lauantai 26. lokakuuta 2019

tuulee, kun kaupungissa tuulee


tuulee, kun sinä olet tuuli
ja minä olen höyhen sun vietävänä
tuulee, kun kaupungissa tuulee
me korkealle noustaan taas
Ulkona tuulee. Sisällä vinkuu ja humisee. 
---
Vuokra taas nousee. Syynä lämmityskulujen lisääntyminen. Yllättäin sisälämpötila vain laskee. Mitenkähän kylmää täällä olisi, jos ei vuokraa nostettais. Kaikki valittavat kylmyyttä, mutta taloyhtiöllä on selkeä kanta: Anturit näyttävät, että normaali huonelämpötila on kaikilla. Ketäs me antureita vastaan olemme taistelemaan. On se hyvä, että asensivat nuo mittarit, jottei tartte paikan päälle tulla katsomaan. Siispä vaatetta vain tukevasti päälle. Sain viime jouluna jostain lahjaksi paksut trikoot, joita ihmettelin. (Viime vuonna ei ollut näin kylmää, koska pattereissa oli edes hiukan lämpöä. Nyt ei ole. Ehkä pakkasilla tulee. Pidetään peukkuja.) Mutta nyt siis olen ikikiitollinen näistä pöksyistä. 
---
Käsiä tahtoo välillä palella. Neulon metallipuikoilla ja ne ovat jääkylmät, kun ne ottaa käteen. Mutta lämpenee nekin neuloessa. Ja kaikkihan johtuu vain siitä, että olen turhan paleleva tyyppi.


Outoja värejä on kamerani tallennellut viime aikoina. Ei tartte turvautua kuvankäsittelyyn, kun luonto hoitaa asiansa.


Kaunista on edelleen. Minähän tykkään myrskyistä, joten hienoa on ulkoilla. Siellä ei edes palele, kun pistää töppöstä toisen eteen. Ja Koirapoikakin tuntuu olevan siinä kuosissa, että voidaan taas pitentää lenkkejä.


Paistaa se päivä meillekin vaikkei risukasassa ollakaan. Toivottavasti teillekin.

7 kommenttia:

  1. Meillä myrsky ei ollut mitenkään kovana.

    VastaaPoista
  2. Nyt on parasta, että lämmität puikot vedellä ennen kuin alat neuloa. Ai miten? No höyryllä, mutta varovasti ettei neule huovu. Huolestuttaa, että joudut palelemaan. Villahousut on nyt muotia. Kävimme Ahlmanin Kekri-markkinoilla ja siellä oli komeita villahousuja myytävänä. Lehdessä oli ohjekin villasukkahousuihin. Eli lämmintä päälle, myös sisällä. Onpa mukavaa, että Koirapoika jaksaa taas liikkua. Todella kauniita kuvia. Tuuli toi taas yöllä lehmuksen lehtiä oven pieleen, vaikka olin eilen yrittänyt niitä haravoida pois. Vielä riittää tuulelle pudotettavaa. Aurinko paistaa, ainakin sydämeen, kun lukee ystävien kuulumisia.

    VastaaPoista
  3. Tänne lounaaseen myrsky ei yltänyt, onneksi.
    Syksy on kaunista ja värikästä aikaa, sen huomaa kuvista.

    VastaaPoista
  4. Taitaa olla sama vika... patterit lämpiää vasta kun "oikeasti" on kylmä ulkona. Onneksi on villasukat <3 Kauniit taivaankansikuvat, ihan erilaiset väreiltään. Luonto on <3

    VastaaPoista
  5. ..meillä päin kun tuulee ..tuuli tulee "kotaperältä"
    on tosi harmillista,että sisällä palelee...
    ja ne anturat ne on sääjetty ????varmaan turkki päällä??
    ..mutta ihana kuulla että koira-poika voi jo paremmin.
    Meiän koiruudella iski joka syksyinen mahan alus-punotus -kutina-tauti.lääkärissä käytin sai kutinaan /esto piikin.ja loppui kuin seinää raapiminen...kunnes taas tuli ne vesielit:(((Onneksi nyt pakkasta-6.5-13 välillä,yöllä oli 13,
    Kaikkea hyvää päivääsi,Sinulle Repu ja mukavia ulkoilupäiviä koira-pojalle!
    jk.minä tykkään kans myrskyistä:)Ihanat kuvat oot ottanu:))

    VastaaPoista
  6. Tuo on kyllä niin väärin että vuokria nostetaan ja silti joutuu palelemaan.
    Minun tyttö asuu kaupungin vuokra asunnossa (tai asuu kaksi muutakin tyttöä)
    mutta tällä on kolme lasta ,nuorin vasta muutaman viikon ja kämppä on kylmä kuin mikä. Ikkunoista vetää ihan mahdottomasti. Mutta lämpötilaa ei nosteta. Mutta niimpä yskii kaksi pienintä, siis tämä vauvakin. Olen niin vihainen.
    Mutta ei sekään mitään auta. Nyt minun on paras lopettaa tämä aihe, tai voin kirjoittaa pian jotain mitä katuisin. Toivottavasti pysyt terveenä, pue paljon päälle.
    Voi miten hienoja kuvia olit ottanut, mitkä värit siinä myrsky kuvassakin.
    Oikein mukavaa ja lämmintä keskiviikon alkuiltaa.

    VastaaPoista
  7. No nyt on ulkona kylmää, joten lämmityskin on aloitettu. Vaikkei lämpötila paljon nousisi, poistuu kosteus ja koleus, kun pattereissa on lämpöä. Muuttuu elo miellyttävämmäksi.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.