lauantai 19. kesäkuuta 2021

Muutosta ilmassa - ilmastomuutos

Vielä on siedettävät olot sisällä, kun kaikki konstit on käytössä. Koirapoika sai juuri uuden viilennyspatjan, joka ei tässä vielä ole käytössä. Eiköhän se osoittaudu tarpeelliseksi, kun päästään trooppisiin öihin. Viime yönä vielä viileni. Ja aamulla heräsin ajoissa, joten käveltiin ennen kuutta peräti kasvimaalle asti. Kastelin istutuksia ja totesin, että hyvin rikkaruohot ainakin jaksavat. Mutta siinähän ne samalla varjelevat viljeltäviä asioita paahteelta ja eläimiltä. Jätän nyt kaiken oman onnensa nojaan. Kastelemassa käyn, ellei sade hoida asiaa. Onhan ukkosia luvattu.
---
Vesijuoksemassa kävin eilen. Se oli mukavaa. Tiistaina viimeistään taas. Nyt pitää pyörähtää ulkona Koirapojan kanssa ihan vain pikaisesti.


5 kommenttia:

  1. On se onni, että tullee ja aikas kovaa tuuleekin. Meinaan ei tuolla ulkona voisi muuten olla, vaikka meinaa se väsy nytkin iskeä..:)
    Hyvä, että koirapojalla on viilennyspatja.

    VastaaPoista
  2. Minä olin ostanut koirien viilennysalustan yhtenä kesänä jostain alennusmyynnistä, ja sitten sinä kovana hellekesänä lapset makoilivat vuorotellen sen alustan päällä. Miksiköhän niitä myydään vain koirille? Vesijuoksu on kyllä mukavaa! Kun uimahallit avautuivat kaikelle kansalle, olemme käyneet ystävän kanssa kolmesti viikossa virtuaalivesijumpassa. Tekee hyvää. T Saukkis

    VastaaPoista
  3. Luin jostain mainoksesta tuosta koiran viilennyspatjasta, niin tuli mieleen että pitäskö katella itellekkin sitä.
    No, vielä toistaseksi on ollut illalla ja yöllä vähän viileämpää, en tiedä sitten jos on +30 yölläkin, kuten oli v. 2010.

    VastaaPoista
  4. Ajoitus on tärkeää näin kuumilla keleillä eli aamun viileydessä toimet. Rikkaruohot suojaavat kasveja paahteella, hyvä vinkki. Meillä on käynyt reipas tuuli ja se vähän auttaa, mutta mitään hyödyllistä ei ulkona jaksa tehdä. Toivon hyvin nukuttuja öitä Sinulle ja Koirapojalle!

    VastaaPoista
  5. Tyttäreni koira ei huoli viilnnyspatjaa, joten tytär käyttää sitä itse.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.