perjantai 14. kesäkuuta 2024

Hamsterin arkea

 

Huominenhan on hyvä aika tehdä päätöksiä. Kannattaa aina harkita ensin. Mutta jotainhan on tänäänkin tehtävä. Aamut ovat helppoja. Ekana on aina lenkkeilyä, koska ihan varma en vielä ole Fizbanin sisäsiisteydestä. Varmistan kuivat matot siten, etten anna Fizbanin poistua sängystä ennen kuin olen valmis lenkille. Tänään päätin, että on hyvä päivä kokeilla taas metroilua. Käveltiin metrolle ja matkattiin yksi pysäkin väli. Meni ihan ok. Fizban natusteli metrolle kävellessä rauhoittavaa purutablettia, joka selvästi auttaa.


Ja kun päästiin maastoon, elämähän alkoi sujua - Fizbanilla. Minua söi itikat kuin eivät ikinä olisi verta saaneet.


Oli kaunis aamu. Tuo reitti on mukavan vaihteleva, kaikenlaista kaunista pitkin matkaa. Ja kun oli aikainen aamu, eivät työmatkapyöräilijätkään olleet häiritsemässä. Olisi ollut kiva mennä rantareittiä, mutta ne itikat!


Noustiin siis huipulle heti kun mahdollista. Täällähän noita mäkiä riittää ja samalla tulee kuntoakin kohotetuksi, kun kapuaa ylös ja alas.


Selitin Fizbanille, että maisemia on kiva katsella. Se ei oikein innostunut. Täytyy myöntää, että jonkin verran tuo lumenkaatopaikka ihan suojelualueen kainalossa ihmetyttää minuakin. Mutta meillä oli siis kaikinpuolin antoisa aamu.


Aamukahvin jälkeen piti sitten tehdä suunnitelmia loppupäivälle. Oli täydellinen päivä mennä kasvimaalle, jossa kyllä töitä riittäisi. Harkitsin, mutta päätin sitten jäädäkin sisähommiin. 
---
Minulla on ollut kaikenlaisia laatikoita siellä sun täällä, jottei koiranpentu pääse käsiksi johtoihin tai tunge itseään johonkin koloon. Niinpä päätin juuri tänään ruveta siirtämään niitä kaappeihin tai johonkin, mihin mahtuu. Enkä minä olisi minä, ellen olisi päättänyt samantien järjestellä laatikoiden sisältöjäkin. Sehän on tunnetusti katastrofi, koska minulla on tapana säästää kaikenlaista. Senhän minä jo tiesin, että kortteja, kirjeitä, päiväkirjoja yms. erittäin tärkeää ja tarpeellista on toistakymmentä laatikollista. Järjestelemällä (vai sotkemalla aiemmat järjestelyt) sain jonkun laatikon tyhjäksi. 
---
Muistikirjoja, tehän jo tiedätte, että keräilen muistikirjoja ja vihkoja. Niitäkin on jokunen laatikko. Pakko laittaa osa maailmalle. Jos joku kaipaa, ilmoittaa vain, niin paketti tulee. Se suunnitelma on nyt vielä vaiheessa, sillä tyhjiä muistikirjoja pahempi rasti ovat ne lukemattomat kirjat ja vihkot, joihin on muutama sivu raapustettu jotain tekstiä, muistiinpanoa, muka tärkeää ajatusta, aloitettu päiväkirjaa, joka on muutaman päivän jälkeen hyytynyt ja jäänyt kokonaan. Ja uusi päiväkirja aloitettu silloin tällöin ja unohdettu, väsytty. Mitä ihmettä sellaisille tehdään? Revinkö talteen ne kirjoitetu muistiinpanot ja tuhoan kylmästi loput? Vai säästänkö ja kuvittelen jatkavani jotain uutta? Jos niitä olisi pari, niin mikäs siinä, antaa niiden olla. Mutta niitä on aika paljon.
---
Sittenhän on kaikenlaista muutakin kivaa juttua, joka odottaa. On sekalaislaatikoita, tilkkuja, keskeneräisiä kokeiluja, kaikenlaisia asioita, joista olen innostunut. Kankaissakin löytyy. Vaatteitakin on. Onneksi langat saavat ilman muuta jäädä, kaikki ne kymmenet kilot. Ne kyllä mahtuvat.
---
Suunnitelma on saada juhannukseksi siistit huoneet, puolityhjät kaapit, joissa kaikki on hyvässä järjestyksessä, helposti löydettävissä. 


Nyt lienee seuraava vaihe sotkea lisää. Tuo sänky pitää tyhjentää, jotta voidaan mennä nukkumaan. Ja huomenna sitten kaikenlaista uutta sängylle, jotta pääsen käsiksi uusiin tavaroihin, joita lymyää nurkissa. Miten minusta tuntuu, että lopputulos tästä kaikesta on juhannuksena näennäisen siistit huoneet ja kaapit joiden ovia ei voi avata, kun tavarat hyppivät silmille. Ja kasvimaalla rikkaruohot kukoistaa. 
---
Ei, muuten tullut huomautuksia palstan tarkastajilta. Olin niin hämmästynyt, että piti palstasopimuksesta tarkistaa, mikä se minun numeroni oikein on. Olen siis onnistunut hämäämään tarkastajia. Nyt pitäisi vain hämätä itseäni tämän kotikaaoksen kanssa. Mitäs luulette, miten tässä käy?

14 kommenttia:

 1. Koti kaaoksen kanssa käy ihan hyvin, saat sen joko hoidettua tai sitten saat hämättyä itseäsi että homma on muka hoidettu, molemmat ihan hyviä konsteja. Minä olen "siivonnut" laatikoista kaikenlaista rompetta siirtämällä ne johonkin toiseen paikkaan. Sillä tavalla saa aina yhden paikan kuntoon ja toisen kohdalla voi laittaa silmät kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Purulaari. Noinhan se on hoidettava. Sillä tavalla syntyy sekalaislaatikoita, joita voi sitten joskus, kun on aikaa, käydä läpi.

   Poista
 2. Tämä ei ole ohje eikä neuvo eikä käsky eikä kehotus.
  Mutta niin kuin tiedät, myös minulla on tietynlainen muistikirjafiksaatio :) Ja oli sama ongelma kuin sulla: oli aloitettuja päiväkirjoja, aloitettuja muistikirjoja listoineen ja muistiinpanoineen.
  Sitten tuli se päivä kun sain itseäni niskasta kiinni ja siivosin NE laatikot joissa ne majailivat. Katselin, pyörittelin, lueskelin, mietin. Katselin kansia ja sisuksia. Ja tarpeeksi mietittyäni päädyin useamman kohdalla siihen, että revin kirjoitukset irti, silppusin ne roskikseen - katselin vihkoa/kirjaa (useimmat oli..krhm...työpaikalta mukaan unohtuneita...) ja päädyin hävittämään koko muistikirjan tai -vihon. Kaikkein kauneimmat ja lahjaksi saadut muistikirjat säilytin.

  Ja tuo sekalaislaatikko on hyvä: jos ei tavaralle löydy sitä oikeata paikkaa just silloin kun se on kädessä, sekalaislaatikkoon vaan ja sitten joskus ajan ja ajatuksen kanssa käy läpi sen(kin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekalaislaatikotkin lisääntyvät jostain syystä...

   Poista
 3. Halu saada siistiä, selkeä tavoite, selkeä aikaraja eli juhannus. Määrätietoinen toiminta, päättäväisyys. Noilla eväillä luulisi onnistuvan. Jäämme jännäämään miten käy ☘️ Sänky on hyvä tilapäinen parkki johon tavara ei voi jämähtää koska lopulta on mentävä nukkumaan. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängystä voi illalla nostaa tavarat lattialle ja aamulla takaisin. Näin minä tein :)

   Poista
 4. Onpa Hirrveen hyvä suunnitelma! Hyvä kun on tehtynä.
  Mulla on hävitetty just kaikkee ennen muuttoja, kun ei vaan löydy paikkaa muuttolaatokoissa. Mutta kyllä sitä tuppaa keräytymään koko ajan.
  Ehdottaisin muistikirjoihin sellaista, että leikkaat tai irrotat sellaset säästettävät parhaat sivut ja liimaat ne yhteen ja samaan muistikirjaan, ja hävität tyhjät jos eivät ole kauniita tai pois annettavia. Jos ei askartelu kiinnosta, niin ainakin on alkanut hävitys.
  Mulla on muutamia pieniä muistikirjoja johon kirjoitan aina lyhyen "kuulumisen" kun se sattuu tulemaan käsille jostain tavaroiden syövereistä. Jännä lukea kun -90 luvulla mietin onko mies kiinnostunut toisesta naisesta, tms kivaa. Hihhih..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelu ei ole minun juttu, mutta nolot muistot kyllä.

   Poista
 5. Minä olen vanhanaikainen. Pesin nimittäin koko mökin ikkunat, koska on Juhannus (ei näkynyt läpi enää). En kyllä siivoa ja puhdista mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pesin vain makkarin ikkunan, joka olikin likainen. Yleensä pesen ikkunoita usein, mutta nyt oli tuo makkari jäänyt.

   Poista
 6. Minun pitää taas järjestellä käsityöni olohuoneessa. Kaikelle on oma paikka, mutta käytön jälkeen paikoilleen laittaminen on näköjään ihan mahdotonta. Mutta ensin pitää neuloa jämälangoista sukkia! Hienoa, että et saanut huomautusta palstastasi. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämälangoille voisi tehdä jotain, mutta aina on kivempi aloittaa uudesta kerästä. Jos joskus nuo uudet loppuisi...

   Poista
 7. Tekisi mieli sanoa että laita kiertoon; Kierrätyskeskus, Fida jne., mutta sitten luin Purulaarin kommentin ja totesin, että se on oikein hyvä ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätystä kannatan, mutta aina, kun saan vähemmällä vaivalla lykätyksi johonkin, niin sinne sitten. Pitää kerätä kassi täyteen kierrätettävää ja lähteä liikkeelle - joskus.

   Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.