perjantai 22. helmikuuta 2019

Ollako vai eikö olla


...herkkätunteinen? Paistaako se päivä? Otanko itseni liian vakavasti? Mistäkö on kyse?


Olen lukenut. Takana puhumisen taito meni kohtaan 15. Kirjassa käsitellään jotain tabua. Se meni siihen, koska sen saama täystyrmäys synkensi elämäni. Minä tykkään kirjasta. Räikkönen meni kohtaan 1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot. Ja tietenkin tykkäsin Hotakainen-Räikkönen yhdistelmästä. Cut off löysi paikkansa numerosta 47. Kirjassa on alle 100 sivua. Ihan ok kirja vaikka en erityisemmin tykkää lukea lontoota. Ja sitten sokerina pohjalla kohtaan 16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla Murakamin Maailmanloppu ja Ihmemaa. Ehdottomasti parhaita lukemiani kirjoja. Kiehtova juonen kehittely vaikkakin vähän läts-loppu Murakamin tyyliin. Taidanpa ottaa hyllystäni jonkun lukemattoman Murakamin seuraavaksi.


Käväisin lapsuuden ystävän kanssa museossakin. Teatteritaiteen museo museohaasteen kohtaan 3 eli yhteen aiheeseen erikoistunut museo.


Valokuvataiteen museo kohtaan 10 eli ilmastonmuutosta käsittelevään, koska etenkin Marja Helanderin työt ottivat kantaa Lapin luonnon muutokseen ihmisen takia. Ehkä vähän väkisin tähän kategoriaan survottu, mutta meni se sinne. Valokuvataiteen museossa on aina mukavaa. Tykkään katsella loistavien kuvaajien loistavia kuvia.

Pari leffaakin katsoin. Valkoinen Masai kohtaan 22. elokuva paikassa, jossa haluaisit asua ja Mr. Seefield historiadokumentiksi eli kohta 17.


Tällaista siis tänään. Nyt pitäisi raahata ruhoni pilatekseen ja ehkä sitten taas johonkin museoon. Olen lihonut taas kilokaupalla. Kun mieliala laskee pakkaselle, en välitä mistään paitsi ahmimisesta. Pitää ryömiä täältä kuopasta taas ihmisten ilmoille.

8 kommenttia:

  1. Olet todella ahertanut kirjallisuuden ja museoiden kanssa, vau! Minäkin olen lukenut, mutta museot vielä odottavat. Suunnitelmana on ollut, toteutus vielä puuttuu. Olen sentään saanut kolmannekin sukkaparin puikoille eli pian toivottavasti tulee valmistakin. Kova pakkanen antaa aiheen neuloa sisällä. Hyvää reipasta viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Olla ja ei.
    Paistaa.
    Otat.
    Mistä sitä kaikkea tietää, sus'kaan.

    Hus lomalle koko Repukoi!!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kortista Repu!
    Se tuli aikaisin - tänään jaettiin posti yllättävän aikaisin. Eikä se olisi voinut tulla parempana päivänä.
    Kortin kuva, kaksi pöllöä, on ollut tämän päivän voimakuva. Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Olen hyvin pahoillani, että synkensin elämääsi. Mutta meillä kaikilla on omat mielipiteemme. Murakamista olen kanssasi samaa mieltä. Tuo kirja on Murakamia parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  5. Uteliaisuus heräsi. Missä on nähtävissä tää lista?
    Possu tykkäsi myös Takana puhumisen taidosta, kuten on tykännyt monista muistakin Härkösen viimeisimmistä kirjoista. Ylistetty Häräntappoase ei ollut Possun makuun, vaikka sitä ei kai tohtisi sanoa ääneen, koska yleisen mielipiteen ja virallisten arvostelijoiden mukaan se oli suurenmoinen teos. (Toivottavasti tämä ei synkentänyt Repua, mutta Repuhan voi
    ajatella, että Possu ymmärtää kirjallisuudesta yhtä paljon kuin sika aapisesta! ;) )

    VastaaPoista
  6. Mikähän lista... Tuo helmetin lukuhaaste kuten myös museokortin haaste ovat tuolla sivulla "Kulttuuri" blogin yläpalkissa. Kirjoista saa olla mitä mieltä vain. Synkkyys tuli, kun lahjomus meni totaalisesti pieleen. Ja sehän on vain omaa osaamattomuutta.

    Sus': Miten eläkkeestä otetaan lomaa?

    VastaaPoista
  7. Ei ainakaan Possun lahjomiset oo pieleen menny. Toivottavasti Repu ei oo niin käsittäny, vaikka Possu ei myssyohjeesta mitään ymmärtänykään? Mut se on vain Possun omaa osaamattomuutta ;)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.