tehdä jotain hullua.16 kommenttia:

 1. Tuo leffa olisi kiva nähdä! Toivon että tulee televisiosta, mutta sitä joutuu varmaan vielä odottamaan.

  Aivan ihana tuo sinun kuvasi auringonkukista 🌻 Taivaskuvia ihastelen myös. Niiden katseleminen tekee minut filosofiseksi. Alan miettiä syntyjä syviä. 🙂

  VastaaPoista
 2. Upeat taivaskuvat - niissä jokainen näkee niin erilaisia asioita. Asiakkaitteni kanssa usein katsomme taivasta ja kerromme mitä näämme - mielenkiintoista.
  Juu - Kaurismäki ei pettänyt... tragikoominen ja ehkä minäkin olisin oppinut kaikki vuorosanat. Äidin kanssa kävimme katsomassa!
  Nyt kyllä jään mielenkiinnolla ja uteliaisuudella odottamaan, että mitä HULLUA aiot lääkärin "määräyksestä" kokeilla. Onnellisia syyspäiviä teille Koirapojan kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena makoilin kedolla ja etsin pilvistä kuvioita. Kyllä niitä joskus nytkin näkyy.

   Poista
 3. Hienoja taivaskuvia. Mulla on myös tapana katsella pilviä, ne näyttää eri asunnoissa vähän erilaisilta :) Eilen näytti aurinkokin kummalliselta, lähes samalta kuin nuo sun kuukuvat.
  Ihania auringonkukkia, rakastan niitä.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia taivaasta, kuukuvat miltei dramaattisia. Elämään voisi tulla lisäväriä, jos tekisi välillä jotain hullua, mutta en tiedä uskaltaisiko kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taitaisi riittää, jo tekisin edes jotain.

   Poista
 5. Taas kerran upeita kuvia, voi ihme!
  Auringonkukat on kauniita; meillä on täällä ollut paljo auringonkukkapeltoja ja aurinkoisina päivinä ne ihan häikäisivät kun ajettiin ohi.
  Mutta sitä pohdin, että miten niiltä auringonkukkapelloilta kerätään siemenet talteen? Kun jostainhan ne siemenet kerätään ja mistäs muualta jos ei noilta pelloilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerätään kukat ja ravistetaan siemenet irti. Näin minä ainakin ajattelin tehdä noiden auringonkukkien kanssa.

   Poista
 6. Monta kertaa jo olen yrittänyt kommentoida mutta jotain on ollut pielessä, siis mulla, kun ei ole tuo google-nimellä onnistunut.
  Kovasti on vielä vihreätä luonnossa, saas nähdä tulee yks-kaks värikästä vai miten tässä käy. Odotan vaahteroiden punastumista. Hyvä tuo sarjakuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on joidenkin kohdalla kommentoiinnissa ylipääsemättömiä vaikeuksia. Toivotaan niitä syksyn värejä.

   Poista
 7. Kauniit taivaskuvat. Auringonkukka on ehdottomasti lempparini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nyt ihastunut noihin auringonkukkiin, kun niitä on palstalla paljon.

   Poista
 8. Kiitos taas ihanista taivaskuvista.
  Vähän nuupahtaneet auringonkukat ovat omalla tavallaan tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukavia nuupahtaneet, mutta roskaavat lopulta.

   Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.