keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Lokakuu kulumassa


Kävelykisa on ohi. Kotiseutua tuli kolutuksi keskimäärin reilut kaksitoista kilometriä päivässä puolentoista kuukauden ajan. Ajattelin hiukan hellittää. Jos kymmeneen pääsisin jatkossa. Ihan hyville sijoillekin pääsin vaikka hirveitä loppukirejä kanssakisaajat ottivat. Meillä oli Koirapojalla mahaongelmia, jotka lyhensivät - mutta myös tihensivät - lenkkejä.


Pitkästä aikaa kiipesin mäellekin. Kaunista on kaikkialla. Syksy suo silmäniloa.


Paljon on satanut ja sataa parhaillaankin, mutta ei pahasti kastuttu. Kylmeneekin - kait? On pienoinen kenkäongelma, kun alkaa olla pohjat puhki niistä, joita jalat sietää. Pitäisi ehkä mennä shoppailemaan, mutta se on aina niin rasittavaa. Hirveän vaikea löytää sopivia kenkiä, kun on niin vaativat kaviot. Inhoan jalkasärkyjä!


Kaappiin oli sedimentoitunut yksi sämpyläjauhopussi, joten olen leiponut - pataleipää ja leipää leipäkääreessä, joka on myös toimettomana lojunut kaapissa ja vielä kalpeita mutta maukkaita teeleipiä. Kaasu-uunissa tuo ruskistuminen ei oikein onnist - ellei halua polttaa leipomuksiaan.


Menneistä vielä sen verran, että syyskuun lopulla valmistui itselle yhdet sukat ja asunnottomille sukata ja kintaat, isompaa kokoa.


Ja sokeri pohjalla:
Joku asiaan vihkiytymätön oli jättänyt kierrätyshyllyyn lähes koskemattoman Dyyni-kirjasarjan. Tätä ei saa mistään! Ei divareistakaan. Olen jo pari vuotta metsästänyt ja nyt se on minulla. Sorry Sus'. Isken silmäni nyt tähän. On vuosia, kun viimeks luin, joten pahasti polttelee. Mutta kyllä vielä Paasilinnakin tulee lukuun.
---
En ole viitsinyt noita sivujani päivittää. Olen lukenut ja leffaillut ja museoinut, mutta merkinnät puuttuu. Ehkä joskus - tai sitten ei. Nyt menen entisen työkaverin kanssa katsomaan "Olen suomalainen". Sitä ennen tiskausta ja Koirapojan ulkoilutusta ja matkalla myös borderi lenkille. Tulee siis askeleita.

10 kommenttia:

  1. 12 kilsaa päivässä on kyllä hyvä suoritus, onnittelut!

    Laitoin blogiini kyselyä krapulaisille, olisi kivaa, jos ehtisit vastata jossain vaiheessa.

    Linkki on nimessäni.

    VastaaPoista
  2. Minulla kävelykertoja ei tullut läheskään joka päivälle elokuussa, mutta syyskuussa tsemppasin. Keskimäärin 9,9 km päivää kohti. Ajattelin huomenna kertoa tuosta hullutuksesta blogissa...

    VastaaPoista
  3. Mahtavat kävelyt olet tehnyt. Koirapoika on hyvä valmentaja. Kauniita asusteita on puikoiltasi pudonnut lämmöksi viileneviin säihin. Kenkäasiat on aina haasteellisia. Itse yritän löytää kotimaisia kenkiä, niiden lesti on yleensä leveämpi ja saan jalkani mahtumaan. Kevyitä askeleita lokakuulle!

    VastaaPoista
  4. Dyyni on muistaakseni hyvä. Luin sen joskus nuorena, ehkä pitäisi lukea uudestaan. Kykkä se kirjastosta varmaan löytyy.

    VastaaPoista
  5. 15000 askelta ollut päivittäinen tavoite mullakin ja koitan läpi talven puuskuttaa samoilla, voi tulla kyllä päiviä että loskakävely ei innosta mutta tähän kilometrikeräilyyn jää kyllä pahasti koukkuu ;) Tuota kirjasarjaa en olekkaan lukenut. Mukavia lukuhetkiä!

    VastaaPoista
  6. Vau, mitä kävelylenkkejä. Me tehtiin Hula-koiran kanssa eilen kuuden km lenkki ja oltiin ihan poikki molemmat, kun tultiin pois :-) Muuten kävellään koko päivänä noin 5 km kaikkine aamu- ja iltapissilenkkeineen. Eli vähän... :-)

    VastaaPoista
  7. Yritän pitää jotain tahtia jatkossakin, mutta saa nähdä.

    VastaaPoista
  8. Nostan hattua teille kaikille kävelijöille! Upeita askelluksia kertakaikkiaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.