lauantai 22. kesäkuuta 2024

Olen suomalainen

 

En ole mitenkään kansallishenkinen tai kotipaikkaihminen, mutta kun aamukahvilla katselin ikkunasta, ajattelin, että jotain yhteistä minulla on suomalaisten kanssa. Tuuli heilautti lipputangossa olevan lipun auki ja ajattelin, voisinko kuvitella jonkun muun maan päättävän, että maan lippu täytyy aina ottaa yöksi alas, mutta vuoden valoisimpana yönä se nostetaankin illalla liehumaan yöksi. Ajatuksesta syntyi tunne, minun maani, minun kansani.


Kyllä minä nautin näistä valoisista öistä vaikken kesäihminen olekaan. Vuodenajat on jotenkin niin hieno keksintö, ettei tottakaan. 


Sen verran pitää noista ylevistä sfääreistä laskeutua maan pinnalle, että voin kehua uudella lelullani. Kun valitin, että kuntoiluni menee harakoille, kun känny ei laske askeleita kunnolla, poikani päätti antaa vanhan älynsä minulle. Nyt tulee askeleita! Tämä ilmoittaa tuplasti sen, mitä känny samalla reissulla. Tuleehan tähän lisää myös siitä, että sisälle suoritetut liikkumisetkin rekisteröityy, mutta ei haittaa. Nyt voin nostaa päivätavoitteen 15 000:een. Ei se pelkästä sisäliikunnasta kuitenkaan tule. Pitää käydä ihan kävelyllä. Nyt kyllä ikävästi tuo yksi varvas häiritsee. Pitää varmaan ottaa uudestaan yhteyttä tuonne terveyskeskukseen. Se ei ole murtunut. Näin röntgen ilmoitti. Mutta vikaa siinä on.
---
Tuo äly on kiva, kun huolehtii sykkeestä ja unestakin. On kiva aamulla katsoa, miten yö on mennyt. Aina on jotain valittamista. Mutta ei älykään kaikkea ymmärrä. Kun valittaa liian useista heräämisistä, kehoittaa välttämään liiallista nesteen nauttimista illalla. Ei tajua, että syy on nuoren koiran, joka lähtee kesken yön vaeltelemaan.

21 kommenttia:

 1. Olet oikeassa: vuodenajat on yksi parhaimpia keksintöjä enkä tähän hätään ainakaan keksi parempaakaan.
  Ja lippumme; vaikka samoja värejä on muidenkin lipuissa, jotenkin tuntuu, että meidän lipussamme valkoinen on vielä valkoisempi ja sininen vielä kirkkaampi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole mitenkään isänmaallinen, joten lippu sinänsä ei aiheuta tunteita. Minua liikuttaa nuo säännöt ja etenkin se, että vuoden valoisin yö on ainoa, kun lippu liehuu yölläkin. Suomalaisen luontosuhteen tunnen omakseni.

   Poista
 2. Olen joskus miettinyt, että tuollainen äly voisi olla hyvä, mutta tiedän myös, että itse alkaisin katsoa sitä liian usein ja stressata.

  Siniristilipun päivän jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä tule sen kummempaa stressiä kuin kännyn askelmittarista. Ja tykkään, kun käskee aina nousta ylös, kun olen istunut pitkään.

   Poista
 3. Hauska vempain tuo älykello ja hieno homma jos se motivoi liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motivoi sillä tavalla, että nousen ylös, kun käskee keskeyttämään liikkumisen. Lapsia huvittaa. Olen kuulemma ainoa ihminen, joka uskoo ylösnousukäskyt.

   Poista
 4. Vastavierailulla, ja jätän varpaitteni kesäisen jäljen hiekkakentällesi.

  VastaaPoista
 5. Nyt saat askelmäärän talteen kun on kello ranteessa. Minullakin on älykello ja miehen kanssa vertaillaan kertyneitä askeleita, hän katsoo kännykästä ja minä kellosta. Kannattaa kysäistä uudestaan siitä varpaasta, on se jo sen verran pitkään vaivannut, että sopisi jo näyttää paranemisen merkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin verrata kelloa ja kännyä. Känny jää pahasti jälkeen. Se ei oikein noita koiralenkkejä hahmota, kun sillä on tietty viive ennen kuin reagoi. Koiralenkki on usein pelkkää viivettä.

   Poista
 6. Mä oon ihan koukussa ranneälyyn, ei voi olla ilman. Sain äitienpäivälahjaksi uuden, kun vanha ei meinannut enää latautua.
  Tää uus äly tunnisti myös mun kuumeen viime yönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin älyltä, että kuumeetkin mittaa. Minä tykkään siitä, että merkkaa lenkit ylös, kun ilmoitan olevani kuntoilemassa. Ja uniraportit on mielenkiintoisia.

   Poista
 7. Syksy on se parhain vuodenaika josta itse nautin kaikista eniten vaikka jokaisessa onkin ne hyvät ja huonot puolensa 🧡

  VastaaPoista
 8. Minäkin kaipasin Suomenlippua fillarireisulla, pipoissamme on minilippuja vaikka ja kuinka... mutta kuka niitä kypärän alta tunnisti. Ohikulkijat näet kyseli useinkin, mistä maasta nämä hullut polkijat on... hih... no se sittä... Älykelloa on lapset jo kyllästymiseen saakka houkutelleet minullekin... mutta mulla on yhä ranteessa yli 20-vuotta vanha Polari... älyä siinä ei ole ja ei enää nappuloistakaan kuin pari hassua jäljellä, mutta aikaa näyttää niin saunassa kuin uidessakin... rusketusrajat vuosikymmenet olleet samassa paikassa, HIH... kaikkea sitä... mutta tuo edellinen postaus masensi... olin ajatellut tänäkesänä edes vaatehuoneen saada järjestykseen... mutta ehkä on jätettävä tuo TÄNÄ-sana pois... josko jonain kesänä! Iloista juhannuksen jälkeistä kesäaikaa luonnossa ja muissa viihtymissäsi ympäristöissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ikivanha toimiva Polar, yli 30-vuotta. Mutta se toimii vain, kun on sykevyö päällä. Eikä se ota kantaa nukkumisiin tai käske nousta ylös nojatuolista.

   Poista
  2. Juu - sykevyön tarvitsisi sykkeeseen, ajannäyttöön ei....
   se riittää... niin levottomat jalat että saisi olla kello, joka käskee joskus istua.

   Poista
 9. Joo, olen itekki miettinyt miltä tuntuisi...hmm olla muualla. Kyllä tulisi ikävä Suomea.
  Hienoa, onnea uusista askelmerkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustelu olisi kyllä kivaa, pitempiaikainenkin, mutta olen jo tyytynyt siihen, että olen liian vanha ja vähärahainen.

   Poista
 10. Minulla toimii älykello enimmäkseen askelmittarina. Kivaa, että se motivoi liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motivaatio toimii vain tuossa istumisen tauottamisessa, muuten motivaatio pitää etsiä omasta päästä.

   Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.