maanantai 21. kesäkuuta 2021

Kesäpäivän seisaus

 

Tulin vain kertomaan, että huomenna jo matkataan kohti pmeyttä. Aurinkoa ilmeisesti nolottaa ajatella talven pitkiä öitä, kun tänään piileksii jossain usvaverhon takana. Sateita ei kuulu. Ilma on seisovan kuumaa.
 

Koirapoika otti viilennyspatjan aktiivikäyttöön. Kaikki ikkunat auki ja tuulettimet hurisemassa, niin vanhuskin pärjää - ja koirakin.
 

Lyhyet päivälenkit yritetään osuttaa varjoisille kujille.


Mutta eipä yötkään ole kovin viileitä, kun metsässä ei liikahda lehtikään, on kuin luonto kuollut ois - tosin yhä laulaa linnut, kanit viipottavat karkuun ja rusakon poikaset toikkarehtavat ympäriinsä - joten kuinka kaunis on hetki tää, illan rusko, kun haihtuu pois.
---
Päivän korvamato lämpimämä tarjoiltuna.
---
Se on nyt pitkä ilta odotettavissa. Pitää katsoa, kun Suomi pelaa potkupalloa.

9 kommenttia:

  1. Kestämistä on, onneksi kesä on lyhyt. Kun vaan muistaisi talven viimoissa miten hankala oli tässä helteessä.
    Verhot ja ikkunat kiinni istun "pimeässä" keskipäivän pitkälle iltaan tuulettimen hyrrätessä. Välillä pitää sitäkin jäähdyttää, ettei kärtsää...Ulkoa ei tule kuin kuumaa. Ja vasta alkukesä menossa. Noo, onhan näitä ollut ennenkin ja pitkääkin vielä. Toivottavasti viilenisi, tai keksisi päiviksi viileämmän olopaikan.

    VastaaPoista
  2. Voi koiria, niillä ei ole helppoa nyt. Ihminen sentään voi kulkea ilman turkkia.

    Toimiiko tuo viilenyspeitto hyvin? Olen joskus miettinyt, pitäisikö sellainen hankkia.

    Jep, kohti pimeyttä huomisesta!

    VastaaPoista
  3. Tulin Turkuun lomailemaan viikoksi. Aamuisin ja iltaisin lenkkeily onnistuu, päivällä lueskelen. Lakana riittää yöllä peitoksi. Hyvää kesäpäivänseisausta!

    VastaaPoista
  4. Viilennyspeitto toimii. Suosittelen. Minulle helle tunkee päänsärkyä vaikka kuinka kittaisin vettä. Ulkona yli 30, sisällä 28.

    VastaaPoista
  5. Kyllä eläimet(kin) nyt kärsii. Onneksi koirapojalla on tuo viilennyspatja.

    VastaaPoista
  6. Viilennyspatjaa alkaa tässä kaipaamaan itsekin. Yhtenä viilennyskeinona käyn välillä kylpyhuoneessa ja lasken kylmää vettä valtimoille - onko se oikea sana? - siis ranteen kämmenenpuolelle. Se viilentää aika nopeasti koko kehon, ei pysyvästi, mutta auttaa hetkeksi.

    Uutisissa puhuivat jotain lämpöennätyksestä tänään 30,9. Eivätpä ole käyneet meidän pihallamme. Mittari näyttää juuri nyt 32 astetta, siis plussaa ja Celciusta.

    VastaaPoista
  7. On ollut hurjan kuumaa, onneksi pahin meni ohitse, tällä erää...
    Leppoisaa juhannusta, sopivin kelein, toivon :)

    VastaaPoista
  8. Hyvä, että Koirapojalle kelpaa viilennysalusta. Lööpeissä oli jonkun julkkiksen koira, joka ei alkanut alustaa joten se julkkis käyttääkin alustaa itse. Eikä ollut edes Niksi-Pirkka. Meillä töissä on ilmastointi, niin pellavamekossa tuli kylmä. Farkuissa taas työpaikan ulkopuolella kuuma. Blääh! Leppoisaa juhannusta toivottaa Saukkis

    VastaaPoista
  9. Tyttäreni käyttää viilennyspatjaa itsellään, kun hänen koiransa ei sitä huoli.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.