lauantai 29. kesäkuuta 2024

Kesäkuu loppuun tapahtumarikkaasti


Hippasen saatiin sadettakin ja hiukan viileämpää, mutta kovin on hikistä taas sisällä. Ilmankosteus suuri, eikä tuuli yllä tähän pöydän ääreen. Taidan vähän laiskotella ennen urakkaa. Järjestin nimittäin eilen itselleni toimintaa. Ja kun en eilen viitsinyt toimia, se on tehtävä tänään.


Eilen oli tyttäreni syntymäpäivä. Hän oli joskus toivonut varvassukkia. Olikin hankala projekti, kun salaa niitä tein eikä siis ollut mitään käsitystä varpaista - tai oli tytär kertonut, että ukkovarvas on tosi iso. Bergenistä kun ähersin, teki usein mieli jättää kesken. Lanka on turhan vaativaa, mutta tytär tykkää sen pehmeydestä. Eipä sitten paljon muuta tullut kesäkuussa tehtyä. Meni into koko neulomiseen. Nyt jatkan jonkun aikaa taas piirakoita. Se on rentouttavaa. Ja sukat on kuulemma hyvät, paitsi pikkuvarpaat olisi saaneet olla lyhyempiä, mutta ei kuulemma haittaa.
---
Urakka ei liity näihin sukkiin enää. Tytär kävi eilen aamusta hakemassa lahjakassinsa, mm. palapelit, jotka olin hankkinut kuukausia sitten. Ja myös näille sopivan palapelimaton.
 

Joskus tytär mainitsi, että olisi kiva tehdä palapelejä, mutta kun ei ne sitten mahdu mihinkään. Siispä hyvä lahja, vai kuinka? Eihän se sitten kuitenkaan mennyt kuten strömsöössä. Viikko, pari sitten tytär kertoi, että heillä on nyt 2000 palan StarWarspalapeli. Että silleen. Ja matto tietenkin sille. No, kiltisti otti nämä vastaa todeten, että eipähän tartte heti hankkia lisää. Eikä se haittaa, että mattoja on kaksi isompi isoille, pienempi pienille.
---
Urakan alku on siinä, että hakiessaan lahjoja tytär toi kolme laatikkoa masikoita minulle pakastettavaksi. Minun pakastimeni kun on meidän yhteisten marjojen säilytystila. Minullahan meni hellepäivä kivasti hikoilemalla mansikoiden kanssa. Siinä sitten sähläsin ja heitin lattialle yhden purkillisen sokeroituja mansikoita. Kivaa tahmaa lattialle. Ja kun niitä keräilin, tallasin pari mehevää mansikkaa mattoon. Hiukan hyydytti.
---
Ennen kuin rupesin keittiötä siivoamaan, päätin kastella kukat, jotka kovin nuokkuivat helteen takia. Ja kappas, heitin yhden ruukun lattialle. Mullat levisivät laajalle, mm. Fizbanin lelulaatikkoon. Tuli pyykättäviä leluja melkoinen kasa. Silloin mittani tuli täyteen. Ajattelin, että siirrän kaiken huomiseen, otan lasillisen punaviiniä ja menen nukkumaan.
---
Nyt on se huominen. Pitänee ruveta siivoamaan. Puruluut ja kovat lelut jo huuhtelin. Pehmolelut on laitettava pyykkikoneeseen. Mullat pitänee imuroida ja samantien koko olkkari kannatta siivota - ja eteinen ja makkari myös, koska multaa lienee Fizbanin tassuissa siirtynyt kaikkialle. Fizbanista on tosi jännää, kun on multaa lattialla. Sanoin, kyllä, ettei kannata välittää, mutta eihän se usko, kun on niin  kiva kokeilla.
---
Keittiö onkin sitten ihan oma lukunsa. Onneksi on noita vanhoja mattoja laittaa, kunhan ensin jynssään tuon sokeritahman lattialta. Mattotuvan jo varasin ensi viikolle. Voin samalla pestä kaikki muutkin likaiset matot. Keittiö on myös täynnä likaisia astoita. Noiden sukkien neulominen jäi viime tippaan, enkä ehtinyt tehdä mitään. Mansikoista jäi osa yli, kun pakastin täyttyi, keitän niistä hilloa. Että voisin ryhtyä vaikka raatamaan. Taidan kuitenkin ensin vähän rentoutua telkkarin edessä piirakoita neuloen. Ehtiihän tässä. Mikäs kiire meillä valmiissa maailmassa.

16 kommenttia:

  1. Mun tuli hiki lukiessa - vaikka pumppu puhaltaa kylmää niskaan ja istun pöllövilttini alla.
    Mutta tiedän: kun joku menee ..iks, niin se ei ihan heti lopu. Silloin on paras pistää se matto kaiken sen päälle, ottaa lasi punkkua ja ryhtyä rapsuttamaan Fizbania. Noilla hommilla kun on se ominaisuus, ettei ne karkaa - harmi kyllä.

    Toimiiko ne palapelimatot hyvin? Kun mä niiden hankkimista olen taas miettinyt ja miettinyt, mutten ole vieläkään saanut hankittua. Kun jos ei ne toimi ja sitten harmittaa ja... Mutta kun on sama ongelma: ei ole säilytystilaa.

    Ja valivali täältäkin: mua harmittaa kun en enää kuule sisällä sateen ääntä 😭 Ennen kuulin kun sade rummutti kattoon, mutta nyt vaan katselen ikkunasta kun sataa.

    Koitetaan Olifantti pärjätä; jos jaksat, niin käy kurkkaamassa mun blogia, olisi kiva kuulla sunkin kommentti 😄
    (Ja ehkä jonkun muunkin, joka uskaltaa siellä pistäytyä 📖)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole palapelimattoa, kun pärjään ilman, mutta tytär sanoi, että hyvin toimii. Hankipa siis sellainen. Palat kuulemma pysyy. Hiukan voi liukua riippuen rullaustekniikasta, mutta kuulemma pelkät reunatkin pysyy ihan hyvin.

      Poista
  2. Mitä, onko satanut? Tämä Hgin kolkka lienee jäänyt ilman sadetta, vaikka niin myräkkää odotin. Onneksi on edes hieman viileämpää.

    Kun elämä ei todellakaan mene niin kuin strömssöössä, kannattaa ottaa tauko ja toinenkin.

    Hikistä hommaa sinulla tiedossa, tsemppiä.

    En ole koskaan kokeillut tuollaista palapelimattoa, toimiiko se hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade oli huomaamaton tihku, joka helposti jäi näkemättä. Palapelimatto kuulemma toimii. Minulla ei ole, mutta tytär on tyytyväinen omaansa.

      Poista
  3. Minä pakastan mansikoita vain muutaman rasian, ja nekin tuoresoseena, koska meilläkin on vain pieni pakastin. Tuoresose menee pienempään tilaan kuin kokonaiset tai lohkot. Ärsyttäviä siivottavia tuommoiset tahmeat lattialle pudonneet. Vaikka kuinka yrittää motivoida positiivisesti itseään, että onpahan nyt siivottu kunnolla… Ei pitäisi ennen syntymäpäivää hankkia itselleen asioita. Äiti osti joskus ennen joulua vedenkeityimen, sitten hänellä oli jouluna niitä kaksi! Palapelien kuvat taitavat olla kuitenkin erilaiset. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua on, miten sama asia sattuu juolahtamaan mieleen sekä lahjan ostajalle että lahjottavalle.

      Poista
  4. Meilläkin tuli ihan pikkuisen sadetta, mutta onneksi sää viileni. Mutta nyt on sitten puolestaan niin kova tuuli että pelkään että kuivumassa olevat pyykit lentävät naapuriin.
    Harmi miten paljon ylimääräistä jokin pienehkökin vahinko saa aikaan kun aloittaa domino-efektin.
    Tsemppiä siivoiluun ja mukavaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  5. No huh, onhan ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita!
    Mutta, ei oo totta että pitäisi alkaa ostaa ja pakastaa mansikoita? kurkistin tänään kulkiessani torimansikan hintaa, oli 7 e pikkurasia. Jää kyllä pakastamatta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tytär niitä lähinnä itselleen ostaa, niin ihan sama, mitä maksaa.

      Poista
  6. Mekin saatiin kunnon kuuro täällä Nurmeksessa. Oli kova ukonilma ja puut ihan luokilla lähimetsässä. Onneksi mäntyjä ei kaatunut.
    Onpas siellä sattunut. Jos jokin menee pieleen niin kaikki - ja viisainta on ottaa punaviiniä ja istua kaikessa rauhassa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on siivottu ja sotkut unohdettu. Minusta on kyllä tullut aika paha rähmäkäpälä.

      Poista
  7. Mukavaa kesäkuun viimeistä viikonloppua ja hempeää heinäkuuta sinulle !!

    VastaaPoista
  8. Tuo tunne, kun saa jotain aikaiseksi ja sitten tippuu kippo tai kuppi ja pääsee siivoamaan on jotain niin tuttua täällä päin…
    Vettä taitaa ensi viikolla tulla reippaamminkin, hyvä niin. Täytyy toki tunnustaa, että vaikka tästä lämmöstä valittelee, niin onhan nämä olleet uimisen kannalta ihan kivoja.

    Käyttökokemukset palapelimatosta kiinnostaisi kun mä en jotenkin ymmärrä sitä logiikkaa 😂

    Tsemppiä sinne ja ota iisisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palapelimatto kuulemma toimii ihan kelvollisesti. Näin kertoi tyttäreni, joka on aika vaativa.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.