maanantai 18. joulukuuta 2023

Sadetta, vesisadetta

 

Lumet ovat osittain sulaneet. Fizbanista se on ollut outoa. Ehti tottua siihen, että kaikkialla on lunta. Nyt on niin paljon ruohontupsuja, ettei niitä kaikkia ehdi edes maistella. Taluttajaa taas hämmästyttää, miten monet koirat jättävät jätteensä korjaamatta. Onneksi Fizban ei halua syödä kuin omia kakkojaan. Olen kyllä selittänyt, ettei niitäkään tartte, että minä kyllä hoidan. Eniten nyt ulkoillessa haittaa liukkaus. Ei pidä pikkukoiran tassut peilijäällä, eikä osaa hipsutella kuten mummo. Onneksi jäätä ei ole kaikkialla.


Aurinko oli mukava nähdä. Nyt ei näy mitään. Aika mustalta näyttää ulkona. Olen ajatellut tehdä pitempiä lenkkejä nyt, kun on lämpimämpää. Mutta miten se tuo aika kuluu. Pitää vaihteeksi taas siivota. Kummasti tuollainen pieni eläin saa sotkua aikaan. Eilen alkoi myös vierailujen sarja. Kaikki haluaa käydä juuri jouluviikolla pentua katsomassa.


Naapuri toi eilen aamulla kokonaisen pellillisen pullaa. Onneksi niitä vieraita käy. Enhän minä noita yksin saisi syödyksi.


Mummon sukkatehtaassa ei paljon uutta synny. Hankala neuloa koiranpentu sylissä, etenkin, kun pennun mielestä lankakin on syötävää. Joulukaktus päätti kukkia ja muistuttaa, että kohta pitäisi hoivata kukkiakin. Piti jo vuosi sitten, mutta jäi tekemättä, monet asiat jää. Josko ensi vuonna.


Lankajoulukalenterini on tyttäreltä toivottu jo toista vuotta. Sitä on niin kiva avata. Lopputulos on tietenkin se, että hukun lankoihin, mutta olkoon. Adventtikalenterista tuli muistikirja. En olekaan aikoihin niitä ostellut, joten hyvä, että sekin osio täydentyy.


Eiliseltä vieraalta sain joululahjaksi lukemista, ihan uusi outo kirjailija. Vaikuttaa kyllä suht mielenkiintoiselta. Pitää ottaa seuraavaksi käsittelyyn. Tosin neulomisen lisäksi lukeminenkin jää aika vähiin. Se Alastalo ei ole yhtään edistynyt, eikä oikein muukaan.


Sohvalle kiitos kortista ja kranssista.

17 kommenttia:

  1. Liukkaus on ikävää, käveleminen on hidasta töpöttelyä jäällä, mutta eipä sään vaihtelulle mitään voi. Herkullisen näköisiä pullia!

    VastaaPoista
  2. No, johan kaktus kukkii!

    Nytkö alkaa taas talven riesa, vuoroin vesisadetta ja sitten pakkasta ja monien kuukausien liukkaus. Höh.

    VastaaPoista
  3. Ihana Fizban, onko toinen korva "vielä" lurpallaan pentumaisesti... niin suloinen!! Silun silmin täällä mietin, että lankasi varmasti kiinnostavat... ja loisi niillä omaa taidettaan, ehkä johonkin muuhun kuin sukan malliin... Ilo seurata Fizban kasvuasi - kiitos siitä emännälle, kun kuvaa! Ihanaa ensimmäistä Joulua teille yhdessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Fizbankin katselee lankoja sillä silmällä.

      Poista
  4. Kuule Fizban, uutisissa sanottiin, että lunta saattaa vielä tulla. Pääset siis taas leikkimään. Ei tästä säästä kukaan tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna sulat maat olisi sopineet. Uusi lumi jään päällä on hankalaa.

      Poista
  5. Niinhän se onkin hyvä tapa, että tuodaan "vauvalle" (tai emännälle) rotinoita ja käydään tutustumassa. On sitä monta ihmeellistä asiaa pikku koiralle.
    Hieno joulukaktus! Ja joulukalenterit, olet ollut kilttinä.
    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieraita saisi käydä enemmänkin, jotta Fizban tottuisi.

      Poista
  6. Oi ihana Fizban ❤️ Olkaa varovaisia, liukasta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta onkin hankalaa, kun jään päälle satoi lumi.

      Poista
  7. Mukava raportti, ihania tilannekuvia pennusta 🧡
    ja pellillinen pullaa houkuttaa kovasti.

    VastaaPoista
  8. Naapurisi osasi tuoda rotinoita! Voisilmäpullat ovat parhaita. Fizbanilla on vielä monta ihanaa asiaa ihmeteltävänä, ja mikä parasta, sinä "joudut" huomaamaan myös ne samat jutut. Rauhallista jouluviikkoa! T Saukkis

    VastaaPoista
  9. Sininen sohva toivottaa hyvää joulua ja toivoo kranssin tuoksuvan ohi kävellessä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.